Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor zamiast telewizora

DJ_Achmed

Rekomendowane odpowiedzi

W tej cenie nie ma lepszego projektora z HDMI 1.4a. Lepszym projektorem jest Optoma HD67, ale wymaga ona adaptera. Jeżeli szukasz czegoś naprawdę dobrego to polecam Ci :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , dopiero przy takim pułapie widać naprawdę róznicę w jakości obrazu. Ale to jak porównywać fiata do Ferrari.

Jakość obrazu dla każdego jest indywidualną sprawą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej cenie nie ma lepszego projektora z HDMI 1.4a. Lepszym projektorem jest Optoma HD67, ale wymaga ona adaptera. Jeżeli szukasz czegoś naprawdę dobrego to polecam Ci :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , dopiero przy takim pułapie widać naprawdę róznicę w jakości obrazu. Ale to jak porównywać fiata do Ferrari.

nie wiem dlaczego edycja nie zadziałała, więc napiszę ponownie. 3D z acera nie spodobało mi się, efekt raczej był w głąb, słabe wychodzenie obiektów przed ekran. Okulary męczące, nie zdołałem obejrzeć filmu. Jeśli chodzi o gry to tak samo, wolałem np. grać w killzone 3 w 2D, 3D wypadało nienaturalnie i męcząco. Projektor jest wykonany słabo, taka chińska zabawka, śmierdząca plastikiem po nagrzaniu lampy. Jakość optyki bardzo kiepska, co przenosi się na obraz. Same kolory nie są takie złe po ustawieniu, ale gradacja szarości kiepska (shadow detail) i to w zasadzie przesądza na niekorzyść tego pj. Na ciemnych scenach nie ma dobrego rozróżnienia detali i głębi, zlewa się w plamę. Ruch też nie najlepszy. Chcę przetestować lepsze projektory, ale nie 3D jednak, mitsubishi HC4000 jest najciekawszy.

Ukryta Zawartość

a, i jeszcze ten pilot tragiczny na beterię od zegarka, działający kapryśnie z powolnym menu. Niestety projektor nie dla mnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgadza się. Coś za coś. Jednak 3D na tym projektorze wygląda całkiem dobrze. Używam okularów Optoma ZD201 i są one bardzo wygodne. Obraz wychodzi przed ekran. Oglądałem sporo filmów i na żadnym nie zauważyłem takiego efektu. Być może oglądałeś filmy ściągnięte z internetu? Co do reszty zgadzam się z Tobą. Jedna trzeba brać również pod uwagę jego cenę, trudno się po niej spodziewać super jakości wykonania oraz idealnego obrazu. Dlatego obstaje przy zdaniu że jak za tą CENĘ to projektor ten jest warty zainteresowania.

Co do HC4000, to naprawdę bardzo dobry projektor. Porównywalnym go z dużo droższym Sony HW-20 i w bezpośrednim porównaniu wielkich różnic nie ma między tymi projektorami. Sony wypadł lepiej, miał lepszy kontrast, czerń. Ale jeżeli brać pod uwagę róznicę ceny między tymi projektorami, to zdecydowanie wybrał bym HC-4000.

Zgadza się. Coś za coś. Jednak 3D na tym projektorze wygląda całkiem dobrze. Używam okularów Optoma ZD201 i są one bardzo wygodne. Obraz wychodzi przed ekran. Oglądałem sporo filmów i na żadnym nie zauważyłem takiego efektu. Być może oglądałeś filmy ściągnięte z internetu? Co do reszty zgadzam się z Tobą. Jedna trzeba brać również pod uwagę jego cenę, trudno się po niej spodziewać super jakości wykonania oraz idealnego obrazu. Dlatego obstaje przy zdaniu że jak za tą CENĘ to projektor ten jest warty zainteresowania.

Co do HC4000, to naprawdę bardzo dobry projektor. Porównywalnym go z dużo droższym Sony HW-20 i w bezpośrednim porównaniu wielkich różnic nie ma między tymi projektorami. Sony wypadł lepiej, miał lepszy kontrast, czerń. Ale jeżeli brać pod uwagę róznicę ceny między tymi projektorami, to zdecydowanie wybrał bym HC-4000.

okulary miałem te same, film blu-ray, gry killzone 3, gran tourismo 5 (3D)... Acer jest tani więc nie ma się co zbytnio czepiać. Ciekawe jak wypada tańszy Epson TW3200 przy mitsubishi HC4000, czy dynamiczna przesłona nie psuje tu jednak statycznego kontrastu ANSI zbyt mocno, obawiam się, że raczej tak. Nawiasem mówiąc cena za Epsona EH-R4000 jest zwariowana.

okulary miałem te same, film blu-ray, gry killzone 3, gran tourismo 5 (3D)... Acer jest tani więc nie ma się co zbytnio czepiać. Ciekawe jak wypada tańszy Epson TW3200 przy mitsubishi HC4000, czy dynamiczna przesłona nie psuje tu jednak statycznego kontrastu ANSI zbyt mocno, obawiam się, że raczej tak. Nawiasem mówiąc cena za Epsona EH-R4000 jest zwariowana.

Niestety widziałem oba projektory w akcji Epson jednak jest wyraźnie słabszy. Co do Acera to jest to pewien kompromis i wswojej cenie nie ma konkurencji. Efekty 3 d bomba na pewno lepsze niż na Tv 3d, który też posiadam. Wychodzenie z ekraniu zależy od materiału szkoda, że nie widziałeś "Ocenu przygód 3d" tam co chwile coś wychodzi zekranu. Okulary faktycznie do super wygodnych nie należą. Nie da się kupic projektora za 3,5 tysiąca zfunkcją 3d o parametrach JVC. Ja ide w kierunku combo do 3d Acer plus Mistsubishi Hc 4000.

• 8 miesięcy później...

Witam noszę się z zamiarem kupna projektora 720p do 3000zł.

Głownie będe oglądał Filmy 2d(i głownie o jakość wyświetlania tych filmów mi chodzi) więc pomyślałem że kupie optoma hd67( w późniejszym czasie chcę dokupić adapter 3d) , bo z tego co zrozumiałem to w tym przedziale cenowym to ten bardzo dobrze sobie radzi z 2d.

Ale od waszej dyskusji minęło prawie 8 miesięcy więc chciałem się zapytać czy pojawił się jakiś projektor godny uwagi

oraz czym sie różni optoma hd67 od hd67n?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.