Skocz do zawartości
IGNORED

TECHNICS SC-HD560 czy YAMAHA E-300

marcins

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem totalnym laikiem jezeli chodzi o sprzet audio. zaoszczedzilem troche kasy mianowicie 2000 i postanowilem kupic jakis sprzet audio. zastanwiam sie nad sprzetem TECHNICS SC-HD560 a YAMAHA PIANO CRAFT E-300. Jezli znajdzeicie i poswiecice chwile uwagi mojej prosbie bede bardzo wdzieczny. Moze macie jakies inne (lepsze) pomysly na zagospodarowanie tych pieniedzy ?

https://www.audiostereo.pl/topic/8108-technics-sc-hd560-czy-yamaha-e-300/

E-200 sama bez głosników 800zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i E400

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 2k zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 1,83k zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 1,8k zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 1,7k zł

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 6 lat później...

Technics HD560 nie do pobicia przez yamahe na seryjnych kolumnach... Nie ma takiej opcji. Genialne brzmienie. niczego nie brakuje. Jak dla mnie Yamaha powinna chylić czoła przed tą konstrukcją. Wątek stary ale nie omieszkałem tego napisać. Co żeby inni nie szli tą bzdurną rubryką Piano Crafta. E300 ? Może... Może... Ale trzeba by dokupić Elatax Liberty 1... Wtedy jest muzykalność i jest bas. Wszytsko na miejscu. Standard Yamaha E300 nie ma basu. Trzeba to przyznać. A muzyka to nie tylko poszczególne tonacje... Musi być wszystko tak jak należy. Seria ? technics. Yamaha tylko na eltaxach. Opinie Craft Roulez bo każdy tak mówi wcale mnie nie przekonuje. Słuchałem. Obu. U siebie w domu. Testowałem. No i wynik jednoznaczny. technics'a kupować i nie zastanawiać się nad niczym!

• 1 miesiąc później...

Raczej pomógł. Sam bez pytania zabrał bym sama Yamahę. Wystarczyło kilka minut i Yamaha poszła szybko w karton i do sklepu... Nie kierujmy się pustymi osądami tych co to tylko powielają "Piano Craft'a bierz!" nie mając z nim nawet styczności.

Raczej pomógł. Sam bez pytania zabrał bym sama Yamahę. Wystarczyło kilka minut i Yamaha poszła szybko w karton i do sklepu... Nie kierujmy się pustymi osądami tych co to tylko powielają "Piano Craft'a bierz!" nie mając z nim nawet styczności.

Akurat miałem styczność z HD560 i Pianocraftem....stały obok siebie w studiu hifi w Media Markecie w Czeladzi swego czasu.....Pianocraft grał, a Technics plumkał....zresztą nie tylko tam słyszałem Technicsa.....może w domu, jakimś malutkim pokoiku byłoby lepiej, ale Piano stał obok i dawał radę, Technics niestety popiskiwał.....pewnie sugestia recenzenta była tak silna, że usłyszałeś głos Niebios z Technicsa :D

A jak już jesteśmy przy reckach to "What Hi-Fi" jak i "Hi-Fi Choice" dało HD560 2 gwiazdki, uznając za zupełnie nie wartego zainteresowania....zresztą recenzjami nie ma się co kierować, ale kompletnie nie wiem co się stało KoRnikowi tego dnia, kiedy to widział zmaterializowaną Madonnę w pokoju - chyba za dużo zielska czy cóś :D

Wystarczy odmienny gust. Mam trzy zestawy technicsa w domu. 560 jako stereo w biurze. SC-EH760 w sumie trochę taki... bardziej pod garaż i biesiady... No ale mam. No i oczywiście SU-MA10 na kolumnach technicsa SB-M500. Może ten napis "Technics" zazwyczaj wygrywa z innymi. Być może. Do yamahy nic nie mam. Ale zazwyczaj mi czegoś brakowało... Nie przemawiała do mnie. Własny gust trafiłem. Za to krew mnie zalewa jak czytam opinię "HD 560 nawet nie może stanąć obok Yamaszki ;) " Bo w hipermarkecie stał podłączony byle jak z byle czym grając byle co... A YAMAHA to całą Halą trzęsła! Ło taka to bestia! Nie no daruje sobie...

" Bo w hipermarkecie stał podłączony byle jak z byle czym grając byle co... A YAMAHA to całą Halą trzęsła! Ło taka to bestia! Nie no daruje sobie...

Czy ja mówię,że trzęsła ?? Grała...a Technics popiskiwał - tyle i aż tyle :)

Popiskiwał :] Zadziwiająco stronnicza wypowiedź z naciskiem na jakąś ukrytą wadę słuchu ukazującą się wyłącznie przed klockami Technicsa... A no co te anty reklamy technicsa w tym czy innych wątkach ? Skąd to się u Pana bierze? Bo to już raczej aspekt globalny ma a niżeli do tylko tego konkretnego modelu. Ten napis tak Pańskie ucho drażni ?

Nie chciałbym być chamski, ale może czas na wizytę u laryngologa ?

Tylko komu? Będę szczery nie słyszałem tych zestawów ale , gdy czytam forum i 2 zgoła odmienne opinie to pierwsze co mogę zaproponować (swoją drogą najtańszy wariant to umycie uszu:-) ).

Teraz coś z humoru (niestety prawdziwego _), w pewnym poważnym sklepie HI-FI, na śląsku (nie podam dokładnej lokalizacji ani nazwy bo to by była reklama ;_)), klient testował pewne zestawy głośnikowe, testował dość długo bredził toczył pianę hehe itp., w końcu sprzedawca nie wytrzymał i powiedział w prost do gościa, niech Pan sobie umyje uszy, gość się obraził wyszedł, na drugi dzień widzimy go, poprosił o podpięcie jeszcze raz zestawu. Jakie było nasze zdziwienie jak nagle wszystko zaczęło mu się podobać :-).

Z tego powodu zawszę proponuje jako pierwszą opcje umycie uszu :=-) ( z całym szacunkiem i bez obrazy _)

Pozdrawiam

ps. przepraszam za odejście od tematu.

myślę że po tych postach (szczególnie kudłatego) musimy rozważyć przesiadkę na sprzęt technics'a

np

odtwarzacz CD sl-pg390

wzmacniacz SU-A600

kolumny Altus 75

toż to hi-end jak malowany

no dobrze już umyje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak dzieci... Broniłem HD-560 to znalazło się kilku poklepujących się po plecach cfaniaków zniżających Technicsa do poziomu sprzętu jaki posiadają w domu. Trudno. Bardzo zawiodłem się na tym forum. A szkoda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.