Skocz do zawartości
IGNORED

Z jakiej półki amlituner kupić jeśli i tak będzie na pre out

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze by było, gdyby Twój kumpel kupił amplituner z pre out - mógłbyś wypróbować u siebie i stwierdzić jakie są zmiany.

He he, włśnie na to liczę:D

• 2 tygodnie później...

Czy ja dobrze zrozumiałem, że masz ampli, chcesz kupić jakieś inne ampli takie pod które podłączysz końcówkę mocy i do tego masz tylko 2 kolumny? Czy z racji późnej godziny coś przeoczyłem?

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Ja mam natomiast nieco inne pytanie. Zawsze wszędzie przy tego typu dywagacjach pada stwierdzenie, by połączyć Pre Out amplitunera kina z Main In wzmacniacza / amplitunera stereo i będzie ok. Tylko sprawa wygląda tak, że nowych "budżetowych" klocków stereo (tj. do 2000 zł) posiadających wejście końcówki mocy jest dosłownie kilka. Dwa Advance Acoustic, dwa Audiolaby, dwie Yamahy, NAD, Harman... i to by było na tyle. Wybór raczej mało imponujący.

I teraz moje pytanie - czy podłączenie Ampli KD przez Pre Out do Line In / AUX wzmaka stereo jest rozwiązaniem gorszym od w/w? To, że bardziej kłopotliwe, ze względu na konieczność ustawiania głośności, jest oczywiste, ale jak wygląda sprawa w kontekście jakości? Czy integra robiąca za końcówkę mocy, a nie mająca Main In, to dobry pomysł, czy jednak nie do końca?

Jeżeli ktoś szuka amplitunera za ok 2k z wyjściami preout to na iboodzie dzisiaj jest sony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Faktycznie ceny amplitunerów SONY ES ostatnio osiągają bardzo niskie pułapy cenowe jednak trzeba by sprawdzić czy oprócz wszystkich bajerów gra to na znośnym poziomie. Jeśli będzie nędzny przedwzmacniacz to na nic wyjście pre-out, które niewiele zmieni.

I teraz moje pytanie - czy podłączenie Ampli KD przez Pre Out do Line In / AUX wzmaka stereo jest rozwiązaniem gorszym od w/w? To, że bardziej kłopotliwe, ze względu na konieczność ustawiania głośności, jest oczywiste, ale jak wygląda sprawa w kontekście jakości? Czy integra robiąca za końcówkę mocy, a nie mająca Main In, to dobry pomysł, czy jednak nie do końca?

dla jakosci stereo nie ma znaczenia czy integra ma wejscie na koncowke czy nie gdyz nie uzywasz ampli. natomiast sluchajac m-ch czy ogladjac film i tak jestes skazany na przedwzmacniacz amplitunera. a czy tutaj bedzie roznica w jakosci i w ktora strone to by trzeba przetestowac oba warianty na wzmaku wyposzonym w Main In. Pewnie rozbieznosc miedzy frontami a pozostalym kanalami bedzie wieksza niz w przypadku KD preout -> Integra Main IN

HK260 - ma pre :) (dlatego go kupiłem w 12.2010) i gra :-)

Ukryta Zawartość

Test grupowy: Harman Kardon AVR260, Denon AVR-1911, Pioneer VSX-920

w pdf (4mb) mogę podesłać na @ chętnym.

Ukryta Zawartość

HK260 - ma pre :) (dlatego go kupiłem w 12.2010) i gra :-)

Ukryta Zawartość

Test grupowy: Harman Kardon AVR260, Denon AVR-1911, Pioneer VSX-920

w pdf (4mb) mogę podesłać na @ chętnym.

Testowałem HK ale model 255 z końcówką Rotela RMB 1066 i grało to słabo. Ewidentnie amplituner był tutaj dużym hamulcem.

Ukryta Zawartość

Testowałem HK ale model 255 z końcówką Rotela RMB 1066 i grało to słabo. Ewidentnie amplituner był tutaj dużym hamulcem.

HK za 2tys(budżetowa) i do tego końcówka za 4tys :-)

- w takim razie proponuję HKAVR460 za 4tyś :-)

Rotel RMB 1066 to jedna z najtańszych propozycji jeśli chodzi o końcówki wielokanałowe więc i tak nie ma innego wyjścia. Radzę szukać innych ampli bo np. Denon z serii 2xxx z tą końcówką zagrał znacznie lepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.