Skocz do zawartości
IGNORED

Gran Finale Jubilee LS kabel głośnikowy

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchał ktoś tych kabli ? U nas bardzo mało popularne a w Germanii widać triumfy święcą.

HMS_GFJ_724px.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A coś więcej ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Posiadam singla,nie do Biwiring-u jak na zdjęciu ale brzmienie jest takie samo.Kabel o spójnym,płynnym i muzykalnym,dobrze wypełnionym dźwięku z dobrą górą i z dobrą średnicą.Gra muzyka,jest bas,góra i średnica a to jest najważniejsze.Nie posiadam IC ani sieciówek a podobno cały set to dopiero gra.

Kiedyś słuchałem go w Hinterhof w Berlinie tam właśnie połączony był cały set.Kolumny Audiophysic Avanti były spięte GF do Octave(końcówka+pre),to pamiętam ale jakie cd nie jestem w stanie sobie przypomnieć,sieciówki również tej firmy i grało to rewelacyjnie.Jak widać można również łączyć lampowe systemy nimi.Kabel miedziany.Posiada puszki(nie zaglądałem)a w nich kilka możliwości ustawień...działają.

A jakie kable głośnikowe miałeś bezpośrednio przed HMS ?

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...pierwszy egzemplarz tego kabla powstal ..single...1994 roku...to kabel ktory nie ogranicza dynamiki systemu ...zupelny brak kompresji....uwaga tylko na pojemnosc Concerto to 11 306 pF/m...

A jakie kable głośnikowe miałeś bezpośrednio przed HMS ?

Różne...srebrne Kondo,Cardas GR,Cardas GC,Najwyższy Harmonix,VdH Revelation itd.To nie ma znaczenia,zawsze do porównania można kabel zdobyć(pożyczyć).Taka jest moja ocena tego kabla a dowodem jest fakt pozostania przy nim.Arek podał również ważną cechę GF z którą się zgadzam.

Cardas GR,Cardas GC,Najwyższy Harmonix,VdH Revelation to wszystko trochę takie zamulaczo-zmiękczacze (co mi się nawet podoba). Czy GF ma podobną charakterystykę ?

To bardziej przejrzysty kabel i bez ograniczeń w dynamice od wymienionych ale grający z dużą kulturą(ja nie nazwał bym go zamulaczem)i lekko zmiękczonym dźwiękiem ,nie zmulonym.Są tacy,którzy twierdzą,że jest bliski neutralności ale w moim systemie tego nie odczuwam.Może to kwestia systemu i to raczej raczej na pewno.Trzeba go posłuchać w swoim systemie i tak jak napisałem,całego seta.

.."Kabel o spójnym,płynnym i muzykalnym,dobrze wypełnionym dźwięku z dobrą górą i z dobrą średnicą.Gra muzyka,jest bas,góra i średnica a to jest najważniejsze.Nie posiadam IC ani sieciówek a podobno cały set to dopiero gra.

Kiedyś słuchałem go w Hinterhof w Berlinie tam właśnie połączony był cały set.Kolumny Audiophysic Avanti były spięte GF do Octave(końcówka+pre),to pamiętam ale jakie cd nie jestem w stanie sobie przypomnieć,sieciówki również tej firmy i grało to rewelacyjnie.Jak widać można również łączyć lampowe systemy nimi.Kabel miedziany. ..."

Octave to lampowa elektronika grająca jak tranzystor. Często nawet z lepszym wykopem.

Witam,

Przez kilka miesiecy miałem w swoim systemie kabel głśnikowy Gran Finale MKII bi-wire - jest to jeden z najbardziej neutralnych kabli jakie miałem u siebie na odsłuchach i w systemie. Pod wszystkim co pisze modrzew47 podpisuję się. W moim systemie lepiej od GF zagrał nasz rodzimy Velum LS-VX - dał jeszcze bardziej potężniejszy bas, zrobiło się więcej powietrza w muzyce.

Przełączniki na puszkach w GF u mnie nie działały tzn. ja nie słyszałem różnicy.

Inne walory GF to niemiecka precyzja i oryginalne wykonanie - "kamyczki" ochronne na przewodnikach wyglądają jak "stonoga", bardzo mi się to podobało - zamiast grubych "pytągów" smukłe przewody przepięknie połączone. W naszym hobby design wg mnie jest równie ważny - jak coś ładnie i oryginalnie wygląda to jest to tzw, "wisienka" na naszym torcie audio.

pozdrawiam

a tu zdjęcia mojej "stonogi"

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

No zgadza sie,ale co z tego wynika dla opisu?

Zapewne potwierdza prawidłowość opisu charakteru dźwięku tych kabli oraz to, że Panowie z Berlina prawidłowo dobrali kable do elektroniki.

Specyfikacja elektroniki/sprzętu towarzyszącego jest zawsze pomocna w zrozumieniu tego, czego doświadczył słuchający.

Przezroczysta, neutralna, dynamiczna elektronika + spójne, płynne, muzykalne kable i wyszło super.

Taka jest ogólna ocena GF-przeźroczysty,neutralny o nieograniczonej dynamice i płynnym brzmieniu kabel...właśnie.Wychodzi nie tylko super z Octave z innymi wzmakami wychodzi jeszcze lepiej.Potem słuchałem w tym samym miejscu podpietego tymi kabelkami Einsteina(Hybryda)-było super-i kilka konfiguracji,które sam odsłuchiwałem,też tak grało.Uniwersalność?Czy raczej do tranzystora?I tu i tu się spisuje a więc trudno powiedzieć jednoznacznie.Dobry-to powiedzieć jednak za mało.Więcej jak dobry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.