Skocz do zawartości
IGNORED

Rudi-Clone

Luiis

Rekomendowane odpowiedzi

[...] bede mial dostep do oscyloskopu to sprawdzę jak wyglądają przebiegi.

Polecam testowanie sygnałem prostokątnym 20kHz i porównanie przebiegów na wyjściu i na wejściu. Jeżeli nie będzie zaokrągleń ani oscylacji w okolicach zboczy sygnału - to jest OK.

Zaokrąglenia oznaczają obcięte pasmo przenoszenia (prawie na pewno będzie to słychać np. w wybrzmieniach talerzy) natomiast oscylacje wskazują na potencjalny problem ze stabilnością. Jeśli mają małą amplitudę i gasną po kilku okresach, można je tak zostawić. Są mniej "słyszalne".

I sprawdzaj bez obciążenia jak i na dołączonym obciążeniu zastępczym lub niezbyt drogich słuchawkach ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/81941-rudi-clone/page/28/#findComment-2614637

Podłączyłem pomiedzy nogi 2 i 6 takie połacznie 47k-68pF-1,2k i nie mam napięcia stałego na wyjściu.

W poniedziałek bede mial dostep do oscyloskopu to sprawdzę jak wyglądają przebiegi.

Porażka. Podałem na wejście prostokąt 1kHz a na wyjściu miałem sinusoidę.

Mam oscyloskop w domu to bede eksperymentował dalej.

https://www.audiostereo.pl/topic/81941-rudi-clone/page/28/#findComment-2616298
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.