Skocz do zawartości
IGNORED

gałki gałeczki i inne pierdoły

maciejza

Rekomendowane odpowiedzi

Sklepy z akcesoriami meblowymi (nózki) i inne sklepy z częściami/śmieciami rtv, tudziez z elementami elektronicznymi. Warszzawiacy mają swój wolumen, reszta- katalogi lub strony interenetowe, np. DEXON.

A w skrócie: skąd się da ;-), może być i z demobilu ;-)) byle ładne, solidne i pasowało.

Pozdr.

Robimy u tokarza

[obrazekLUKASZ-120455_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W warszawie, ale wątpie czy będzie chciał robić gałki. Tak naprawdę to nie jest tokarzem ale ma dostęp do tokarki. Po prostu robił gałkę dla siebie i był na tyle uprzejmy że zrobił i dla mnie.

Chodziło mi raczej o podpowiedź jak zrobić ładną gałeczkę, tokarza trzeba sobie samemu poszukać.

-> audioamp

W jaki sposób jest wykończona gałka na fotce (bo "goły" metal spod tokarki to chyba nie jest ;))? Jak się taki proces nazywa, i gdzie można to zlecić w W-wie? Z góry dzięki za jakieś - jakiekolwiek - informacje; sam nie mam pojęcia, co i jak...

-> remix

Na przykład na Puławskiej 18, wejście w bramę od tejże ulicy, w podwórzu. Ten sam kwartał, co Audio Forte (Reytana, to NIE jest tokarz z tej firmy). Sam zamawiałem u niego kolce (zdjęcie -> wyszukiwarka).

Pozdrawiam ;)

-> audioamp

Jestem pod wrażeniem. Pewien byłem, że to efekt galwanizowania, czy jak tam się nazywa pokrywanie czegoś warstwą innego metalu. Czy całe to polerowanie to robota ręczna, czy też któreś etapy robi się maszynowo?

BTW, takie gałki mam we wzmacniaczu CR Developments (a ten z kolei ma jeszcze polerowany front - lusterko)... ;)

-> fade

A co tu rysować? ;) Kształt widać na zdjęciach (wątek 3814, jakby kto...), podam tylko wymiary:

stożek: wysokość 3, średnica 2 cm.

talerzyk: średnica 3,5 cm, kształt jak na obrazku: pionowy rant na zewnątrz, górna powierzchnia częściowo sfazowana, w części wewnętrznej płaska. Plus zagłębienie na środku. Dodać warto, że od spodu wyfrezowane jest wgłębienie, przez co talerzyk opiera się na podłodze nie całą powierzchnią, tylko "zewnętrzem" - dość wąskim pierścieniem. Pomysł Pana Tokarza.

Pisałem już pewno, powtórzę: regulacji brak, ale nic nie stoi na przeszkodzie zamówić zestaw kolców dwuelementowych, z tąże. U mnie sprawę załatwia taśma dwustronna, użyta do przyklejenia kolców - niweluje minimalne nierówności. Materiał: mosiądz (może być np. stal), zabezpieczony przed ciemnieniem lakierem bezbarwnym (spray za 10 zł). Tyle, bo mi kot śpi z głową na klawiaturze, a ja tu stukam, łobuz...

psst... dodam jeszcze, że pomysł Pana Tokarza to wgłębienie w spodzie talerzyków, cała reszta (proporcje i wymiary) to "projekt" mój, autorski, własny i oryginalny jak cholera ;), wszelkie prawa... ;)

A na serio, to wyszło ładnie, polecam i takie proporcje, i tokarza. Oj, cicho... śpij, kocie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.