Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga!DVD Manta 002/16...32Bit/512fs!

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby ktoś chciał się pozbyć np Marantza CD7 aby kupić Mantę UPGR to ja chętnie tego 16 bitowego starocia za rozsądne pieniądze kupię. Po warunkiem,że nikt go nie usprawniał. Trochę dystansu panowie. Też słyszałem kilka CD, róznice między nimi były zasadnicze i róznie z róznym systemami się komponowały. Mogłem stwierdzić,że X w konfiguracji Y się sprawdził , a Z nie . To kwestia gustu . Ale nie powiedziałbym,że X jest słaby bo w innym systemie sytuacja była zgoła odwrotna i to Z brzmiał lepiej ! Dlatego nie wierzę aby Manta UPGR była tak uniwersalnym źródłem aby podobała się zarówno wielbicielowi szybkiego,jasnego,dźwięku oraz zwolennikowi wolniejszej ale barwniejszej prezentacji. Pisanie ,że X pokonał Y po odsłuchu 1 osoby na 1 systemie jest nieco na wyrost. I dowiemy się w końcu ile kosztuje Manta UPGR ? Jaka jest gwarancja ( bo rzecz jasna traci się 2letnią gwarancję dystrybutora) ?

A czy można zamówić Mantę z lampowym stopniem wyjściowym ;-) ?

He he heheheh....

Manta 001 po podstawowym tuningu bedzie dostepna w Warszawa od czwartku[Audiopunkt],tez od czwartku w

Gorz.Wlkp.[Demo].Ci ktorzy mnie znaja wiedza ze jestem niespokojnym duchem.Szukam nowych popartych jakoscia odsluchu elementow i innych..... Na Forum "kicha "by mi tylko kolo piora narobila sami wiecie.....

Juz z kilkoma kolegami smiejemy sie [bynajmniej nie szyderczo] z zaistnialej sytuacji.....

Bo to chcialo by sie powiedziec g..... naprawde gra znacznie lepiej od wielu dobrych[wydawalo by sie]segmentow.I szczerze piszac, jestem ciekawy wpisow badz dialogow tych ktorzy sie podsmiewaja .... to bedzie ciekawe!!!W Mancie w pierwszym podejsciu zaskakuje doskonala przestraen i lokalizacja......

A dynamikaaaa...... To gra jak super MC z lepsza dynamika od analoga.Dzwiek jest poukladany i naturalny bez wysilku.....

Sami posluchacie !!!

TPSA mnie zastrzeli!Takie rachunki mi wala ze..... prosze o kontakt na nr.tel.0505 353 846.

Obecnie mieszkam w malej miescinie w ktorej niema cyfrowki!I mam tylko modem a o pakietach..... duzo bym opowiadal......Pewnie rozlegnie sie krzyk ze uprawiam agresywna reklame.... Ja na swoja obrone dodam ze uczciwa.Bo weryfikacyjna!W koncu to Forum powstalo dla milosnikow wymiany doswiadczen i poznawania coraz to lepszych technik odsuchu...... Jezeli kogos to wnerwia[moje postepowanie]to jestem gotowy wplacac miesiecznie oplaty na rozbudowe Lukar -Forum.Osobiscie uwazam ze reklama na Forum jest bezporownania lepsza niz w pisemkach.Ja sam ich juz nie nabywam,ani tam nowosci ani tez zbytniej wiedzy..... a testy ...sami wiecie.

Witam

Nawiązując do kolegi "darkul" mogę potwierdzić że jesli urządzenie dojedzie do sklepu to zapraszam wszystkich na odsłuchy. Wydaje mi sie że najlepszym terminem będzie 05 maja środa. Mam obiecane że odtwarzacz będzie na stałym wyposażeniu tak więc serdecznie zapraszam od godz. 12:00 do 19:00

AUDIOPUNKT Warszawa ul. Stefana Batorego 35 tel. 825-30-90

z powazaniem

Hmm, to nie o to chodzi, że wnerwia, i nie mam nic do darkula (życzę mu, żeby jego Manta stała się hitem sezonu), ale ten wątek chyba nie jest do końca w porządku. Co innego pytać, doradzać, dyskutować, dzielić się swoją wiedzą, doświadczeniem, itp., a co innego wprost REKLAMOWAĆ się na forum. Najpierw darkul, teraz dołączył się Audiopunkt, a kto jutro? Chyba nie było by fajnie gdyby tym samym tropem poszło sto tysięcy dystrybutorów sprzętu i co drugi wątek na forum rozpoczynał się od: "Kupujcie Yamahę / Creeka / MacIntosha w sklepie na ulicy..."

Obrona raczej jest wątpliwa - ZAWSZE można zweryfikować reklamę - wystarczy pójść do sklepu i posłuchać.

No właśnie, nie w celach marketingowych.

->sattik - nie przesadzasz ? Aż takie tu zatrzęsienie taniego, dobrego sprzętu ?

Gadasz jak ksiądz o marketach po mszy w niedzielę ;-)

Nie chcesz - nie musisz czytać i słuchać.

* * *

Ja mam dość tylko jałowego pisania i czytania, często w kółko o tym samym. Formuła forum nieco się zmieniła w ciągu roku, bo zmiany wynikały z potrzeb. Ja też. Warto i innej działalnosci poświęcić trochę czasu. (DIY, odsłuchy u kolegów czy nawet rower, foto itd.).

Każdy wybiera, co sam chce.

Info o "cudzie" zostało wygenerowane i nie ma chyba sensu pisać cokolwiek więcej, oprócz wrażeń na jego temat wśród forumowiczów. A i to nie jest obowiązkowe.

Zobacz, masz tyle innych wątków...

Pozdr.

->sattik

Co do darkula, to rzeczywiście balansuje on na granicy, choć mnie to nie przeszkadza. Zawsze to dodatkowa informacja, a o to mi chodzi. Ale AUDIOPUNKTa to już się czepiasz. Przecież zaprosił Cię na niezobowiązujące odsłuchy. To chyba dobrze, że wiesz gdzie i kiedy możesz pójść, jeśli zechcesz?

>darkul

Powinieneś zająć się redystrybucją przerobionych Mantów na teren Polski. Wtedy nasi "normalni" dystrybutorzy DVD poszliby z torbami, albo po rozum do głowy :-)

Chciałem kupić Yamahę CDX-496 do stereo, ale chyba sobie odpuszczę, sprzedam też swoje DVD-S510 i kupię Tę Mantę i poddam reaktywacji :-)

Albo ....czy moje DVD równie łatwo da się przerobić? Po co wtedy dokupywać nowy klocek, ma niezłą obudowę w sumie i dużo miejsca w środku.

I w końcu ile mniej więcej ta przeróbka by kosztowała?

Przy okazji, czy w Bydgoszczy jest ktoś kto zajmuje się "drugim życiem" sprzętu?

To że w tnich urządzeniach można znaleźć ciekawe przetworniki to fakt-oto kolejny przykład:

odtwarzacz Mustek sv233 obecnie do kupienia na e-bayu za ok 45euro. Na pokładzie przetwornik BurnBrown PCM1723 96kHz. Nie znam sie na tym, ale to chyba dobry scalak... Porównywałem brzmienie z SACD SONY XB940 i DVD 1500 Denona i przyznam że na tle ww. urządzeń Mustek wypadł zaskakująco dobrze

[obrazekLUKASZ-118406_1.jpg] [obrazekLUKASZ-118406_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-664-100005275 1170256225_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie tylko - porównujesz jako odtwarzacz CD? Czy może gra jako DVD Audio?(jeżeli tak, to brakuje mu tylko odtwarzania DivXów i Xvidów... Ciekawy odtwarzacz - rzeczywiście niezła platforma (surowiec) do grzebactwa...

Chlopcy!!!!

w lublinie w Tesco manta jest w promocji po 240 pln!!!,jak ktos chce to moge mu kupic!!!!

pozdro

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

gutten

nie to chyba nie jest jednodniowa promocja:),to normalny supermarket:)

z drugiej strony wszyscy trabili o tych pogniecinych i lamanych kolem,ale nikt nie zadal sobie trudu zeby sprawdzic czy ktos ten towar w promocyjnej cenie kupil,ewentualnie jaka ilosc towaru wchodzila w gre,moim zdaniem to byl pic na wode fotomontaz,a glupota ludzka nie zna granic no i wtedy zawsze sa ranni:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Darkul, zażądaj od dystrybutora Manty prowizji od każdego sprzedanego egzemplarza - z telefonów, jakie dostaję wynika, że już połowa forumowiczów zaopatrzyła się w to cudo, a druga właśnei zamierza.

W Wawie wystarczy wejść do Makro i powiedzieć: "Przyszedłem po ten słynny odtwarzacz do modyfkacji" - a na to pani kasjerka: "Ten, który upgraduje Darek Kulesza? Proszę bardzo".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.