Skocz do zawartości
IGNORED

SONY STR-DA 1200 ES

stempel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów. Czy obcował ktoś bliżej z amplitunerem SONY STR-DA 1200 ES. Głównie chodzi o jakość dźwięku w stereo i kinie. Znajomy napalił się na ten amplituner i radził się mi czy warto. Niestety moja styczność z tą firmą ogranicza się tylko do starszych i niskich modeli więc ciekawi mnie jak to jest z tym modelem ES. Zaznaczam, ze sprzęt ma być z drugiej ręki za kwotę 700-800zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/81884-sony-str-da-1200-es/

Witam kolegów. Czy obcował ktoś bliżej z amplitunerem SONY STR-DA 1200 ES. Głównie chodzi o jakość dźwięku w stereo i kinie. Znajomy napalił się na ten amplituner i radził się mi czy warto. Niestety moja styczność z tą firmą ogranicza się tylko do starszych i niskich modeli więc ciekawi mnie jak to jest z tym modelem ES. Zaznaczam, ze sprzęt ma być z drugiej ręki za kwotę 700-800zł.

To dość młody model. Co prawda podstawowy z serii ES, ale za te 700-800 zł nie kupi nic lepszego z używek. W kinie na pewno się sprawdzi. W stereo - jak każdy amplituner - nie.

Będzie to grało z Tannoy Sensys 2. Interesuje mnie jakieś konkretne porównanie do konkretnych modeli innych firm np. Yamahy czy Denona. Gdzieś tam znalazłem szczątkowe informacje i test z Audio Video. Ale co mi po stwierdzeniu, że bas jest żylasty albo, że użyto w budowie jakieś dobre i taniejące kości Analog Devices Sharc ADSP21266. Pobór na poziomie 440 Watt oraz cena sugerował konkurencje na poziomie Yamahy 6xx,7xx czy się mylę ?

Myślę,że z Sensys powinno zagrać. Jeśli chodzi o konkurencję to w granicach 7 Yamahy. Jeśli udało by ci się wyrawć yamachę 1300, 1400 (czasami na allegro są w okolicach 1000 złotych, czasami taniej) za podobną cenę to brałbym Yamahe. Kolega ma to sony szału nie ma, ale w tym budżecie to niezły wybór. Faktycznie dzięk z tego amplitunerka raczej jest suchy, żylast dla mnie mało zróżnicowany.

Jeśli chodzi o charakter dzwięku to moim zdaniem bliżej mu do Denona niż Yamahy.

W każdym razie wygląd to Sony ma niezły a to też jest argument za zakupem w tym pułapie cenowym.

Oczywiście gdyby to był sprzęt dla mnie to szukałbym jakiś starszych sprawdzonych klocków no ale cóż musi być Hdmi itp. Czy po odsłuchu u kolego możesz stwierdzić czy bas jest krótki czy taki lejący się ?

Oczywiście gdyby to był sprzęt dla mnie to szukałbym jakiś starszych sprawdzonych klocków no ale cóż musi być Hdmi itp. Czy po odsłuchu u kolego możesz stwierdzić czy bas jest krótki czy taki lejący się ?

raczej, krótki suchy na mój gust.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.