Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD zamiast Rotela

mar_celi

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki CD kupić jak uda mi się sprzedać Rotela 1070, żeby w przyszłości ewentualnie dołożyć lampkę.Obecny zestaw to Yaqin 10L, lampy mocy oryginalne w przyszłości może KT 77 Gold Lion, sterujące radietskie 6n1p-ew, IC Anti Cable Silver, głośnikowy Anti Cable miedź. Chciałbym wymienić CD na coś co bardziej będzie pasowało co Możecie polecić?

Z tego rozpędu nie napisałem o głośnikach - Focal 726

https://www.audiostereo.pl/topic/81125-jaki-cd-zamiast-rotela/

Jaki budżet ? Czego oczekujesz od dźwięku ?

Myślę że do 2k za używkę, wiem że nie ma złotego środka ale chciałbym żeby bas to był bas, obecnie mam jeszcze za dużo średnicy nie słychać detali ale to też zależy od płyty. Cała kolekcja nagrywanych powędrowała na wysypisko teraz tylko oryginały ale to nie sa też oryginały oryginały tylko raczej niższy pułap na Allegdrogo i Amazonie. Chciałbym coś w miarę uniwersalnego ale żeby pasowało do reszty zestawu. Dużo pochlebnych opinii czytałem dziadku Marantzu 17 KI ale jest podobno zbyt "jasny". Jak przesiadłem się z NAD C372 na lampowego Yaqina dopiero reszta zaczęła grac ale tak było dlatego ze kupiłem głośniczki w ciemno słuchałem Paradigmów i Monitor Audio a kupiłem kapryśne Focale. Byłem załamany ale ktos z forumowiczów polecił lampę z pola ryżowego i to była bardzo dobra rada. Teraz myślę nad zmiana CD no i lampek ale to chyba na razie nie jest priorytet poczekam aż się dobrze wygraja lampy mocy sterujące radzieckie zamówiełm już Clear Top jako sterujące ale myślę je dopiero wpakować z lepszejszymi lampkami mocy. Może KT 77 Genelax ale to przyszłość i to raczej odległa najpierw Cdczku.

Nie chciałbym aż tak mieszać. No i z ustawieniem byłby problem za dużo elementów musiało by ulec zmianom...Małżonka chyba tym razem zarządziła by całkowitą eksmisję do piwnicy ;-)

Myślę że do 2k za używkę, wiem że nie ma złotego środka ale chciałbym żeby bas to był bas, obecnie mam jeszcze za dużo średnicy nie słychać detali ale to też zależy od płyty. Cała kolekcja nagrywanych powędrowała na wysypisko teraz tylko oryginały ale to nie sa też oryginały oryginały tylko raczej niższy pułap na Allegdrogo i Amazonie. Chciałbym coś w miarę uniwersalnego ale żeby pasowało do reszty zestawu. Dużo pochlebnych opinii czytałem dziadku Marantzu 17 KI ale jest podobno zbyt "jasny". Jak przesiadłem się z NAD C372 na lampowego Yaqina dopiero reszta zaczęła grac ale tak było dlatego ze kupiłem głośniczki w ciemno słuchałem Paradigmów i Monitor Audio a kupiłem kapryśne Focale. Byłem załamany ale ktos z forumowiczów polecił lampę z pola ryżowego i to była bardzo dobra rada. Teraz myślę nad zmiana CD no i lampek ale to chyba na razie nie jest priorytet poczekam aż się dobrze wygraja lampy mocy sterujące radzieckie zamówiełm już Clear Top jako sterujące ale myślę je dopiero wpakować z lepszejszymi lampkami mocy. Może KT 77 Genelax ale to przyszłość i to raczej odległa najpierw Cdczku.

Kolego nie pozbywaj się tego sprzętu - to jest super urządzenie - trochę tuningu i będziesz zszokowany zmianą. Ja stuningowałem RA 02 - efekt taki że sprzęty za 15kzł nie startują.

Kolego nie pozbywaj się tego sprzętu - to jest super urządzenie - trochę tuningu i będziesz zszokowany zmianą. Ja stuningowałem RA 02 - efekt taki że sprzęty za 15kzł nie startują.

Dzięki za podpowiedź, a Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Albo podesłać link do forum. Co trzeba wymienić, dołożyć....

Dzięki za podpowiedź, a Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Albo podesłać link do forum. Co trzeba wymienić, dołożyć....

poczytaj tematy o lampizacji odtwarzacza i upgrade zegara. Jak zauważyłem, ten odtwarzacz ma podobną samą topologię jak RCD02 więc myślę że to naprawdę dużo zmieni. Ja sobie samodzielnie modyfikowałem i koszty i jakość głównie zależały od użytych elementów

Jest parę fajnych odtwarzaczy. Sam bym kupił ze dwa :-( Może któryś Ci przypasuje :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest parę fajnych odtwarzaczy. Sam bym kupił ze dwa :-( Może któryś Ci przypasuje :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NAD i Marantz 17 KI wpadly mi w oko ale jak jest z lapką do tego sprzetu. No i co do NAD 55 to zintegrowany CD, DVD... nie wiem czy do audio spełni zadanie czy nie lepiej czystej krwi CD z cieplejszym brzmieniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.