Skocz do zawartości
IGNORED

Awaryjność odtwarzaczy NAD

Gość JacekMadera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Witam!

Obecnie posiadam odtwarzacz CD Nad C545BEE. Po C515BEE to mój drugi odtwarzacz tej firmy, który po niespełna roku używania ulega awarii. W C515 problem nie został przez serwis wyeliminowany (zamykająca się szuflada). Zmieniłem na model wyższy, który miał być pod względem jakości o wiele lepszy. Jak widać nie jest... - utwory samoczynnie przeskakują na kolejne pozycje lub następuje szybkie przewijanie utworów.

Chciałbym zapytać osoby, które posiadają taki sprzęt czy mają jakieś problemy, usterki. Czy może jestem niechlubnym wyjątkiem potwierdzającym regułę niezawodności.

Zależy mi na opinii obecnych użytkowników lub osób, które takie odtwarzacze posiadały.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.

https://www.audiostereo.pl/topic/82333-awaryjno%C5%9B%C4%87-odtwarzaczy-nad/

Miałem model 522 i podobne objawy. Zapłaciłem ponad 300 zł w serwisie za kilka nieskutecznych napraw, żeby dowiedzieć się, że nowy laser za ok 500 zł być może rozwiąże problem. No więc zamiast kolejnych napraw kupiłem 545BEE dwa lata temu. Na razie działa bez problemu.

Jeżeli Twój odtwarzacz już po roku ma problemy z odtwarzaniem to radzę Ci żądać wymiany na nowy sprzęt. W przeciwnym razie oddasz do naprawy a po miesiącu objawy wrócą. I tak będziesz się bawił z serwisem do końca okresu gwarancji.

Witam!

Obecnie posiadam odtwarzacz CD Nad C545BEE. Po C515BEE to mój drugi odtwarzacz tej firmy, który po niespełna roku używania ulega awarii. W C515 problem nie został przez serwis wyeliminowany (zamykająca się szuflada). Zmieniłem na model wyższy, który miał być pod względem jakości o wiele lepszy. Jak widać nie jest... - utwory samoczynnie przeskakują na kolejne pozycje lub następuje szybkie przewijanie utworów.

Chciałbym zapytać osoby, które posiadają taki sprzęt czy mają jakieś problemy, usterki. Czy może jestem niechlubnym wyjątkiem potwierdzającym regułę niezawodności.

Zależy mi na opinii obecnych użytkowników lub osób, które takie odtwarzacze posiadały.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.

Też mam ten model, ale nie mam żadnych problemów (na razie) i mam nadzieję, że nie będzie :) bo kupiłem go od gościa który sprowadza je z Anglii bez gwarancji, ale za to o ok. 40% taniej. Druga sprawa, że używam go raczej nieintensywnie; ot. godzinka słuchania co parę dni, po tym jest "po bożemu" odłączany listwą od sieci.

Występuje tylko "hałasujący" napęd, niewielki problem opisany na innym wątku, dla mnie rzecz pomijalna, ale rozumiem, że niektórych może denerwować.

Mam od ponad 3 lat C542, chodzi bez zarzutu, a jest naprawdę intensywnie eksploatowany. Tacka wysuwa się średnio > 50x dziennie, bo żongluję płytkami, rzadziej słucham całych płyt od A do Z. Tak, że od strony mechanicznej to dobre urządzenia. Odpukać teraz tylko w niemalowane ;)

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Jeżeli Twój odtwarzacz już po roku ma problemy z odtwarzaniem to radzę Ci żądać wymiany na nowy sprzęt. W przeciwnym razie oddasz do naprawy a po miesiącu objawy wrócą. I tak będziesz się bawił z serwisem do końca okresu gwarancji.

Hmmm... To raczej nie przejdzie... Z tego, co wiem sprzęt mogę oddać lub wymienić w ciągu 10 dni od daty kupna. Jeśli znasz jakąś inną metodę wymiany to proszę, napisz...

Hmmm... To raczej nie przejdzie... Z tego, co wiem sprzęt mogę oddać lub wymienić w ciągu 10 dni od daty kupna. Jeśli znasz jakąś inną metodę wymiany to proszę, napisz...

Jesli 3 naprawy serwisowe nie usuna tej samej usterki zadasz wymiany wadliwego urzadzenia na nowe, wolne od wad. Masz chyba dwa lata gwary na NADa, wiec uzbroj sie w cierpliwosc i do roboty. W razie gdyby serwis po 3 naprawach robil jakiekolwiek problemy mail do NADa z opisem problemu powienien pomoc.

Primodium. Medium. Finis.

mam C542 od 1,5 roku i chodzi (odpukac) nienagannie dzien w dzien po pare godzin a czesto uzytkownikiem jestem w typie kawalek 1 i 3 z plyty "A" albo 4 i 8 z plyty "B" czyli zonglerka w pelnej rozciaglosci.

Gość

(Konto usunięte)

Posiadałem to coś czyli C545BEE po 13 miesiącach uległ awarii. Sprzedawca tzw. oficjalny delar(Kędzierzyn-Koźle) olał sprawe ,cd musiałem sprzedać z dużą stratą.

Oficjalnym dealerem jest TRIMEX Warszawa.

Sam posiadam NAD C565 i nie mam żadnych problemów. Wcześniej przez 8 miesięcy miałem NAD C515 i również działał bezproblemowo.

<Yamnick> ma rację - molestować sprzedawcę - jesli nie gwarancja, to rękojmia i mają obowiązek wymienić sprzęt, jeśli naprawy nie przynoszą skutku.

• 1 miesiąc później...
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Naprawionego NAD'a sprzedałem i nabyłem DENON'a DCD-1510AE - 5 lat gwarancji, super wykonanie i dźwięk również lepszy... Wiem, co do ostatniego zdania są podzielone, ale w moim systemie gra lepiej... Pozdrawiam i dziękuję za Wasze opinie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.