Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli podbija sam dzwiek

palusik

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest to problem , myślę ze to jakaś funkcja bądź specyfika amplitunerów, Ciekawość każe znać mi odpowiedź , ale na Google nie znalazłem

Chodzi o to iż w czasie odsłuchu danego utworu, amplituner podbija głośność cichych fragmentów, szczególnie jeśli w danej cześć utworu nie ma basu.. Wtedy głośność sama idzie w górę. Kiedy wchodzi ponownie bas, wszystko wraca do normy. Co ciekawe mam Onkyo TX-SR607 a Pioneer VSX 1015 robi to samo . Ktoś wie co to jest ?

https://www.audiostereo.pl/topic/82572-ampli-podbija-sam-dzwiek/

w Onkyo TX-NR609 tego nie zauważyłem

wszystko zależy od nadawanej stacji lub słuchanej muzyki lub oglądanego filmu

basu lub wysokich tonów czasami jest za mało , czasami za dużo

w 609-tce na radiu internetowym można łatwo to zauważyć , jakość nadawanych stacji w 90% jest bardzo dobra ale brakuje czasami basu i da się to wyczuć na których stacjach

Nie zdziwiłbym się, gdyby ta opcja była załączona w odtwarzaczu a nie w ampli... ;)

No chyba, że owo podbijanie ma miejsce nie tylko podczas odtwarzania utworu, ale także podczas odsłuchu np tunera.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ta opcja jest podczas odsłuchu utworu z każdego możliwego źródła poza tunerem FM . I jak mowie nie tylko na Onkyo :) Pioneer robi to samo na DVD jak i na zewnętrznym źródle (komputer). Wlasnie szukam tej opcji i nie ma czegoś takiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.