Skocz do zawartości
IGNORED

oddzielnie cd , dvd czy jedno dobre ?

DJ_Achmed

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli do 3k PLN to kup:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

kodekow nie maja ale IMO lepiej miec top model sprzed paru lat niz nowszy gorszy.

Jesli zalezly Tobie na kodekach to kup Marantz SR6003-4 lub Denon 38xx, 43xx, zepnij ze swoja Yamaha i tez bedzie dobrze.

reszte na blu-ray i dobre cd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli do 3k PLN to kup:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kodekow nie maja ale IMO lepiej miec top model sprzed paru lat niz nowszy gorszy.

Jesli zalezly Tobie na kodekach to kup Marantz SR6003-4 lub Denon 38xx, 43xx, zepnij ze swoja Yamaha i tez bedzie dobrze.

reszte na blu-ray i dobre cd.

okolo 3 k na sam amplituner ;] dvd , cd czy blu ray do przemyslenia w tym temacie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Podstawowe pytanie: chesz kodeki HD czy nie:

TAK: kup Marantz SR6003,6004,7002,8002, Yamaha RX-V1800,1900,3800,3900 podlacz wzmak (lub nie) stereo jako koncowke mocy zagra na pewno fajnie. Dokup do tego zwykly blu-ray i b. dobry cd.

NIE: kup Marantz SR8500, 8001, 9300, 9600, Yamaha DSP-AX1, AZ1, DSP-Z9, Arcam AVR-300, 350, Denon AVC-A1SRA itp., do tego blu-ray j/w i bdb cd.

Co do blu-ray to dzwiek i obraz puszczasz cyfrowo wiec nie ma sensu przeplacac, tymbardziej ze raczej nie produkuje sie juz pancerny klockow zaprojektowanych by sluzyc lata (nie w tej cenie).

CD - tu bym zbytnio nie oszczedzal, pochodz po sklepach, zapytaj w zakladce stereo.

Podstawowe pytanie: chesz kodeki HD czy nie:

TAK: kup Marantz SR6003,6004,7002,8002, Yamaha RX-V1800,1900,3800,3900 podlacz wzmak (lub nie) stereo jako koncowke mocy zagra na pewno fajnie. Dokup do tego zwykly blu-ray i b. dobry cd.

NIE: kup Marantz SR8500, 8001, 9300, 9600, Yamaha DSP-AX1, AZ1, DSP-Z9, Arcam AVR-300, 350, Denon AVC-A1SRA itp., do tego blu-ray j/w i bdb cd.

Co do blu-ray to dzwiek i obraz puszczasz cyfrowo wiec nie ma sensu przeplacac, tymbardziej ze raczej nie produkuje sie juz pancerny klockow zaprojektowanych by sluzyc lata (nie w tej cenie).

CD - tu bym zbytnio nie oszczedzal, pochodz po sklepach, zapytaj w zakladce stereo.

na pytanie czy chce kodeki hd odpowadam tak . fajnie to przedstawiles przyznam ze podales w marce yamaha i marantz ;]

gdzies czytalem ze do kina lepsze sa amplitunery yamahy ze niby bardziej z pazurem . ale i tez bardzo lubie ta marke . bede rozgladac sie wlasnie nad tymi modelami ,3800,3900 uzywanymi . a 1900 mam namiar na sklep w cenie 2540 zl nowka .

ax 900 tez dosyc lubie wiedz na koncowke mocy ja dam .

co do blu ray ciekawie napisales ze nie wywalac pieniedzy nie wiadomo ile bo i tak cyfrowo bedzie przez kabel

na blu ray i cd mysle w granicach po 1 k wydac na to i na to . moze jakies uzywane blu ray sie znajdzie . cd tez uzywane . co do cd to jakie bys proponowal z marki Marantz ? bo z tej marki chcial bym cd bo czytalem wiele pochlebnych tekstow na temat cd z tej marki blu ray to pewnie bede okazyjnie szukac jak cena bedzie w danej chwili i bede chcial wtedy zakupic blu ray . bo powoli teraz . musze teraz w miare przemyslanie zakupywac . kolumny kupione teraz czas na alektornike ale juz troche w mniejszym tempie

rozumiem ze blu ray cyforowo wysyla sygnal a ampli go dopiero przetwaza i przerabia obraz i dzwiek , ulepsza i od niego zalezy czy bedzie miec to rece czy nogi tak ? .

jestem zdania ze lepiej kupic uzywane a wyzszy model . lepsze . i ze nie robia juz takiej elektoroniki jak kiedys i idzie to troche w zlym kierunku tak wiedz stawiam glowny naciskk na bardzo dobry amplituner zeby to wszystko obsluzyl . i wole troche nawet poczekac dolozyc a takowy kupic . i mam tu na mysli wlasnie modele 3800 3900 yamahy

Ad CD

IMO kup Marantz CD6003, 6002, 7300 lub SA7001. Generalnie w Marantzu granie zaczyna sie od serii 6. Wiec tak:

PM- wzmacniacz stereo, SR - amplituner, AV - procesor do kina, CD - cd, SA - SACD, DV - DVD, BD- Bluray. Potem masz xyyy gdzie x - seria a y to nr modelu ktoregos z kolei np. SR7000, SR7200, SR7300, SR7500, SR7001, SR7002 i obecnie SR7005. Wszystko co ma x=4,5 raczej odpusc.

ad blu-ray cyfrowo tak

Tak. Podlaczejac blu-ray po hdmi do amplitunera caly proces obrobki video/audio odbedze sie za posrednictwem dekoderow amplitunera.

IMO kup Marantz CD6003, 6002, 7300 lub SA7001. Generalnie w Marantzu granie zaczyna sie od serii 6. Wiec tak:

z tych cd ktore tu podales ktory najlepiej zagra ?

Te z 7 na poczatku. SA7001 nowszy od CD7300 i ma mozliwosc odtwarzania SACD.

Audiofilem nie jestem mi calkowicie starczylby CD6002 lub CD6003.

IMO przeszukaj zakladke stereo lub zadaj pytanie. Dowiesz sie wiecej niz tutaj.

• 5 miesięcy później...

ciesze sie od niedawna nowa rx v 3900 wiedz pora teraz zakupic bluray . i teraz mam problem . fundusz na bluray to 1000 do 2000 zl . uzywany lub nowy . nie wiem co dokladnie wybrac . myslalem nad Yamaha BD-S1067 albo jakims

MARANTZ UD 5005 . tu licze na was ze pomozecie mi dobrac bd . ma on byc wylacznie do filmow . do stereo bede miec cd

ciesze sie od niedawna nowa rx v 3900 wiedz pora teraz zakupic bluray . i teraz mam problem . fundusz na bluray to 1000 do 2000 zl . uzywany lub nowy . nie wiem co dokladnie wybrac . myslalem nad Yamaha BD-S1067 albo jakims

MARANTZ UD 5005 . tu licze na was ze pomozecie mi dobrac bd . ma on byc wylacznie do filmow . do stereo bede miec cd

BD-S1067 odtwarza sa cd . czy ktos jest w temacie jak z jakoscia porownywujac z SA7001 ?

Jeżeli BD wyłącznie do filmów to polecam takiej samej marki jaki masz TV. Będziesz mógł operować jednym pilotem. W cenie ok. 1000zł wszystkie dają podobną jakość, różnią się jedynie dodatkami, połączeniami i formatami filmów jakie zdolne są odtworzyć. Audio w CD mają podobne (pomimo rożnych opinii w prasie i na forach).

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jeżeli BD wyłącznie do filmów to polecam takiej samej marki jaki masz TV. Będziesz mógł operować jednym pilotem. W cenie ok. 1000zł wszystkie dają podobną jakość, różnią się jedynie dodatkami, połączeniami i formatami filmów jakie zdolne są odtworzyć. Audio w CD mają podobne (pomimo rożnych opinii w prasie i na forach).

no dobrze ale u mnie zastosowany bedzie projektor . jeszcze nie wiem jakiej marki . a bd w okolicach 2 tys ? interesuje mnie tez sprawa sa cd . w danym bd . czy jest sens czy lepiej w cd miec sa cd

no dobrze ale u mnie zastosowany bedzie projektor . jeszcze nie wiem jakiej marki . a bd w okolicach 2 tys ? interesuje mnie tez sprawa sa cd . w danym bd . czy jest sens czy lepiej w cd miec sa cd

Pewnie lepiej miec SACD, tylko czy masz wogóle płyty i będziesz tego słuchać? Jeśli nie to jest większy wybór w odtwarzaczach bez SACd. Z tanich blurey polecam pansonica Bt 310 ma dwa Hdmi może się przydać przy 3d. Jakość też ok akosztuje około 700 złotych. cd brałbym jakiegoś starszego Roksana, klasa sama w sobie, ale nie ma SACd i jest trudny do dostania w rozsądnej cenie.

Pewnie lepiej miec SACD, tylko czy masz wogóle płyty i będziesz tego słuchać? Jeśli nie to jest większy wybór w odtwarzaczach bez SACd. Z tanich blurey polecam pansonica Bt 310 ma dwa Hdmi może się przydać przy 3d. Jakość też ok akosztuje około 700 złotych. cd brałbym jakiegoś starszego Roksana, klasa sama w sobie, ale nie ma SACd i jest trudny do dostania w rozsądnej cenie.

nie mam plyt ale bede je kupywac tak jak plyty bluray

w sumie odtwarzacz cd to juz dawno sobie wybralem jaki kupic - Marantz SA7001 ma on sa cd ale mnie interesuje czy ten bd yamahy bedzie lepiej grac w sa cd czy gozej od Marantza .

3d do mnie nie przemawia . ogolnie nie lubie ogladac 3d - zle odczucia oczu . tak widz szukam dobrego bd i mysle nad tym BD-S1067

tylko jeszcze czy ten BD-S1067 za prawie 2 tys bedzie znaczaco lepszy od takiego Bt 310 za 700 zl ? tu troch sie obawiam i dlatego pisze by sie poradzic

jesli sa roznice to napewno bym je ujzal bo i wideo bede miec dobre i audio mam dobre tak wiedz prosze o rade

nie mam plyt ale bede je kupywac tak jak plyty bluray

w sumie odtwarzacz cd to juz dawno sobie wybralem jaki kupic - Marantz SA7001 ma on sa cd ale mnie interesuje czy ten bd yamahy bedzie lepiej grac w sa cd czy gozej od Marantza .

3d do mnie nie przemawia . ogolnie nie lubie ogladac 3d - zle odczucia oczu . tak widz szukam dobrego bd i mysle nad tym BD-S1067

tylko jeszcze czy ten BD-S1067 za prawie 2 tys bedzie znaczaco lepszy od takiego Bt 310 za 700 zl ? tu troch sie obawiam i dlatego pisze by sie poradzic

jesli sa roznice to napewno bym je ujzal bo i wideo bede miec dobre i audio mam dobre tak wiedz prosze o rade

Roóżnice pomiędzy tymi blureyami ujrzysz jeżeli zastosujesz conajmniej projektor typu Mitsubishi Hc 4000. Dzwięk po Hdmi (wielokanałowo)podobny z małym plusem dla Yamahy. Marantz w Sacd i stereo będzie lepszy od Yamahy. jesli Chcesz lepiej, kup Oppo 93 Eu. Tu obraz jest już lepszy a i dzwięk SACD i stereo o klkse lepiej. Dzwięk w stereo w tym oppo jest na poziomie cd za 2000 złotych nowego.

Taki np.BD Panasonic DMP-BDT 310 jest bardzo porządnym odtwarzaczem, choć naleśnik. Obraz z DVD ( o BD nie wspomnę) ma znakomity i płyty CD też potrafi odtworzyć. Jeśli ma być tylko do KD uważam, że szkoda wydawać dodatkowych pieniędzy na powielanie tego samego, np. SACD. Z kolei kupowanie Oppo mija się z celem. Po jakiego wywalać pieniądze na to samo? Skoro masz CD z SACD skup się na BD do 1000 zł. Resztę kasy proponuje sobie zostawić.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam, czy yamaha BD-S667 tez jest tak samo dobra jako zrodlo cyfrowe ? a co sadzicie o harman kardon BDP 10? czy moze nie warto pchac sie w stary model i wydawac tyle kasy? Yamaha i Harman maja jakis wyglad bo nalesnikow nie lubie ( chyba ze placki ziemniaczane :) ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.