Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebna reaktywacja zestawu stereo

Georgio_17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem posiadaczem Denon PMA-560 + Tannoy M4. Coz moge napisac co do mojej subiektywnej oceny? Coz na poczatku przez tydzien gralo to pod integra, gdyz czekalem na Denona DCD-960. Szczesliwy z mysla, ze kiedy przyjedzie Denon wszystko zagra tak jak nalezy, niestety nadeszlo wielkie rozczarowanie... Fakt dzwiek sie poprawil, ale nie w takim stopniu jakim moglbym sie spodziewac... Pomyslalem - to niemozliwe, to musi byc akustyka. Dwa dni spedzilem z wedrowaniem z calym sprzetem po domu, meblowaniem etc. O ile w innym pokoju poprawila sie jakosc basu, nie byl taki plytki, stal sie miesisty zwlaszcza przy stopie basowej, tak srodek i gora nie naruszona... Poskromiony, poddalem sie...

...az do teraz

Nie wiem, czy sluszcznie, ale jednak szukam winy w zrodle dzwieku. Kupujac kolumny mialem mozliwosc ich odsluchu u wlasciciela - gralo pod jakims amplitunerem, dzwiek naprawde mi odpowiadal, to samo tyczy sie wzmacniacza innego sprzedawcy - nie wiem na jakich kolumnach mi to puszczal i pod jakim CD, ale wiedzialem ze chce go miec... Tylko wlasnie tego Denona DCD-960 nie mialem mozliwosci odsluchu - kupilem w ciemno na allegro.

Ok, a wiec do rzeczy:

Zrodlo - tylko i wylacznie komputer stad potrzebuje karty muzycznej, budzet 300zł.

To czego oczekuje to znacznej poprawy jakosci dzwieku z tym co mam (nacisk 90% muzyka, 10% filmy).

Sprawa byłaby prosta, gdyby nie fakt, ze jednak nie chce rezygnowac z filmow - wtedy wybralbym Prodigy HD2.

Tak wiec chcialbym uslyszec Wasza opinie, czy taka mala rozbudowa ma sens na poprawe czegokolwiek tutaj. I jesli tak to ktora wybrac karte? Mam maly metlik po wielogodzinnych lekturach na forum, dlatego nie chce tutaj zadnej faworyzowac, tymbardziej, ze zadnej nie sluchalem i moge zdac sie tylko na Was...

https://www.audiostereo.pl/topic/81727-potrzebna-reaktywacja-zestawu-stereo/

Ok, po namysle jestem jednak najbardziej przekonany do karty Prodigy HD2.

Jednak chcialbym w takim razie spytac co strace przy ogladaniu filmow DVD wybierajac te karte w porownaniu do np Audiotrak Prodigy 7.1 HIFI? (oczywiscie oprocz wielokanalowosci na ktorej mi nie zalezy)

Bylbym wdzieczny za odpowiedz, gdyz w koncu chcialbym z czystym sumieniem i pewnoscia zamowic te karte...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.