Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny PARADIGM MONITOR 9v6 opinie

Zabal

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze chciałbym przywitać się ze wszystkimi ponieważ jestem nowy na tym forum. Mam pytanie odnośnie kolumn PARADIGM MONITOR 9v6, ponieważ czytałem sporo opinij na temat tej firmy i w zasadzie bardzo mi odpowiadają (również wizualnie), jednak chciałbym się dowiedzieć czy przesiadka z B&W CDM-1 SE na te kolumny to będzie wielka zmiana w odsłuchu? (B&W ponoć też są niczego sobie za tą kasę,jak dla mnie bardzo fajnie grają, mogę jedynie narzekać na trochę przesadzisty i przymulony bas czasami, ale nie wiem czy nie jest to spowodowane resztą zestawu) Głównie poszukuję kolumn z trochę dynamiczniejszym basem ,a reszta jak najbardziej mi odpowiada jak w CDM, po prostu chce się przesiąść na kolumny podłogowe za kasę ze sprzedaży B&W (jak ktoś chętny na CDM-1 proszę pisać). Obecnie muzyki słucham na wzmacniaczu Yamaha AX-396 i CD Philips 850, za parę dni będę w posiadaniu CA Azur 640A i CD Azur 640, słucham głównie muzyki Rockowej i klasycznej. Wzmak i CD raczej nie są docelowe tak więc jak ktoś ma może propozycję odnośnie sprzętu pod te kolumny też proszę pisać. Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/81722-kolumny-paradigm-monitor-9v6-opinie/

Tzn te kolumny będą ładnie grały z tym sprzętem czy raczej do roksan,xindak,naim jeszcze coś innego by pasowało? Możesz podać jakiś konkretny set z wyżej wymienionych tak w okolicach 2-3tys za wzmak i cd. Dzięki

AX396 to straszne padło, ostra góry i rozlany bas. CD850 też nic ciekawego, bez tuningu kiepski. Zaczekaj najpier na Cambridge.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Paradigm to żywe, energetyczne brzmienie. Elektronika którą chcesz do nich podłączyć to porażka - nie ta klasa ani do B&W ani do Paradigmów. Włączając w to nowe Cambridge Audio.

Czy nie możesz lepiej spożytkować swoich pieniędzy ? Może z normalną elektroniką Twoje B&W też Cię zadziwią ...

No właśnie ten mój zestaw gra strasznie rozlazle zobaczymy jak będzie z CA, co do roksan,xindak,naim niestety przykre ale nie stać mnie. A co do kolumn PARADIGM MONITOR 9v6 lub KLIPSCH REFERENCE RF62 czy może ktoś się wypowiedzieć jak to gra z CA?

Paradigm to żywe, energetyczne brzmienie. Elektronika którą chcesz do nich podłączyć to porażka - nie ta klasa ani do B&W ani do Paradigmów. Włączając w to nowe Cambridge Audio.

Czy nie możesz lepiej spożytkować swoich pieniędzy ? Może z normalną elektroniką Twoje B&W też Cię zadziwią ...

Tak wiem że reszta to porażka, ale cały ten zestaw dostałem można powiedzieć, że za darmo tak więc nie mogę narzekać :)CA też mam za darmo jedynie muszę pokryć koszty naprawy (wymiana WM8740 w CD i potencjometru w wzmaku), teraz chce dokonać zmian, co do B&W jestem bardzo bardzo zadowolony jedynie chce je zmienić ze względów estetycznych, zadowolenie wizualne u mnie idzie w parze ze słuchem :)

Tzn te kolumny będą ładnie grały z tym sprzętem czy raczej do roksan,xindak,naim jeszcze coś innego by pasowało? Możesz podać jakiś konkretny set z wyżej wymienionych tak w okolicach 2-3tys za wzmak i cd. Dzięki

cd+wzmak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena:2999zł

Ukryta Zawartość

cd+wzmak

Ukryta Zawartość

cena:2999zł

Dzięki, poczytałem sobie trochę na temat tego sprzętu i faktycznie chyba coś dla mnie, a jeszcze pytanie lepsze do tego Klipsch czy Paradigm?

Ukryta Zawartość

zależy z którym CA, jeśli z 640 to niestety koszmarnie, z Klipschem podejrzewam będzie nie lepiej (to generalnie ciut gorsze wg mnie kolumny)

z 740A za to Paradigmy brzmią bdb... choć w chwili obecnej zakup CA to strata pieniędzy

za te pieniądze możesz kupić nowego Jungsona JA-88C albo podobnego 66R

Ukryta Zawartość

na ponad 10 testowanych przeze mnie wzmacniaczy JA-88C grał z tymi Paradigmami najlepiej

Ukryta Zawartość

Po prostu przeszukaj wyszukiwarkę : co gra dobrze z Cambridge Audio. To jest właściwy temat wątku. Zbieranie opinii na temat różnych kolumn których nie kupisz lub które zagrają źle w Twoim systemie raczej nie ma sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.