Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa do 4500 zł.

miron3333

Rekomendowane odpowiedzi

300B raczej nie pociagnie tych glosnikow i jesli chce sie grac na 8 watach i mniej niestety trzeba miec odpowiednie kolumny.

AN/J Sp maja 93dB a Abraxasy zdychaly by je poprawnie napedzic tylko ze zmierzona moc to okolo 4W a nie 8W jak powionno to byc w przypadku 300B.

Wlasnie dlatego w swoim czasie mialem Manleya Stingraya bo radzil sobie z wiekszoscia kolumn i nie ograniczl mojej zabawy w audio gdy na polce z plytami sa D.Krall i Rammstein.

robix

300B raczej nie pociagnie tych glosnikow i jesli chce sie grac na 8 watach i mniej niestety trzeba miec odpowiednie kolumny.

robix

To dlaczego ja gram z sześciu watów z singla na 6B4G używając "nieodpowiednich" kolumn o efektywności 86dB, słucham Rammsteina, Dream Theater, wielkiej symfoniki, kameralistyki, małych i dużych składów jazzowych, i niemal każdy kto u mnie posłucha wychodzi ze szczeną opadniętą do samej podłogi? Hę? Uogólnienia są szkodliwe.

BTW, w ubiegłym tygodniu byłem świadkiem tego, jak monobloki Phasta na diabełkach pokonały konstrukcję DIY na 300B, a single ended pewnej szacownej, kultowej wręcz europejskiej manufaktury dosłownie wdeptały w glebę. Phasty są znakomite, wymgają tylko współpracy z bardzo dobrym preampem. Z nieodpowiednim preampem nie pokazują swojego prawdziwego oblicza i swoich możliwości.

AN/J Sp maja 93dB a Abraxasy zdychaly by je poprawnie napedzic tylko ze zmierzona moc to okolo 4W a nie 8W jak powionno to byc w przypadku 300B.

Wlasnie dlatego w swoim czasie mialem Manleya Stingraya bo radzil sobie z wiekszoscia kolumn i nie ograniczl mojej zabawy w audio gdy na polce z plytami sa D.Krall i Rammstein.

robix

Dokładnie się z Tobą zgadzam , może 300B w układzie parallel napędziłoby CASTLE HOWARD S2...Pozdrawiam

Pisalem o zdechlej 300B ktora ma mniej pary niz 2A3 mimo ze mniej wat a jak sam wiesz potrafi zagrac glosniej.

Diabelki tez mialem u siebie i to nie raz lacznie z tym wychwalanym Phastem (szalu nie bylo) ktory owszem gral ok ale grzalo to pomieszczenie okropnie wiec nie polecam do klitek bo skutecznie obrzydza zycie latem.

robix

McGyver mieszkam w Tarnobrzegu i wszedzie daleko:)nie znam nikogo w promieniu 150km kto ma wzmaka na 300b:(w ciemno bez odsluchu raczej nie zaryzykuje!Mnie sie wydaje ze nie powinno byc problemu z 300b sluchalem kiedys z audio note m1 se chyba 10w i dawalo rade!jakies inne propozycje?

McGyver mieszkam w Tarnobrzegu i wszedzie daleko:)nie znam nikogo w promieniu 150km kto ma wzmaka na 300b:(w ciemno bez odsluchu raczej nie zaryzykuje!Mnie sie wydaje ze nie powinno byc problemu z 300b sluchalem kiedys z audio note m1 se chyba 10w i dawalo rade!jakies inne propozycje?

No to do mnie masz niewiele więcej niż 150km. Zapraszam.

No to do mnie masz niewiele więcej niż 150km. Zapraszam.

witam zamiast psioczyc i niedowierzac McG , proponuje do niego wdepnac. Sam nie bylem ale kolega byl iiiii malo mu skarpety nie spadly bo butow i kapci nie mial na nogach !!! :):) Zreszta McG jest jedynym z niewielu w swoim rodzaju , grzebie i to b. dobrze w sprzetach .

robix

Robix

Tak się chwalisz,że tony sprzętu przerzuciłeś....ale co Ty miałes za Abraxasy?Pewnie Vadim był mocno nawiedzony jak je składał))

Mój ma 11 wat-pomierzony-i proszę Ciebie gra-nawet z wilson benesch act o skuteczności 89 db.

Wiesz,że jest tak skutecznośc kolumn zawyżają co do wartości rzeczywistych,tak może tez być z Abraxasem-który musiał być poprawiony,bo Vadim

robił je po prostu z tego co akurat miał pod ręką-nie ustrzegając sie przy montażu po prostu błędów konstrukcyjnych.

Zawyzają wartości-bo nie było by ruchu w interesie-bo kto po zakupie mierzy skuteczność kolumn i moc wzmacniacza?..rzadko kto...niestety.

Zazwyczaj przychodzi do chaty,podpina i słucha...i jest w siódmym niebie.

to ta komuna tak ma chyba, że i po sowietach i chinolach zawsze trzeba poprawiać

kubańca jeszcze nie słuchałem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

witam zamiast psioczyc i niedowierzac McG , proponuje do niego wdepnac. Sam nie bylem ale kolega byl iiiii malo mu skarpety nie spadly bo butow i kapci nie mial na nogach !!! :):) Zreszta McG jest jedynym z niewielu w swoim rodzaju , grzebie i to b. dobrze w sprzetach .

Jak tylko bede mial mozliwosc to napewno wpadne i poslucham:)teraz bardziej zalezy mi na odsluchach u mnie w domu w moim systemie!dlatego tez szukalem osoby ktora mieszka niedaleko i posiada wzmacniacz na 300b!

z nrd był MV3 - świetna EL84 i Regenty - te były po wszystkich lepszych knajpach, nie pamiętasz?

już Cię chyba wpuszczali _:))

(takim regentem wypuściłem sobie w powietrze 5 membran na raz z eliptyków 2W ułożonych na kołdrze)

Maszka, jeśli EL34 RFT są cienkie, to na jakich chciałbyś grać?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maszka, jeśli EL34 RFT są cienkie, to na jakich chciałbyś grać?

Janku, mam je. Są nowe, pograłem na nich góra 5 godzin na nowym wzmacniaczu. Ani one ani wzmacniacz nie był wygrzany. Pewnie po wygrzaniu, kiedyś pokarzą co potrafią. Po prostu po wsadzeniu KT77 od razu się z nimi zaprzyjaźniłem i póki co nie mam ochoty ich zmieniać na nic innego. Kombinuję teraz ze sterującymi.

Panowie sluchal ktos PhaSta Retro?jest do wziecia za 3500 co tym myslicie??

Myślę że PhaSt Retro na początku będzie Ci się podobał ale potem po dłuższych odsłuchach jak posłuchasz 300 B i 2A3 to zmienisz zdanie gwarantuję Ci to,domnieman źe Phast nie bedzie twoim docelowym wzmacniczem także należy przemyśleć dokładnie ten zakup nie odradzam ani nie polecam,musisz odsłuchac i decyzje podjąc samodzielenie,tak na marginesie lampy mocy 6s33S nie są to lampy for audio,stosowane były przy radiolokacji i w Migach,ale mają swoich zwolenników...Pozdrawiam.

Karunesh

300B ma tez przeciwników-choć posiadam i 300b jak i diabełki-o których piszesz chłopie bajki,bo

pisalem sobie meile z Panem który wystawia do sprzedazy tego phasta retro-i on jest surowy-tzn.własciciel jak

i ten phast,bo gra na ruskich lampach.Mam nawet foty tego wzmaka-tylko trzeba mieć cierpliwośc na

dopieszczenie i sporo cierpliwości i kasy na inne elementy toru-taka jest prawda.

Zauważ tylko,jakie firmy budują wzmaki na diabełkach i ile te wzmaki kosztuja-bo lamm,supratek,tenor audio-

-także nie wprowadzaj gościa w błąd,poniewaz jeśli włoży w lampy prawie tyle co da za wzmak-mając pozostałe

elementy toru świetne-to taki zestaw zagra naprawde świetnie-także nie pisz bujnie,tylko po prostu-lampa

6s33s była stosowana w migach 20 jako lampa mocy w radiostacji-ot i wszystko.

Teraz widzisz są monobloki na lampach GM70-a pierwsza literka G-znaczy generator-czy to jest lampa audio??

Oczywiście ,że nie -lecz gra i to jak.pozdr.

Karunesh

300B ma tez przeciwników-choć posiadam i 300b jak i diabełki-o których piszesz chłopie bajki,bo

pisalem sobie meile z Panem który wystawia do sprzedazy tego phasta retro-i on jest surowy-tzn.własciciel jak

i ten phast,bo gra na ruskich lampach.Mam nawet foty tego wzmaka-tylko trzeba mieć cierpliwośc na

dopieszczenie i sporo cierpliwości i kasy na inne elementy toru-taka jest prawda.

Zauważ tylko,jakie firmy budują wzmaki na diabełkach i ile te wzmaki kosztuja-bo lamm,supratek,tenor audio-

-także nie wprowadzaj gościa w błąd,poniewaz jeśli włoży w lampy prawie tyle co da za wzmak-mając pozostałe

elementy toru świetne-to taki zestaw zagra naprawde świetnie-także nie pisz bujnie,tylko po prostu-lampa

6s33s była stosowana w migach 20 jako lampa mocy w radiostacji-ot i wszystko.

Teraz widzisz są monobloki na lampach GM70-a pierwsza literka G-znaczy generator-czy to jest lampa audio??

Oczywiście ,że nie -lecz gra i to jak.pozdr.

Witam kolegę.

Troszkę dziwną alternatywę proponujesz,zakupić Phasta i odrazu go upgradować,ponadto nie można porównywać Tenora czy Bata,skoro skupiamy się konkretnie na Phaście,choć we wszystkich modelach zastosowane są te same lampy mocy a skoro Phast jest taki świetny to dlaczego grasz na 300 B..........Serdecznie pozdrawiam.

Od dwóch dni gram na Amplifonie WT40 II - lampy wejściowe to Telefunken. Powiem szczerze, że jestem pod dużym wrażeniem. Pomimo niezaadoptowanego akustycznie kwadratowego pokoju, kiepskiego okablowania i źródła - brzmi to rewelacyjnie. Aż strach pomyśleć jakby to zabrzmiało przy lepszych warunkach sprzętowo lokalowych.

stary audiofil>>> Nie chwale sie bo i po co ,mowie tylko to co slyszalem u siebie a nigdy zaslyszanych informacji.

Co do Vadima to juz od dawna jest jak to nazwales ,,nawiedzony,, i robi moze 1,2 wzmaki rocznie albo wcale ale o tym nie na forum publicznym.

Audio Lot to odlam Abraxasa utworzony przez ludzi pracujacych kiedys dla Vadima.

Co do samych Abraxasow to byly one przerozne ale z tych tanich mialem osobiscie kupionego dla siebie czarnego z potkiem na gorze obudowy (bardzo popularne wtedy) bo podobal mi sie najbardziej jesli chodzi o barwe (300B)i nie mial zadnego tuningu jedynie lampy 6sN7 byly NOSy Sylvani a mocy AN i Svietlana-milo go wspominam mimo ze brakowalo mu mocy z moimi Jotkami.

robix

Pisalem o zdechlej 300B ktora ma mniej pary niz 2A3 mimo ze mniej wat a jak sam wiesz potrafi zagrac glosniej.

Diabelki tez mialem u siebie i to nie raz lacznie z tym wychwalanym Phastem (szalu nie bylo) ktory owszem gral ok ale grzalo to pomieszczenie okropnie wiec nie polecam do klitek bo skutecznie obrzydza zycie latem.

robix

Teraz właśnie słucham na SE na 300B, 10 watów. Na pewno nie jest "zdechły". Z moimi kolumnami robi co chce, a brzmieniowo jest nie gorsze niż Sun Audio SV-2A3 którego bardzo lubię. W moim systemie wolę lampy Full Music niż Emission Labs.

Jak tylko bede mial mozliwosc to napewno wpadne i poslucham:)teraz bardziej zalezy mi na odsluchach u mnie w domu w moim systemie!dlatego tez szukalem osoby ktora mieszka niedaleko i posiada wzmacniacz na 300b!

Mógłbym Ci go na parę dni dać do domu. Jakby co, to PW.

Witam kolegę.

Troszkę dziwną alternatywę proponujesz,zakupić Phasta i odrazu go upgradować,ponadto nie można porównywać Tenora czy Bata,skoro skupiamy się konkretnie na Phaście,choć we wszystkich modelach zastosowane są te same lampy mocy a skoro Phast jest taki świetny to dlaczego grasz na 300 B..........Serdecznie pozdrawiam.

Miałem w domu BATa VK 60 i moje zdanie jest takie, że ten BAT to monoblokom Phasta może buty czyścić co najwyżej.

Teraz właśnie słucham na SE na 300B, 10 watów. Na pewno nie jest "zdechły". Z moimi kolumnami robi co chce, a brzmieniowo jest nie gorsze niż Sun Audio SV-2A3 którego bardzo lubię. W moim systemie wolę lampy Full Music niż Emission Labs.

Mógłbym Ci go na parę dni dać do domu. Jakby co, to PW.

Miałem w domu BATa VK 60 i moje zdanie jest takie, że ten BAT to monoblokom Phasta może buty czyścić co najwyżej.

Ja akurat słuchałem VK 150 + Kondo KSL-M7 / Line + AP Caldery + AN Dac 4 Signature + jadis jd 2 i powiem koledze że mam zupełnie inne zdanie w kwestii Bata,zalecałbym podczs odsłuchu dużo soku pomarańczowego,zdecydowanie poprawia słuch i wzmacnia koncentrację...Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego odsłuchu Phasta.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 10 Kwietnia 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 10 Kwietnia 2011 - brak kultury

Słuchaliśmy innych modeli, więc zdania na tej podstawie nie zmienię. A zarzucanie innym głuchoty to se szanowny kolega może wsadzić nie powiem gdzie.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 10 Kwietnia 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 10 Kwietnia 2011 - brak kultury

Słuchaliśmy innych modeli, więc zdania na tej podstawie nie zmienię. A zarzucanie innym głuchoty to se szanowny kolega może wsadzić nie powiem gdzie.

Witam.

O widzę że kolega bardzo poirytowany, proponuję kilka kropelek neospazminki lub deprim doustnie i odczekac 20 minut i jak reką odjął,w przypdku braku efektu w kurację w czopeczkach....Bardzo serdecznie pozdrawiam.

Phast jest trudny do spasowania. Potrzeba cierpliwosc, mozna osiagnac swietny dzwiek nawet z Phastowym pre( mowie o nowszych konstrukcjach) tylko trzeba odpowiednio lampy dobrac poniewaz pre jest twarde w brzmieniu w porownaniu do innych pre lampowych. Ale jak to sie zrobi to mamy wzmacniacz lampowy o plynnym lampowym dzwieku, przestrzenii nasyceniu przy dynamice prawie jak z tranzystora! Tylko trzeba dopracowac tor a nie bajki opowiadac i krytykowac jak sie nawet nie slyszalo.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 11 Kwietnia 2011 - bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 11 Kwietnia 2011 - bezsensowne pyskówki

Witam.

O widzę że kolega bardzo poirytowany, proponuję kilka kropelek neospazminki lub deprim doustnie i odczekac 20 minut i jak reką odjął,w przypdku braku efektu w kurację w czopeczkach....Bardzo serdecznie pozdrawiam.

Nie jestem poirytowany, ale niesmakiem i pogardą napawają mnie wypociny niedowartościowanych osobników których frustracja z powodu tego, że ktoś może nie podzielać ich jedynie słusznych opinii skłania do wycieczek osobistych pod cudzym adresem.

Wyraziłem SWOJĄ opinię. Masz prawo jej nie podzielać, ale nie masz żadnego prawa próbować ludzi obrażać. Jak Ci się moje opinie nie podobają, to ich po prostu nie czytaj, może dzięki temu spadnie ci poziom frustracji.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 11 Kwietnia 2011 - bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 11 Kwietnia 2011 - bezsensowne pyskówki

Nie jestem poirytowany, ale niesmakiem i pogardą napawają mnie wypociny niedowartościowanych osobników których frustracja z powodu tego, że ktoś może nie podzielać ich jedynie słusznych opinii skłania do wycieczek osobistych pod cudzym adresem.

Wyraziłem SWOJĄ opinię. Masz prawo jej nie podzielać, ale nie masz żadnego prawa próbować ludzi obrażać. Jak Ci się moje opinie nie podobają, to ich po prostu nie czytaj, może dzięki temu spadnie ci poziom frustracji.

Witam.

Mam zbyt wiele szacunku do własnej osoby,abym dalej prowadził z kolegą tą bezprzedmiotową polemikę na forum publicznym,mądzejszy musi ustąpić - 1 : 0 dla Ciebie , żyj w świadomości ze masz rację,wiem podważyłem Twój atorytet na forum,a przecież jesteś w swoim mniemaniu guru na audiostero.......Bardzo serdecznie pozdrawiam.

Wojtek76 >>> Jesli poruszac sie Twoim tokiem rozumowania to tak naprawde wszystko skonfigurowane odpowiednio zagra lepiej nie tylko Phast:)

Kazdy wzmacniacz lampowy ktory mialem obuty w lepsze lampiszony pokazywal zupelnie inna klase dzwieku ale wiedza to wszyscy co choc na chwile zetkneli sie z ta amplifikacja.

McGyver >>> Ja natomiast po doswiadczeniu ze wzmakami AN Meishu i OTO SE mam swoj poglad na moc i wspolprace z kolumnami bo podpiete do Cabasse Jonque 301 (89dB) ten drugi gral lepiej mimo ze dzielila je roznica klas i ceny a jedynie wysokie tony byly lepsze z 300B w tym zestawie. Inaczej miala sie sprawa gdy oba zostaly podpiete do kolumn AN wtedy juz nie bylo zludzen ktory jest lepszy:)

robix

robix-ale pre Phasta jest bardzo specyficzne, wogole jak nie lampowe. Bedziesz mial kiedys okazje posluchac to porozmawiamy.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.