Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze głośników do PC

Antaeus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nosze sie z zamiarem kupna nowych glosnikow do swojego PC, obecnie jestem posiadaczem zestawu 5.1 Creative'a, niestety juz 6 letniego

Nie rozgladalbym sie za czyms podobnym, mysle ze 2.1 w zupelnosci mi wystarczy, a nawet 2.0, jezeli sub bedzie faktycznie zbedny

Nie posiadam tez jakiejs wybitnej karty dzwiekowej, potrzebuje tylko sensownie zgrac wszystkie komponenty by cieszyc sie na tyle ile to mozliwe z posiadanego zestawu

Karta dzwiekowa zintegrowana na plycie Asus P5K-E, AD1988B 8-Channel High Definition Audio

budżet bez ograniczeń

dziekuje za naswietlenie mi obecnego rynku propozycjami :)

Każde lepsze głośniki odpadają przy integrze. Lepiej zainwestować w kartę dźwiękową i głośniki, lub kupić używanego (nowe dosyć drogie) coś od Bose typu Companion 3 lub 5. Głośniki, które zadowolą niejednego melomana ;)

budżet bez ograniczeń

dziekuje za naswietlenie mi obecnego rynku propozycjami :)

Zainteresuj sie oferta firmy Edifier, modelami z wbudowana karta dzwiekowa (rozpoznasz po wejsciu cyfrowym coaxial lub optycznym).

czy ten produkt zawiera wejscie o ktorym piszesz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czy ten produkt zawiera wejscie o ktorym piszesz?

Ukryta Zawartość

Nie, ale ten juz tak:

Ukryta Zawartość

z tym ze wydaje mi sie ze lepsza propozycja bylby ten:

Ukryta Zawartość

Mozesz rowniez znalezc jakies bardziej odpowiadajace brzmieniowo glosniczki bez wbudowanego DAC i dokupic zewnetrzny na USB np. DR DAC za ok. 300 zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to ja moze inaczej zapytam, czy do glosnikow ktore podalem, by graly z maksymalnymi swoimi wlasciwosciami wystarczy dokupic karte dzwiekową? nie wyglupiajmy sie, to tylko glosniki do PC :)

przyznam ze sie nie znam, ale czy Microlab bez subwoofera jest lepszą propozycją niz inny zestaw z subwooferem? chodzi mi o to czy sub'a mozna 'ukryc' w samych glosnikach?

Pytanie jest jedno, czy chcesz zainwestować w kartę dźwiękową czy ograniczasz wydatki kupując tylko głośniki. Jeśli zostajesz przy integrze, zestaw 2.1 będzie lepszy, ponieważ Microlaby jednak potrzebują karty dźwiękowej żeby się w pełni wykazać (sam mam solo7c podłączone do laptopa i dopiero gdy zainwestowałem w DACa odkryłem jak dynamiczny i głęboki może być bas w tym zestawie)

Edifierów nie miałem okazji słuchać. Zestaw z osobnym subwooferem powinien mieć dużo lepszy bas niż zestaw 2.0, aczkolwiek Microlaby mają dużą moc, która w połączeniu z dobrą kartą dźwiękową zadowoli Cię ilością basu. Kwestia czy tylko Ci zależy na dobrym basie czy też średnicy i wysokich tonach :)

glosniki beda do PC, przeznaczone zarowno do muzyki, jak i czasami filmow, gier

w kwestii muzyki raczej typowa elektronika, czy tez inne tego typu dzwieki oparte przewaznie na basie beda mniej odsluchiwane, bardziej natomiast rock, klasyka, metal

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

jest tutaj jakis haczyk?

Ukryta Zawartość

jest tutaj jakis haczyk?

oraz w ktorym miejscu zawarta jest informacja ze ten produkt posiada wbudowaną karte dzwiekową?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.