Skocz do zawartości
IGNORED

Zużywanie się słuchawek

d

Rekomendowane odpowiedzi

witam;

- jak duży wpływ na jakość dźwięku ma wiek słuchawek?;

- czy z czasem każde słuchawki się zużywają czy może dobre słuchawy moga "żyć" wiecznie?

Interesuje mnie to ponieważ niedawno zakupiłem (w ciemno) sennheisery hd 265 linear - widać że są to słuchawki dosyć wiekowe i po przejściach (nie mają jednak uszkodzeń mechanicznych). Jescze nie mam do nich przewodu (zamawiam w konsbudzie za sympatyczną kwotę 130 zł+ koszt przesyłki :) ). Nie mogę się już doczekać kiedy będe je mógł przetestować, jednak obawiam się tego, że mogę być zawiedziony.

https://www.audiostereo.pl/topic/8250-zu%C5%BCywanie-si%C4%99-s%C5%82uchawek/

Stary, nie panikuj, ze słuchawkami jak z winem - szlachetnieją z wiekiem:)))

A poważnie - nie masz się czego obawiać, o ile rzeczywiście nie mają uszkodzeń mechanicznych. A BTW rozwalić takie słuchawki to jest sztuka. Chyba trzeba by było używać ich jako głośników:D Pamiętam fragment z instrukcji do HD-475 - stanowczo odradzali sprawdzanie, ile te słuchawki wytrzymają, bo na ogół uszy wytrzymują dużo mniej.

Myśl pozytywnie. Wiem, że ten kabel boli, ale potem będziesz miał z nich mnóstwo frajdy.

AKG daje dozywotnia gwarancje na swoje drozsze produkty. I to dziala. Ostatnio znajomy zglosil uszkodzenie jedego z przetwornikow w sluchawkach AKG o numerze bodajze K-270 - model z konca lat 80-tych. AKG nie byl w stanie naprawic bo czesci do tego modelu juz nie bylo wiec czlowiek dostal w zamian nowiutkie podobnej klasy. :-)

Tak wiec sluchawki, te lepsze, powinny wytrzymac calkiem dlugo. Takze niedawno mialem okazje sluchac starych, uzywanych Staxxow. Odlot choc mialy one chyba z 15 lat.

pzdrw

soso

Ze słuchawkami jak z kolumnami - im starsze tym lepsze, no chyba że notorycznie przesadza się z głośnością, przesterowuje wzmaki, podbija wysokie i basy, używa korektorów......Normalnie użytkowane przeżyją właściciela ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.