Skocz do zawartości
IGNORED

1000zł na kartę dźwiękową + słuchawki / tylko do muzyki

HaganeNoAme

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrym rozwiązaniem jest xonar st z słuchawkami sennheiser hd555 lub wyższe.

Można wymienić opampy na lme49720 in dźwięk się polepszy.Zmieśczisz się spoko

w przredziale 1000zł.Do daca i tak musisz podłączyć kartę dzwiękową przez spdif

chyba że podłaczysz po usb ale to już nie ta sama jakość przynajmniej w tanich

dacach.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Widzę, ze jesteś z kategoii ludzi, którzy muszą mieć ostatnie słowo, choćby nie wiem co. Mimo, że już odpuściłem, musiałeś sobie poujadać. Przykre.

>>>"Wymiana doświadczeń" polegała na zarzucaniu mi pisania bzdur, braku logiki, nieumiejętności czytania i kilku jeszcze innych fajnych porównań.

To niestety smutna prawda, którą rzetelnie i na przykładach wykazałem. Pogódź się z tym.

>>>być może dasz radę zmieścić się z HD2 + Sennheisery HD600. Myślę, że to takie optimum i zarazem maksimum.

BOŻE, widzisz i nie grzmisz! Człowieku, póki będziesz wypisywał takie rzeczy, nie dam Ci spokoju. HD600 to słuchawki wybitne, tylko i wyłącznie dla świadomego użytkownika, godne systemu za -naście tysięcy. Nie znam innych słuchawek, które traciłyby tak dużo, jak HD600, podłączone do przeciętnego źródła. Przestań wprowadzać innych w błąd. Zaproponowane połączenie nie jest nawet w pobliżu "optimum", nie mówiąc nawet o "maksimum".

>>>Denony D2000 da się podłączyć do źródła pośledniej jakości i w zasadzie dramatu nie ma, ale one też sporo zyskują po podłączeniu do wzmacniacza, który potrafi trzymać je w ryzach, więc to kolejny grzech używać takich słuchawek z dziurki płyty głównej, z karty Realteka.

Denony zyskają na wysokiej klasy źródle znacznie mniej, niż HD600, bo potrafia grać z przeciętnym źródłem, czego HD600 nie potrafią kompletnie.

>>>Inna bajka jeśli chodzi o cały system, to opcja przetwornik, najlepiej DIY + wzmacniacz słuchawkowy. Przechodzimy niejako na kolejny poziom jakościowy, no ale do DIY trzeba mieć smykałkę i dysponować już pewną wiedzą techniczną.

Jeśli przetwornik, wzmak i do tego DIY, to dobrym połączeniem powinien być E-MU 0204 (ma asynchroniczne USB 192/24, dużo lepsze od SPDIFa oraz AKMa 4396) ze słuchawkowym Zenem Passa. Zwłaszcza z zewnętrznym zasilaniem. Niestety, taka kombinacja na 90% nie zmieści sie razem ze słuchawkami w 1000 PLN, trzeba by ze dwie stówy dołozyć.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Widzę, ze jesteś z kategoii ludzi, którzy muszą mieć ostatnie słowo, choćby nie wiem co. Mimo, że już odpuściłem, musiałeś sobie poujadać. Przykre.

>>>"Wymiana doświadczeń" polegała na zarzucaniu mi pisania bzdur, braku logiki, nieumiejętności czytania i kilku jeszcze innych fajnych porównań.

To niestety smutna prawda, którą rzetelnie i na przykładach wykazałem. Pogódź się z tym.

A myślałem że się już "pożegnaliśmy", przecież tak napisałeś że się ze mną żegnasz. Faktycznie smutne i przykre, jak się czyta takie zapalczywe wypowiedzi. Daj już sobie na wstrzymanie. Widzę że masz "słabą silną wolę" :-) skoro nie możesz się powstrzymać, żeby atakować mnie personalnie. Tak samo długo nie wytrzymałeś w kwestii normalnego cytowania, raptem jeden post. Cóż, samo życie...

>>>być może dasz radę zmieścić się z HD2 + Sennheisery HD600. Myślę, że to takie optimum i zarazem maksimum.

BOŻE, widzisz i nie grzmisz! Człowieku, póki będziesz wypisywał takie rzeczy, nie dam Ci spokoju. HD600 to słuchawki wybitne, tylko i wyłącznie dla świadomego użytkownika, godne systemu za -naście tysięcy. Nie znam innych słuchawek, które traciłyby tak dużo, jak HD600, podłączone do przeciętnego źródła. Przestań wprowadzać innych w błąd. Zaproponowane połączenie nie jest nawet w pobliżu "optimum", nie mówiąc nawet o "maksimum".

HD600 to nie są słuchawki wybitne, to są bardzo dobre, w miarę uniwersalne, słuchawki do każdego rodzaju muzyki i optymalne przy cenie jaką trzeba za nie zapłacić. Ale wybitne? Raczysz żartować, chyba nie słuchałeś choćby Beyerów T1, skoro piszesz, że HD600 są wybitne i godne systemów za kilkanaście tysięcy złotych. W porównaniu z wybitnymi konstrukcjami, to HD600 grają matową i mało zróżnicowaną górą i płaską przestrzenią. Przy systemie już sporo tańszym niż te kilkanaście tysięcy, polegną na całej linii. nie wiem dlaczego starasz się sprawić wrażenie, że HD600 to jakaś super wybitna i trudna do napędzenia konstrukcja i w związku z tym nie warto ich kupować, do w miarę taniego systemu i z perspektywą dalszej jego rozbudowy.

Napisałem "optimum i maksimum", w kontekście budżetu jakim rozporządza autor wątku, a nie w kategoriach absolutnych. Taki dobór tychże komponentów, to znaczy HD600 plus średnie źródło, tworzy prostą i stosunkowo łatwą drogę do dalszej poprawy sprzętu, jak tylko fundusze pozwolą. Wystarczy zakup choćby klona Lehmanna, żeby uzyskać naprawdę spory postęp, bez konieczności wymiany tego co już mamy. HD600 nie są ani trudne, ani łatwe do napędzenia, to nie są Denony D2000, ale i też nie K701 w tej kwestii, więc nie ma co popadać w przesadę. Byle TPA6120 da im radę na poziomie do przyjęcia, podkreślę jeszcze raz szczególnie w kontekście ceny systemu.

>>>Denony D2000 da się podłączyć do źródła pośledniej jakości i w zasadzie dramatu nie ma, ale one też sporo zyskują po podłączeniu do wzmacniacza, który potrafi trzymać je w ryzach, więc to kolejny grzech używać takich słuchawek z dziurki płyty głównej, z karty Realteka.

Denony zyskają na wysokiej klasy źródle znacznie mniej, niż HD600, bo potrafia grać z przeciętnym źródłem, czego HD600 nie potrafią kompletnie.

Ale tu mamy dylemat, czy kupić system może nieco bardziej optymalny na daną chwilę, w postaci Denonów i czegoś, który za to szybciej się skończy, w kwestii możliwości dalszej rozbudowy. Czy może lepiej kupić rzeczone HD600, które wcale tak źle nie zagrają z STXem czy nawet z HD2, jak to przedstawiasz, za to możliwości aby piąć się w górę z jakością dźwięku, mamy znacznie większe niż przy D2000.

Ja preferuję tę drugą opcję. I nie widzę żeby było to powodem do wzywania Boga :-).

>>>Inna bajka jeśli chodzi o cały system, to opcja przetwornik, najlepiej DIY + wzmacniacz słuchawkowy. Przechodzimy niejako na kolejny poziom jakościowy, no ale do DIY trzeba mieć smykałkę i dysponować już pewną wiedzą techniczną.

Jeśli przetwornik, wzmak i do tego DIY, to dobrym połączeniem powinien być E-MU 0204 (ma asynchroniczne USB 192/24, dużo lepsze od SPDIFa oraz AKMa 4396) ze słuchawkowym Zenem Passa. Zwłaszcza z zewnętrznym zasilaniem. Niestety, taka kombinacja na 90% nie zmieści sie razem ze słuchawkami w 1000 PLN, trzeba by ze dwie stówy dołozyć.

EMU nie jest złe, ale tę kartę i tak warto traktować w kategoriach DIY, bo żeby zagrała naprawdę przyzwoicie, trzeba dość intensywnie ją przegrzebać, właśnie w kwestii zasilania, a ścieżki tam są malusieńkie, oj malusieńkie, trzeba mieć spore doświadczenie żeby się za to brać. "Goła" EMU, bez przeróbek, nie gra jakoś specjalnie lepiej od STXa. To taka "średnia krajowa".

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>>>Widzę że masz "słabą silną wolę" :-) skoro nie możesz się powstrzymać, żeby atakować mnie personalnie.

Nie atakuję Cię personalnie, atakuję Twoje bzdurne opinie i wypowiedzi, które wygłaszasz autorytarnie, podajesz jednostronnie. Gdybyś pisał "moim zdaniem..." nie miałbym zastrzeżeń. Nie robisz tego. To forum czytają różne osoby, skłonne uwierzyć w to, co piszesz. Ktoś musi to róznoważyć i prostować.

>>>Tak samo długo nie wytrzymałeś w kwestii normalnego cytowania, raptem jeden post. Cóż, samo życie...

Cytuję jak mi się podoba. Jesteś jednostką i nie ustalasz norm, pogódź się z tym.

>>>HD600 to nie są słuchawki wybitne (...) Raczysz żartować, chyba nie słuchałeś choćby Beyerów T1, skoro piszesz, że HD600 są wybitne i godne systemów za kilkanaście tysięcy złotych. W porównaniu z wybitnymi konstrukcjami, to HD600 grają matową i mało zróżnicowaną górą i płaską przestrzenią.

Z tego, co piszesz, należy wnioskować, że nie dysponujesz sprzętem towarzyszącym wystarczająco dobrym, by odkryć prawdziwe mozliwosci HD600, dużo zresztą większe, niż np. HD650. Porównanie do T1 jest chybione, bo te słuchawki po prostu są inne. Masz gust, przez który T1 bardziej się TOBIE podobają, ale to nie oznacza, że obiektywnie są lepsze. Tak samo jak jest dużo osób twierdzących, że HD800 to najlepsze słuchawki w swojej kategorii. A trzeba sobie przypomnieć, jaki był na diyaudio.com szał wyprzedawania HD800 dosłownie za pół ceny, gdy weszły Audeze LCD-2, bo nagle wszyscy stwierdzili, że są lepsze. I co? Szał minął, LCD-2 są dobre, HD800 są dobre, jedne i drugie mają swoich zwolenników - są inne i tyle. Gdyby LCD-2 były lepsze, to Sennheiser nie powinien więcej sprzedać ani jednego egzemplarza HD800, a jakoś im sprzedaż nie spadła. Znam kilka osób, które nie zamieniłyby HD600 na HD800.

>>>Napisałem "optimum i maksimum", w kontekście budżetu jakim rozporządza autor wątku

Okej.

>>>Byle TPA6120 da im radę na poziomie do przyjęcia

Teraz to ja napiszę - raczysz żartować, bo nie mogę tego potraktować jako poważną wypowiedź poważnej osoby.

>>>Ale tu mamy dylemat, czy kupić system może nieco bardziej optymalny na daną chwilę, w postaci Denonów i czegoś, który za to szybciej się skończy, w kwestii możliwości dalszej rozbudowy. Czy może lepiej kupić rzeczone HD600, które wcale tak źle nie zagrają z STXem czy nawet z HD2, jak to przedstawiasz, za to możliwości aby piąć się w górę z jakością dźwięku, mamy znacznie większe niż przy D2000.

Powiedziałbym tak: kwestia gustu i osłuchania. Jeśli przyszły właściciel woli mięcho i udezrenie, odpowiedź jest prosta. Jeśli woli neutralność - odpowiedź jest równie prosta. Na podstawie "Słucham: głównie rocka, symfonicznopodobnych soundtracków, metalu symfonicznego, J-Popu." powiedziałbym, że bardziej odpowiednie będą D2000.

>>>EMU nie jest złe, ale tę kartę i tak warto traktować w kategoriach DIY

Powiedziałbym nawet, że należy. Jest dobrą bazą, ale wyjęta prosto z pudełka wykorzystuje ułamek możliwości konwertera USB i przetwornika, które w niej siedzą.

>>>trzeba mieć spore doświadczenie żeby się za to brać.

Przesadzasz, średnio zdolny elektronik da sobie radę. Nie trzeba przelutowywać scalaków SMD, więc nie ma dramatu. Przypomnij mi jesienią, to pokażę Ci moją wersję. 6S3P-DR, D3A i 6S45P-E już kupione, teraz czekam na trafa i biorę się pomału za opracowywanie druku.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

>>>Widzę że masz "słabą silną wolę" :-) skoro nie możesz się powstrzymać, żeby atakować mnie personalnie.

Nie atakuję Cię personalnie, atakuję Twoje bzdurne opinie i wypowiedzi, które wygłaszasz autorytarnie, podajesz jednostronnie. Gdybyś pisał "moim zdaniem..." nie miałbym zastrzeżeń. Nie robisz tego. To forum czytają różne osoby, skłonne uwierzyć w to, co piszesz. Ktoś musi to róznoważyć i prostować.

A widzisz, sam sobie przeczysz i to w obrębie jednego zdania. Gdybyś napisał rzeczowo "atakuję Twoje opinie", bez tego przymiotnika "bzdurne" to by można uznać, iż faktycznie usiłujesz prowadzić polemikę, a nie dać upust frustracji i niezadowoleniu, moim kosztem. Ale ten jeden przymiotnik, powtarzany przez Ciebie wielokrotnie, diametralnie zmienia kontekst wypowiedzi.

Czy ja chociaż raz zachowałem się w taki sposób i komentując tak Twoje wypowiedzi, zarzucając Ci do tego brak logiki? I to tylko dlatego że się z Tobą nie zgadzam?

Dlaczego zakładasz, że moje opinie są bzdurne, tylko dlatego że różnią się od Twoich. Jesteś alfą i omegą i jesteś tak pewien swojej nieomylności?

I kto tu zachowuje się autorytarnie i jednostronnie. Czy ja chociaż raz napisałem że piszesz bzdury do potęgi n+1 (to cytat)? Przeciwnie, napisałem że szanuję Twoje zdanie i masz do niego prawo i to pomimo, że wcale się z nim nie zgadzam.

Za to Ty usiłujesz pozbawić mnie, w dość niewybredny sposób, prawa do posiadania własnego zdania i wyrażania własnych opinii.

I kto tu zachowuje się aurotytarnie i jednostronnie?

>>>Tak samo długo nie wytrzymałeś w kwestii normalnego cytowania, raptem jeden post. Cóż, samo życie...

Cytuję jak mi się podoba. Jesteś jednostką i nie ustalasz norm, pogódź się z tym.

To jest prosta zasada poszanowania innych współdyskutujących, Twoje zachowanie i choćby wypowiedź wyżej, każdy czytający wątek potrafi ocenić sam. Ty masz prawo zachowywać się "jak Ci się podoba" na przekór innym, a ja nie mam według Ciebie prawa do własnych opinii. Ktoś tu wspominał o jednostronnych i autorytarnych zachowaniach, hmm?

Z tego, co piszesz, należy wnioskować, że nie dysponujesz sprzętem towarzyszącym wystarczająco dobrym, by odkryć prawdziwe mozliwosci HD600, dużo zresztą większe, niż np. HD650.

Porównanie do T1 jest chybione, bo te słuchawki po prostu są inne. Masz gust, przez który T1 bardziej się TOBIE podobają, ale to nie oznacza, że obiektywnie są lepsze. Tak samo jak jest dużo osób twierdzących, że HD800 to najlepsze słuchawki w swojej kategorii. A trzeba sobie przypomnieć, jaki był na diyaudio.com szał wyprzedawania HD800 dosłownie za pół ceny, gdy weszły Audeze LCD-2, bo nagle wszyscy stwierdzili, że są lepsze. I co? Szał minął, LCD-2 są dobre, HD800 są dobre, jedne i drugie mają swoich zwolenników - są inne i tyle. Gdyby LCD-2 były lepsze, to Sennheiser nie powinien więcej sprzedać ani jednego egzemplarza HD800, a jakoś im sprzedaż nie spadła. Znam kilka osób, które nie zamieniłyby HD600 na HD800.

Ale to co napisałeś działa dokładnie w obie strony. A może to HD600 tak spasowały pod Twój gust, że właśnie dlatego uważasz je za konstrukcję wybitną. Jesteś aż tak pewien swojej nieomylności? A może jednak jest cień szansy, że się mylisz w tej kwestii, traktując je przez pryzmat własnych upodobań. Być może ogól populacji ma odmienne zdanie na ten temat.

Ja też lubię HD600, ba używam ich od 10 lat, już drugi egzemplarz. Też uważam że są lepsze od HD650 i na pewno nic innego nigdzie nie napisałem. Ale nie uważam, że są wybitne i godne sprzętu za kilkanaście tysięcy. Uważam osobiście, że przy takim sprzęcie i to dobrze dobranym, to HD600 będą istotnym wąskim gardłem i jest multum innych konstrukcji, które mogą mieć więcej do zaoferowania. I to jest moje zdanie, żeby była jasność. Inne od Twojego. I jakoś nie widzę powodu aby zarzucać Ci w związku z tym pisanie bzdur i brak logiki, ba napiszę po raz kolejny masz prawo do swojego zdania i szanuję to prawo. To już będzie bodajże 3 raz jak to piszę.

>>>Napisałem "optimum i maksimum", w kontekście budżetu jakim rozporządza autor wątku

Okej.

>>>Byle TPA6120 da im radę na poziomie do przyjęcia

Teraz to ja napiszę - raczysz żartować, bo nie mogę tego potraktować jako poważną wypowiedź poważnej osoby.

Tu nie jestem w stanie odpowiedzieć, bo nie podałeś konkretów, na podstawie których uważasz moją opinię za żartobliwą. Może sprecyzuj, zważywszy że użyłem dość zachowawczego stwierdzenia "na poziomie do przyjęcia". Jaki aspekt działania wzmacniacza na TPA6120, uważasz za nie do przyjęcia w połączeniu z HD600?

Zasadnicza "wada" takiego połączenia, moim zdaniem, to dość chłodny i bezbarwny charakter dźwięku, ale ogólnie dość poprawny, strawny i do przyjęcia. Szczególnie jeśli dysponujemy "wąskim" budżetem. W każdym razie nie jest to poziom dramatyczny, aby uznać takie połączenie za bezsensowne.

>>>Ale tu mamy dylemat, czy kupić system może nieco bardziej optymalny na daną chwilę, w postaci Denonów i czegoś, który za to szybciej się skończy, w kwestii możliwości dalszej rozbudowy. Czy może lepiej kupić rzeczone HD600, które wcale tak źle nie zagrają z STXem czy nawet z HD2, jak to przedstawiasz, za to możliwości aby piąć się w górę z jakością dźwięku, mamy znacznie większe niż przy D2000.

Powiedziałbym tak: kwestia gustu i osłuchania. Jeśli przyszły właściciel woli mięcho i udezrenie, odpowiedź jest prosta. Jeśli woli neutralność - odpowiedź jest równie prosta. Na podstawie "Słucham: głównie rocka, symfonicznopodobnych soundtracków, metalu symfonicznego, J-Popu." powiedziałbym, że bardziej odpowiednie będą D2000.

>>>EMU nie jest złe, ale tę kartę i tak warto traktować w kategoriach DIY

Powiedziałbym nawet, że należy. Jest dobrą bazą, ale wyjęta prosto z pudełka wykorzystuje ułamek możliwości konwertera USB i przetwornika, które w niej siedzą.

>>>trzeba mieć spore doświadczenie żeby się za to brać.

Przesadzasz, średnio zdolny elektronik da sobie radę. Nie trzeba przelutowywać scalaków SMD, więc nie ma dramatu. Przypomnij mi jesienią, to pokażę Ci moją wersję. 6S3P-DR, D3A i 6S45P-E już kupione, teraz czekam na trafa i biorę się pomału za opracowywanie druku.

No to już kwestia podejścia, tam jest przeraźliwie dużo montażu powierzchniowego, druk wielowarstwowy i gęste upakowanie elementów. Taka trochę jednorazówka. Nie każdy ma do tego smykałkę, żeby ścieżek nie poodklejać, ale tu akurat nie ma faktycznie co dzielić włosa na czworo. Co do istoty jesteśmy zgodni.

Chociaż rozbieżność między nami niewątpliwie jest taka, że ja wcale nie uważam STXa + HD600 za gorszy zestaw od EMU + tańsze słuchawki, dobrane wedle kryterium zachowania kwoty sumarycznej. Ba, osobiście uważam, że będzie to zestaw bardziej optymalny i rozwojowy (ten z HD600).

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>>>a nie dać upust frustracji i niezadowoleniu, moim kosztem.

Słucham? Jedynym celem jest równoważenie Twoich wypowiedzi, które moim zdaniem wprowadzają ludzi w błąd. Ludzie na forum tak mają, ci mało doświadczeni, że wierzą w to, co się pisze. Nie zgadzam się, żeby ktoś wierzył w to, co piszesz, tylko dlatego, że piszesz jako jedyny. Jeśli napiszę, że piszesz bzdury, to może przynajmniej ktoś pomyśli: "dwóch kolesi ma różne opinie, obaj nie mogą mieć racji, więc powinienem to sprawdzić sam, a nie kupować w ciemno".

>>>zarzucając Ci do tego brak logiki? I to tylko dlatego że się z Tobą nie zgadzam?

Ja Ci nie zarzucam braku logiki. Ja Ci wykazałem brak logiki i to na przykładach. I nie dlatego, że się z Tobą nie zgadzam, tylko dlatego, że brak Ci logiki.

>>>I kto tu zachowuje się autorytarnie i jednostronnie.

Opinia mająca skontrować opinię jednostronną i autorytarną musi być autorytarna i jednostronna.

>>>Za to Ty usiłujesz pozbawić mnie, w dość niewybredny sposób, prawa do posiadania własnego zdania i wyrażania własnych opinii.

Niczego Ci nie bronię. Piszesz na forum i to jest najlepszy dowód na to, wyrażasz własną opinię. Szkoda, że w taki sposób.

>>>Ale to co napisałeś działa dokładnie w obie strony. A może to HD600 tak spasowały pod Twój gust, że właśnie dlatego uważasz je za konstrukcję wybitną.

Nie spasowały mi, nie posiadam HD600. Nie pasują do gatunków muzyki, które lubię. Ale to nie przeszkadza mi znać ich możliwości. Nie tylko mnie zresztą.

>>>Być może ogól populacji ma odmienne zdanie na ten temat.

Być może ogół nie podłączał ich nigdy pod hi-endową lampę z hi-endowym przetwornikiem i być może nie ma pojęcia, co one potrafią.

>>>Ale nie uważam, że są wybitne i godne sprzętu za kilkanaście tysięcy.

To podłącz je wreszcie do sprzętu za kilkanaście tysięcy, a nie do Buffalo, w którym nie wymieniłeś nawet paskudnego stopnia wyjściowego.

>>>Jaki aspekt działania wzmacniacza na TPA6120, uważasz za nie do przyjęcia w połączeniu z HD600?

Już pisałem: HD600 mają ogromne wymagania, ale i ogromne możliwości. To są słuchawki, nad którymi trzeba pracować: dobierać, kombinować (szkoda, że nie są tak modowalne, jak D2000). To nie Denony, które grają podłączone do kompa, iPoda, dziurki w CD. Dla świadomych właścicieli HD600 lampa to oczywistość, a tube rolling to codzienność, bo one odwdzięczają się za właściwe traktowanie.

>>>W każdym razie nie jest to poziom dramatyczny, aby uznać takie połączenie za bezsensowne.

Osoby świadoma, co potrafią odpowiednio traktowane HD600, uzna takie połączenie za bezsensowne.

>>>Nie każdy ma do tego smykałkę, żeby ścieżek nie poodklejać

Trzeba mieć igłówkę, dobry topnik w paście albo płynie i niskotopliwy lut. Wiadomo, że osobie, dla której najdelikatniejszym narzędziem jest młot kowalski, się nie uda.

>>>nie uważam STXa + HD600 za gorszy zestaw od EMU + tańsze słuchawki (...) uważam, że będzie to zestaw bardziej optymalny i rozwojowy (ten z HD600).

Rozwojowo to by było tak:

1. D2000 + E-MU (da się to szarpnąć za tysiaka, wystarczy przeglądać fora z ogłoszeniami dla profesjonalistów, fora podobne do AS, Alledrogo i podobne mu miejsca). Jakoś będzie grało.

2. Markl mod i recabling D2000 (100-200).

3. Zasilacze dla E-MU (4 x Salas? powiedzmy, że 400).

4. Lampowy stopień wyjściowy (np. taki, jak planuję - koło tysiąca).

5. Muszle od Lawtona dla D2000 (229 dolców + shipping albo flaszka dla znajomego tokarza-magika).

Rozwojowo, zabawnie (bo cóż daje większą radość audiofilowi, niż kolejne poprawki, zwiększające możliwości sprzętu).

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

>>>Ale nie uważam, że są wybitne i godne sprzętu za kilkanaście tysięcy.

To podłącz je wreszcie do sprzętu za kilkanaście tysięcy, a nie do Buffalo, w którym nie wymieniłeś nawet paskudnego stopnia wyjściowego.

A skąd takie wnioski, że używam na codzień Sabre z HD600 i nie słuchałem/nie słucham sprzętu w innej konfiguracji?

Zacytuje Ci jednego gościa, co się do mnie przypieprzał niewybrednie w ten deseń, cytat:

"...No proszę, medium. Wie, na czym gram, choć nie pisałem o tym, a on w życiu tego nie widział. Brawo. Można się tego nauczyć, czy trzeba się z tym urodzić? Przesadzasz, Kolego, z wmawianiem mi, co myślę, co mam i co piszę."

Poznajesz wypowiedź i kto jest jej autorem? Jest na to odpowiednie określenie: "Przyganiał kocioł garnkowi..."

Na resztę Twojej wypowiedzi nie odpowiem, szkoda mojego czasu.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

A podłączyłeś je kiedyś do drogiego sprzętu? Nigdzie nie stwierdziłem, że używasz ich na codzień. Natomiast wniosek, że nie słyszałeś HD600 w innej (czytaj: lepszej) konfiguracji stąd, że masz fałszywe pojęcie na temat ich możliwości.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A podłączyłeś je kiedyś do drogiego sprzętu?

A czemu zaraz do drogiego? Do dobrego i owszem, o ile takim można nazwać dobrą implementację PCM1704, czy też starszych PCM63K, w konfiguracji różnicowej, z dobrym stopniem analogowym i przyzwoitym zasilaniem.

Drogi niekoniecznie zawsze oznacza dobry i optymalny, w szczególności jeśli się nie trafi z synergią, która na pewnym poziomie jakości znaczenie ma niebagatelne. Już drugi raz odwołujesz się żebym koniecznie posłuchał "drogiego" zamiast po prostu dobrego, jak by podpowiadała logika, no ale to ja jestem nielogiczny...

... Natomiast wniosek, że nie słyszałeś HD600 w innej (czytaj: lepszej) konfiguracji stąd, że masz fałszywe pojęcie na temat ich możliwości.

"Fałszywe pojęcie" tylko dlatego, iż uważam te słuchawki za dobre, a nie super wybitne. I że uważam iż można spokojnie znaleźć wiele lepszych opcji, do systemu o wybitnych właściwościach. Tylko dlatego moje pojęcie jest fałszywe, a Twoje prawdziwe, bo "moje pojęcie" nie jest zgodne z Twoim? Co na to logika, pomyślmy... no ale to ja jestem nielogiczny...

Zauważ, że napisałem, iż posiadam HD600 od 10 lat, napisałem że buduję przetworniki od 1994 roku. Nigdzie nie napisałem, że Sabre to mój jedyny przetwornik i HD600 to moje jedyne słuchawki. Jest szansa, że słyszałem HD600 w odpowiednio dobrej konfiguracji? I co na to Twoja logika, której brak mi zarzucasz? No ale to ja jestem nielogiczny w wyciąganiu wniosków ;-). Ech.

Już pisałem: HD600 mają ogromne wymagania, ale i ogromne możliwości. To są słuchawki, nad którymi trzeba pracować: dobierać, kombinować (szkoda, że nie są tak modowalne, jak D2000). To nie Denony, które grają podłączone do kompa, iPoda, dziurki w CD. Dla świadomych właścicieli HD600 lampa to oczywistość, a tube rolling to codzienność, bo one odwdzięczają się za właściwe traktowanie.

Niektórych rzeczy się z tych słuchawek nie wyciągnie choćby nie wiem jak się te lampki wymieniało... np. punktowego basu albo przestrzeni i holografii konkurencyjnej wobec topowych słuchawek. Oczywiście dla kogoś może to niemieć znaczenia, ale nawet goście z Sennheisera uznali że te chyba 20 lat, licząc od HD580, to już dość.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>>>A czemu zaraz do drogiego? Do dobrego i owszem, o ile takim można nazwać dobrą implementację PCM1704, czy też starszych PCM63K, w konfiguracji różnicowej, z dobrym stopniem analogowym i przyzwoitym zasilaniem.

Temu, że sprzęt najwyższej klasy nie jest tani, a z tego, co widzę, mam zupełnie inne pojecie na temat pojęć "dobry" i "przyzwoity" - te pułapy są u mnie wyżej, niż u Ciebie. Nie uważam, żeby PCM63K był dobry, a PCM1704 zwyczajnie nie lubię, nie podoba mi się.

>>>Jest szansa, że słyszałem HD600 w odpowiednio dobrej konfiguracji?

Jeśli uważasz poziom PCM63K za dobry, to szansa ta jest niewielka.

Niektórych rzeczy się z tych słuchawek nie wyciągnie choćby nie wiem jak się te lampki wymieniało... np. punktowego basu albo przestrzeni i holografii konkurencyjnej wobec topowych słuchawek. Oczywiście dla kogoś może to niemieć znaczenia, ale nawet goście z Sennheisera uznali że te chyba 20 lat, licząc od HD580, to już dość.

No jasne, że tak. Z drugiej strony, pewnych rzeczy nie wyciśnie się też ani z HD800, ani z T1, co powoduje, że w konkretnych zastosowaniach HD600 im nie ustępują, a przeciwnie, mogą być lepsze. Dlatego nie uważam, że HD600 są obiektywnie gorsze od przykładowo HD800 - są inne. Gdybym miał wskazać słuchawki lepsze od HD600, to byłyby to, według mnie, LCD-2 i HE-6 (lepsze też, moim zdaniem, od HD800 i T1).

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

>>>A czemu zaraz do drogiego? Do dobrego i owszem, o ile takim można nazwać dobrą implementację PCM1704, czy też starszych PCM63K, w konfiguracji różnicowej, z dobrym stopniem analogowym i przyzwoitym zasilaniem.

Temu, że sprzęt najwyższej klasy nie jest tani, a z tego, co widzę, mam zupełnie inne pojecie na temat pojęć "dobry" i "przyzwoity"

- te pułapy są u mnie wyżej, niż u Ciebie. Nie uważam, żeby PCM63K był dobry, a PCM1704 zwyczajnie nie lubię, nie podoba mi się.

No i ponownie to działa w obie strony. Tak samo mogę napisać, że dla mnie te pułapy są wyżej niż u Ciebie, ale odnośnie słuchawek. HD600 nie uważam za konstrukcję wybitną, szczególnie na tle dostępnej konkurencji.

>>>Jest szansa, że słyszałem HD600 w odpowiednio dobrej konfiguracji?

Jeśli uważasz poziom PCM63K za dobry, to szansa ta jest niewielka.

To że przywołałem te konkretne kostki od BB, jako, moim zdaniem, wybitne jakościowo w stosunku do ceny wielokrotnie droższej konkurencji, nie oznacza nijak, że wyczerpałem temat sprzętu, który przyszło mi słuchać. Nigdzie tak nie napisałem. Więc nie staraj się nadinterpretować moich wypowiedzi. To przecież podobnież moja "działka", co mi wielokrotnie wytknąłeś :).

A tak z ciekawości zapytam, jaki przetwornik i w jakiej implementacji, uważasz za wybitny, skoro PCM63K jest poniżej Twojego pojęcia "dobry" i "przyzwoity". Bez złośliwości pytam, po prostu chcę się tego dowiedzieć, bo może faktycznie poruszamy się w całkiem odmiennych strefach sprzętowych, nijak nieporównywalnych. Chociaż, skoro dyskutujemy o HD600, to nie ma ku temu przesłanek, aby te "rejony" różniły się aż tak przepastnie.

No jasne, że tak. Z drugiej strony, pewnych rzeczy nie wyciśnie się też ani z HD800, ani z T1, co powoduje, że w konkretnych zastosowaniach HD600 im nie ustępują, a przeciwnie, mogą być lepsze. Dlatego nie uważam, że HD600 są obiektywnie gorsze od przykładowo HD800 - są inne. Gdybym miał wskazać słuchawki lepsze od HD600, to byłyby to, według mnie, LCD-2 i HE-6 (lepsze też, moim zdaniem, od HD800 i T1).

A tu ponownie pytam, z czystej ciekawości, w takim razie jakie cechy HD600 uznajesz za aż tak wybitne? to znaczy chodzi mi o tę "konkretność zastosowań" stawiającą je na równi lub nawet wyżej od HD800 i T1.

No i nachodzi mnie jeszcze jedna refleksja w związku z tym co przeczytałem. Konieczność "tube rollingu" to niekoniecznie dobra cecha sprzętu (słuchawek w tym przypadku), który zasługuje na miano wybitnego. Jednym z przymiotów wybitnego sprzętu przecież z założenia powinna być przeźroczystość, uniwersalność i brak wpływu na dźwięk. A skoro trzeba na cechę jednego elementu wpływać właściwościami sonicznymi innego, to nie do końca jest to cecha sprzętu zasługującego na miano wybitnego. Coś tu nie tak....

W każdym razie z niecierpliwością czekam na określenie tych cech, o które prosiłem wyżej, no i na przykłady sprzętu, który uważasz za "high end" i "godny, przyzwoity, dobry" i jakich by tam innych przymiotników nie użyć... Bo jak na razie to ja się w tym względzie produkowałem, na co w odpowiedzi otrzymywałem tylko negację moich poglądów, bez żadnych przykładów na poparcie.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>>>A tak z ciekawości zapytam, jaki przetwornik i w jakiej implementacji, uważasz za wybitny, skoro PCM63K jest poniżej Twojego pojęcia "dobry" i "przyzwoity".

Największą przyjemność sprawił mi Sabre32 zasilany z iluśtam (nie wiem ile ich było) Salasów. Analogówkę stanowił push-pull na 6N30P-DR z trafami SAC Thailand nawiniętymi metodą SILK na rdzeniach ze stali Hi-B. Sygnał podawał konwerter USB (oczywiście asynchroniczny).

>>>jakie cechy HD600 uznajesz za aż tak wybitne? to znaczy chodzi mi o tę "konkretność zastosowań" stawiającą je na równi lub nawet wyżej od HD800 i T1.

HD600 z bardzo dokładnie dobranym torem potrafą wybitnie odtworzyć instrumenty akustyczne o bogatym spektrum - fortepian, saksofon, wiolonczelę. Dla mnie nie gorzej od ostrawych T1 i mułowatych HD800. Tutaj mdła neutralność HD600 procentuje.

>>>Konieczność "tube rollingu" to niekoniecznie dobra cecha sprzętu

To nie konieczność. To przyjemność. Niestety solid-state'owcy nie wiedzą jak to jest i nigdy nie zrozumieją. A szkoda, ciekawe doświadczenie, polecam wszystkim.

>>>Jednym z przymiotów wybitnego sprzętu przecież z założenia powinna być przeźroczystość, uniwersalność i brak wpływu na dźwięk.

Masz dziwne podejście, wiesz? Gra system, zawsze, tylko i wyłącznie. Co za różnica, czy zmieniam Tung-Sola na Telefunkena, jeśli akurat w takiej kombinacji konkretny album brzmi lepiej? Guzik mnie obchodzi, co trzeba zrobić, ma brzmieć jak najlepiej. Dla mnie liczy sie efekt końcowy. A brak wpływu na dźwięk to utopia, bajeczka, którą producenci wciskają naiwnym uzytkownikom.

>>>W każdym razie z niecierpliwością czekam na określenie tych cech, o które prosiłem wyżej, no i na przykłady sprzętu, który uważasz za "high end" i "godny, przyzwoity, dobry"

Za bardzo dobry uważam WM8741 - to w sumie prawie Sabre32. Super współpracuje z neutralnymi (ew. nieco ocieplonymi) i dynamicznymi lampami, ale wymaga tyle samo hi-endowej "otoczki" co Sabre. Lubię CS4398 - przyzwoity DAC za grosze, który gra dobrze zasilany byle czym. Jak widzisz - lubię przetworniki z wyjściami napięciowymi. Lubię izodynamiki, mają magię, której dynamiczne słuchawki nie mają. Żadne.

Tak czy siak, zeszliśmy kompletnie z tematu. Wracając do tegoż - może K601 albo K272? Kto zna K272 i może coś powiedzieć? K601 grają za bardzo środkiem, potrzebują lekkiej korekcji, ale są lekkie, dość wygodne, mają niemęczący charakter.

Jeśli chodzi o część tej dyskusji, która dotyczy słuchawek, to nie mogę się z niektórymi rzeczami zgodzić ;) Po pierwsze niezwykle mnie ciekawi w jakim systemie udało się osiągnąć ten fenomen, że wpięto HD600 i HD800 i HD800 były mułowate? No, chyba że co innego rozumiemy przez 'mułowatość', to ok. T1 pamiętam jako dość równo grające słuchawki z wyraźnym pikiem gdzieś w okolicach 9 kHz. Mi się to podobało, ale rozumiem, jeśli komuś wydaje się czasem, że grają zbyt ostro.

LCD-2 nie słyszałem, ale z tego co piszą w recenzjach, to one grają zdecydowanie dołem, podczas gdy HD800 górą, scena jest podobno rozciągnięta na stosunkowo niewielkiej przestrzeni, podczas gdy w HD800 scena jest bardzo duża, zwłaszcza jeśli chodzi o jej rozciągnięcie na boki itp. Czyli to wygląda na 2 zupełnie różne typy prezentacji, na tyle różne, że jeśli ktoś sprzedaje jedne z nich i przerzuca się na drugie, to jeszcze nie znaczy, że któreś są lepsze, a któreś gorsze.

Natomiast HD800 są zdecydowanie lepsze od HD600 pod względem technicznym, bo co do dźwięku, to już kto co lubi :) Jeśli o mnie chodzi, to nie jestem wielkim fanem ani jednych, ani drugich, ale gdybym musiał żyć z którymiś z nich, to też nie byłoby źle, choć mniej źle byłoby z HD800 ;)

Ja k601 nie polecam, raz, że one są jeszcze trudniejsze do napędzenia niż k701, dwa, że k701 nowe można teraz tanio kupić, a k601 kosztują prawie tyle samo. Już prędzej, jeśli ktoś lubi eksperymentować, to polecam przy kupowaniu k701 kupić sobie pady od k601, da się je 'zainstalować' w k701 i mają pewien wpływ na dźwięk.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Ja k601 nie polecam, raz, że one są jeszcze trudniejsze do napędzenia niż k701, dwa, że k701 nowe można teraz tanio kupić, a k601 kosztują prawie tyle samo. Już prędzej, jeśli ktoś lubi eksperymentować, to polecam przy kupowaniu k701 kupić sobie pady od k601, da się je 'zainstalować' w k701 i mają pewien wpływ na dźwięk.

Zgadzam się w 100%. K601 absolutnie nie polecam do tytułowego zestawu za 1000zł, bo braknie kasy żeby to miało ręce i nogi. Te słuchawki wymagają już kawał wzmacniacza, który też swoje kosztuje, zdecydowanie braknie kasy na źródło.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Niestety stan tych słuchawek z linka jest taki, że praktycznie wymagają już wymiany gąbek/padów. Miałem podobnie, mój egzemplarz też jest podobny wiekowo. Takie przyklapnięcie padów powoduje, że przetworniki są w pozycji nieoptymalnej do ucha, co niestety nie pozostaje bez wpływu na dźwięk. Porównanie mam, bo wreszcie podjąłem "męską decyzję" i kupiłem nowe oryginalne pady tydzień temu i różnica jest spora.

Niestety nie jest to tania impreza, gąbki kosztują 200zł. Więc warto przy kalkulacji opłacalności, brać i ten aspekt pod uwagę. Można rzecz, że cena w aukcji była z grubsza adekwatna do stanu, chociaż czy warto było je kupić za tyle w takim stanie? Cóż to już każdy sam sobie to po swojemu musi przekalkulować, za i przeciw.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

200 zł to smutny żart. Za tyle można mieć pady z jagnięcej skóry: http://www.jmoneyaudio.com/denonpads.php Może skórzane nie grałyby dobrze z HD600, ale nie o to mi chodzi. No bo bez jaj, ile ich kosztuje wyprodukowanie takich gąbek, 10 zł?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 17 Lipca 2011 - niepotrzebne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 17 Lipca 2011 - niepotrzebne pyskówki

200 zł to smutny żart.

To nie smutny żart, a szara rzeczywistość. Takie są realia rynku. Nikt więcej tego nie produkuje to producent cenę ściąga sobie z nieba.

Za tyle można mieć pady z jagnięcej skóry: http://www.jmoneyaudio.com/denonpads.php

Tyle że one nie są do HD600, więc cóż z tego że są z jagnięcej skóry. Niestety pady w słuchawkach są integralną i nieodłączną częścią ustroju akustycznego i nie można ich traktować oddzielnie. Każda zmiana materiału będzie mieć wpływ na dźwięk. Dobrym przykładem jest zmiana padów w K701 na takie od K601.

Może skórzane nie grałyby dobrze z HD600, ale nie o to mi chodzi. No bo bez jaj, ile ich kosztuje wyprodukowanie takich gąbek, 10 zł?

A cóż się tak dziwisz. A od kiedy to w tego typu sprzęcie cena zależy od kosztów produkcji. Gdyby tak było to nie byłoby kolumn droższych niż 1000zł, a i żaden przetwornik CD nie kosztowałby więcej jak 300 zł. Wystarczy porównać stopień skomplikowania przeciętnej płyty głównej do nowoczesnego komputera, kosztującej w detalu 300zł brutto, z prymitywizmem konstrukcyjnym przetwornika za 5 kzł i mamy jasność.

Koszt produkcji komponentów jest ostatnim czynnikiem branym pod uwagę przy kalkulacji ceny przez producenta. Szczególnie przy produktach specjalistycznych, dla węższej grupy odbiorców. Gdyby było inaczej to HD800 kosztowałyby ze 150$. Ot samo życie. Myślisz że nie szukałem taniej tych padów? Dość długo mi zeszło i kicha.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Powiedz, jak Ty to robisz, że jesteś w stanie się wymądrzać na każdy możliwy temat, nawet wpisu, który ma raptem dwie linijki i jest tak retoryczny, że niemal każdy (ale, jak widać, nie każdy) jest w stanie się skapnąć, że nie wymaga komentarza?

>>>Tyle że one nie są do HD600, więc cóż z tego że są z jagnięcej skóry.

Nico. JMoney szyje na zamówienie. Nie rozumiesz, co to jest przykład, prawda?

>>>Każda zmiana materiału będzie mieć wpływ na dźwięk. Dobrym przykładem jest zmiana padów w K701 na takie od K601.

Poważnie? Niemożliwe. Nie napisałem czasem "Może skórzane nie grałyby dobrze z HD600, ALE NIE O TO MI CHODZI."?

>>>A od kiedy to w tego typu sprzęcie cena zależy od kosztów produkcji. Gdyby tak było to nie byłoby kolumn droższych niż 1000zł, a i żaden przetwornik CD nie kosztowałby więcej jak 300 zł.

Brawo, Kapitanie Oczywisty. http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Kapitan_Oczywisty

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Powiedz, jak Ty to robisz, że jesteś w stanie się wymądrzać na każdy możliwy temat, nawet wpisu, który ma raptem dwie linijki i jest tak retoryczny, że niemal każdy (ale, jak widać, nie każdy) jest w stanie się skapnąć, że nie wymaga komentarza?

>>>Tyle że one nie są do HD600, więc cóż z tego że są z jagnięcej skóry.

Nico. JMoney szyje na zamówienie. Nie rozumiesz, co to jest przykład, prawda?

>>>Każda zmiana materiału będzie mieć wpływ na dźwięk. Dobrym przykładem jest zmiana padów w K701 na takie od K601.

Poważnie? Niemożliwe. Nie napisałem czasem "Może skórzane nie grałyby dobrze z HD600, ALE NIE O TO MI CHODZI."?

>>>A od kiedy to w tego typu sprzęcie cena zależy od kosztów produkcji. Gdyby tak było to nie byłoby kolumn droższych niż 1000zł, a i żaden przetwornik CD nie kosztowałby więcej jak 300 zł.

Brawo, Kapitanie Oczywisty. http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Kapitan_Oczywisty

Odpisałem merytorycznie na post dotyczący linka z aukcją, z niską ceną docelową HD600, podaną zapewne w kontekście wątku bieżącego. Zauważyłem tylko, że nie zawsze co wydaje się tanie, jest tanie ostatecznie, bo wymaga doinwestowania z racji na zły stan padów. I nie zmieści się to docelowo w założonym budżecie z tytułu wątku.

A faktycznie tyle kosztują, nie można ich nigdzie kupić taniej. I faktycznie kupiłem je całkiem niedawno, z bólem serca z racji ceny, ale alternatywą było słuchawki wyrzucić, bo wkładki powoli zaczynały przylegać do uszu, z fatalnym skutkiem dla dźwięku. Więc mam prawo na ten temat się wypowiadać i nie robię tego na przekór komuś czy czemuś. Nie kto inny, jak wieloletni użytkownik HD600, który był zmuszony zmienić oklapnięte pady i który dobrze wie ile to niestety "boli" cenowo i jak takie pady mają wpływ na dźwięk, ma prawo na ten temat się wypowiadać. Bo kto niby inny miałby w tym względzie większe doświadczenie?

Czy Tobie się wydaje, że świat się kręci wokół Ciebie i się na Ciebie uwziąłem, że już wszędzie widzisz jakieś spiski? Pady kupiłem przeszło 3 tygodnie temu na tej aukcji:

http://allegro.pl/050635-sennheiser-hd545-hd565-hd580-hd600-hd650-i1659293035.html Wiem co prawda, że podziwiałeś już moje zdolności jasnowidzenia, ale zapewniam, że nie kupiłem ich po to aby Tobie "dopiec" w dyskusji, jak Ci się w Twoim mniemaniu wydaje, że czynię. Jak bym chciał coś takiego zrobić to bym napisał, że wypisujesz "bzdury do potęgi n+1" proponując autorowi wątku K601. Ale tego nie zrobiłem, więc odpierwiastkuj się ode mnie do nagłej krwi, bo zaczynasz się ośmieszać na maksa.

Masz do mnie coś pisz na priva, nie zaśmiecaj merytorycznej części wątku. Nikt sobie tego nie życzy i nikt zapewne nie ma ochoty tego czytać.

EDIT

Zgłosiłem wątek do moderacji, tak dalej być nie może i nie powinno. Nie można robić śmietnika z forum bez przyczyny.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>>>Odpisałem merytorycznie na post dotyczący linka z aukcją, z niską ceną docelową HD600, podaną zapewne w kontekście wątku bieżącego. Zauważyłem tylko, że nie zawsze co wydaje się tanie, jest tanie ostatecznie, bo wymaga doinwestowania z racji na zły stan padów. I nie zmieści się to docelowo w założonym budżecie z tytułu wątku.

Wracaj do szkoły i ucz się matematyki. Podpowiem Ci: 555 plus 200 plus 150, bo tyle według Ciebie kosztuje przetwornik, który robi diametralną różnicę i z caaaałą pewnością jest adekwatny jakościowo, bo w końcu Senki HD600 grają z każdym scalonym gównem, to ciągle jest mniej niż 1000. Ogarniasz?

>>>Bo kto niby inny miałby w tym względzie większe doświadczenie?

Oczywiście, że nikt! Tylko Ty, tylko Ty! Zmień sobie nazwisko na "Alfa i Omega" i pomyśl, czy się nie ośmieszasz.

>>>Czy Tobie się wydaje, że świat się kręci wokół Ciebie i się na Ciebie uwziąłem, że już wszędzie widzisz jakieś spiski?

Nic mi się nie wydaje i nie widzę żadnych spisków. Widzę wpisy kolesia, który jest nielogiczny, który nie ogarnia tematu, w którym zabiera głos, wypisuje totalne bzdury, przez co potencjalnie szkodzi innym, ma grubo przerośniete ego i w dodatku się ośmiesza.

>>>bo zaczynasz się ośmieszać na maksa.

A to dobre :) Jakiś czas temu pisałeś coś o atakach personalnych, ale widzę, ze już zdążyłeś zapomnieć. Cóż, nie pierwszy raz pokazujesz, że nie umiesz czytać tego, co było wcześniej napisane i że brak Ci logiki i konsekwencji. Zastanów się, czy to Ty się czasem nie ośmieszasz.

>>>Masz do mnie coś pisz na priva

Olewam Cię razem z wszystkimi Twoimi ograniczeniami, zarozumialstwem i niezdolnością do ogarnięcia wątku na forum.

>>>Nikt sobie tego nie życzy i nikt zapewne nie ma ochoty tego czytać.

No proszę, teraz w jaką rolę się wcieliłeś? Przywódcy ludowego? Ale spoko, rozumiem, czujesz poparcie - wyimaginowane bo wyimaginowane, ale zawsze.

>>>Zgłosiłem wątek do moderacji, tak dalej być nie może i nie powinno. Nie można robić śmietnika z forum bez przyczyny.

Co to ma być, groźba, czy co? Zlituj sie, człowieku... Jak się zgłasza do moderacji, to się to po prostu robi. A Ty się zachowujesz jak małe dziecko - "Jesteś u mamy" :D Tak mniej-więcej napisałeś. Przemyśl ponownie, czy się nie ośmieszasz.

znalazxlem tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gadzet pod windowsa nazywa sie VUMeter

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

>>>Odpisałem merytorycznie na post dotyczący linka z aukcją, z niską ceną docelową HD600, podaną zapewne w kontekście wątku bieżącego. Zauważyłem tylko, że nie zawsze co wydaje się tanie, jest tanie ostatecznie, bo wymaga doinwestowania z racji na zły stan padów. I nie zmieści się to docelowo w założonym budżecie z tytułu wątku.

Wracaj do szkoły i ucz się matematyki. Podpowiem Ci: 555 plus 200 plus 150, bo tyle według Ciebie kosztuje przetwornik, który robi diametralną różnicę i z caaaałą pewnością jest adekwatny jakościowo, bo w końcu Senki HD600 grają z każdym scalonym gównem, to ciągle jest mniej niż 1000. Ogarniasz?

Ten przetwornik za 150zł to Diy, trzeba do sobie polutować i nie ma wzmacniacza. I nigdzie nie napisałem, że będzie on optymalny do takiego zestawu. Podałem go tylko jako przykład czegokolwiek lepszego od integry, a nie jako sprzęt optymalny. Ogarniasz?

Oczywiście, że nikt! Tylko Ty, tylko Ty! Zmień sobie nazwisko na "Alfa i Omega" i pomyśl, czy się nie ośmieszasz.

Widzę wpisy kolesia, który jest nielogiczny, który nie ogarnia tematu, w którym zabiera głos, wypisuje totalne bzdury, przez co potencjalnie szkodzi innym, ma grubo przerośniete ego i w dodatku się ośmiesza.

Olewam Cię razem z wszystkimi Twoimi ograniczeniami, zarozumialstwem i niezdolnością do ogarnięcia wątku na forum.

A Ty się zachowujesz jak małe dziecko - "Jesteś u mamy"

Jesteś żałosnym, zadufanym w sobie, ponad wszelką miarę, Człowiekiem, który jak widać nie umie dyskutować w sposób kulturalny. A gdy brak mu merytorycznych argumentów, to obrzuca błotem innych, próbując ich ośmieszyć.

Nie zamierzam odpowiadać na te obraźliwe farmazony. Tyle wylanego jadu i zero merytorycznej treści.

Lądujesz u mnie w KFie, na szczęście jest taka opcja na forum i nie będę już musiał czytać Twoich, wątpliwej jakości, wypocin.

Żegnam

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>>>Jesteś żałosnym, zadufanym w sobie, ponad wszelką miarę, Człowiekiem, który jak widać nie umie dyskutować w sposób kulturalny.

To zastanów się, kim ty jesteś, jak wyskakujesz z tekstem "Bo kto niby inny miałby w tym względzie większe doświadczenie?" Wydaje mi się, że "żałosnym, zadufanym w sobie, ponad wszelką miarę, człowiekiem". Pozdro i kolejne brawa za logikę i konsekwencję.

>>>A gdy brak mu merytorycznych argumentów, to obrzuca błotem innych, próbując ich ośmieszyć.

Zastanów się, czy umiesz kulturalnie dyskutować i czy nie obrzucasz innych błotem pisząc, że jestem żałosny. Do tego piszesz od rzeczy i jeszcze masz czelność przyczepiać się o to, że prostuję twoje bzdury. Masakra... I gdzie ta twoja moderacja.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

To zastanów się, kim ty jesteś, jak wyskakujesz z tekstem "Bo kto niby inny miałby w tym względzie większe doświadczenie?" Wydaje mi się, że "żałosnym, zadufanym w sobie, ponad wszelką miarę, człowiekiem". Pozdro i kolejne brawa za logikę i konsekwencję.

Tak cytując kawałki wypowiedzi, wyrwane z kontekstu, to niebawem udowodnisz, że żaba ma sierść. Czemu nie zacytowałeś całego akapitu?

Jasno z niego wynika co miałem na myśli, zacytuję razem z kontekstem: Bo kto niby inny miałby w tym względzie większe doświadczenie..... niż wieloletni użytkownik HD600.

Nie pisałem o sobie, a ogólnie o każdym użytkowniku HD600, który ma z nimi kontakt przez wiele lat i wie co się dzieje z padami i przez to w konsekwencji z dźwiękiem, po tych latach.

I żeby było zabawniej, to napisałem po tym, jak odmówiłeś mi prawa wypowiadać się na temat HD600. Więc w naturalny sposób uzasadniłem, dlaczego wolno jednak mi się wypowiedzieć, tak samo jak każdemu innemu wieloletniemu użytkownikowi tychże słuchawek. To jest logiczne i jasne jak słońce. I nie widzę powodu abyś miał prawo komukolwiek z tej grupy tego zabronić.

Wyrżnięcie z wypowiedzi kawałka zdania, zmienia faktycznie jego kontekst diametralnie, no ale taką miałeś widać intencję, żeby ponownie z uporem próbować mnie ośmieszyć.

>>>A gdy brak mu merytorycznych argumentów, to obrzuca błotem innych, próbując ich ośmieszyć.

Zastanów się, czy umiesz kulturalnie dyskutować i czy nie obrzucasz innych błotem pisząc, że jestem żałosny. Do tego piszesz od rzeczy i jeszcze masz czelność przyczepiać się o to, że prostuję twoje bzdury. Masakra... I gdzie ta twoja moderacja.

Każdemu człowiekowi wreszcie skończy się cierpliwość, jak go systematycznie i wielokrotnie ktoś próbuje zmieszać z błotem i to bez wyraźnego powodu.

Jechałeś po mnie raz za razem,a ja nigdy nie odwzajemniłem się w podobny sposób, licząc że się powstrzymasz, ale nic z tego .... płonne nadzieje.

"Olewam Cię razem z wszystkimi Twoimi ograniczeniami" przechyliło czarę goryczy. I kamień by zareagował na coś takiego. Bezpośrednio zwróciłeś się do mnie personalnie, po chamsku i nie ma na to żadnego usprawiedliwienia. Ja nigdy bym się nie zwrócił w ten sposób do współdyskutującego, nie ważne czy go znam, czy go nie znam, takie zachowanie to jest absolutny szczyt chamstwa.

Szanuj innych, jeśli chcesz aby i Ciebie szanowano. "Pan już nam się zaprezentował", więc proszę nie ucz mnie kultury wypowiedzi.

A skoro mnie olewasz, to jest na to prosty sposób, nie odpowiadaj. Inaczej wykazujesz brak konsekwencji. Zapewniam, że wszystkim to wyjdzie na dobre.

Niestety, KF nie działa na forum tak jak bym się tego spodziewał, a szkoda :(.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>>>A skoro mnie olewasz, to jest na to prosty sposób, nie odpowiadaj.

A ty co, mądralo? Miałeś nie odpisywać i jakoś odpisujesz. Kreujesz się na nie wiadomo kogo, a w niczym nie jesteś lepszy. Smutne.

GDZIE TA MODERACJA!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.