Skocz do zawartości
IGNORED

listwa sieciowa VELUM czy filtry lepsze?

rolf001

Rekomendowane odpowiedzi

Według cennika z XI.2003 Lorad kosztuje 80zł/mb. Tak czy inaczej to i tak znacznie taniej od niektórych krajowych "producentów". Listwa wygląda znakomicie... Zastanawiam się czasem, dlaczego niektóre polskie produkty są droższe od porównywalnych z katalogu zagranicznych firm...

harvi--> myślałem że używasz kabli garmina, przynajmniej ostatnio mówiłeś że bardzo z nich zadowolony jesteś. A kabel Supra lorad to masz więcej że sprzedajesz?? A może masz już gotowe razem z końcami, do sprzedaży.

Ja myślę poważnie o kablu vanpower za 500pln, konstruktor opisuje że nie trzeba do tego żadnych filtrów ani kondycjonerów. Można taki kabel podłączać zarówno do cd jak i wzmaków??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kable z VANAUDIO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym tak temu konstruktorowi nie ufał....być może on tylko kasiorkę chce wyciągnąć.....ja nie jestem zwolennikiem wydawania sporej sumki na sieciówki, jak jest gruba i ekranowana jak choćby moje Helionki SC 3000 to śpię spokojnie :)

Zyzio-Nie znam przewodów Vanvideo ,ale niestety znam przewody Helion. Firma ta straciła w moich oczach zaufanie dożywotnio.Podobnie jak kondycjonery warte może 1/4 ceny.Nie twierdzę oczywiście ,że to beznadzieja,ale stosunek jakość - cena to pała.

->Frank

Kable Heliona bardzo przypominają wyglądem znacznie tańszego Lappa... Być może budowa wewnętrzna jest inna, choć pewnie również w ofercie firmy niemieckiej są kable inne niż 3x2,5mm^2...

zyzio-wnosi,wnosi i zapewne Twa "bestia" potrzebuje bardziej wyrafinowanej sieciówy.

marek-być może masz rację,już jeden producent zakładał koszulki na przewody Cordiala i sprzedawał za wielokrotność sumy zakupu jako swój produkt.Z litości łaskawie pozwolę sobie pominąć nazwę tej zasłużonej firmy na naszym audiofilskim rynku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...................

Ukryta Zawartość

mam dwie sieciowki Garmina i jedna LoRad. Biorac pod uwage cene to nie wiem czy jestem zadowolony3 * bardziej z Garminowych. A supry to moge miec, kazda ilosc w cenie 50 pln (zle przeliczylem kurs).

mam dwie sieciowki Garmina i jedna LoRad. Biorac pod uwage cene to nie wiem czy jestem zadowolony3 * bardziej z Garminowych. A supry to moge miec, kazda ilosc w cenie 50 pln (zle przeliczylem kurs).

zyzio- dobre! zdania nie zmieniłem,dalej zdecydowanie optuję za Firmowymi sieciówami kupowanymi z metra,ewentualnie gotowymi za uczciwe pieniążki.Natomiast jestem przeciwnikiem firm wykorzystującymi zwykłe kable wielożyłowe/H/ po 200 zeta za metr.Założenie koszulki i zazwyczaj standartowych wtyczek nie tłumaczy wysokich cen.

Ps-Ponieważ He.....n kabel jest g....y,użyłem stwierdzenia,że"bestia"zasługuje na coś lepszego.

W tym przypadku różnica pojawi się ze 100% pewnością.

Pozdro

No spokojnie ja za kable H. zapłaciłem ok. 100-150 zł /1,5 m :), poza tym kable H. są pewnie nie gorsze niż kable P. czy N. w wyższej cenie....Co do innych hi-endowych ściem za kilka kzł to się nie wypowiadam, bo w taką siecióweczkę to się nie wpakuję nigdy, choćbym zarabiał krocie, pewne granice muszą być ;)

przecie to i slepy dojrzy ze ten "Velum" to plastykowe scierwo a nie listwa ! I jak kurna plastyk moze cóś ekranowac? sic !Dobre listwy robi sie w USA tak

Ukryta Zawartość

no i u nas w POLSCE tyż tak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

840 za listwę ? Zdecydowanie więcej osiągniesz tuningując system.Wywalanie takiej kasy w listwę to ciężki przypadek psychiatryczny.Za co te 840 zeta? Za obudowę i garść elementów za parę złotych.Być może dla osób wierzących w WOODO jest to sposób na audio.To kolejne robienie wody z mózgu.Najsmutniejsze jest to ,że ludziska wierzą jeszcze w takie bzdety i na dodatek wydaje im się ,że to słyszą.

->Frank

widze koles ze nie leza ci polskie firmy ( Helion , Neel , Power Audio Labs ) bo do h...amerykanskiego

PS Audio sie nie czepiles - czyzbys sie staral o green card na Green Point ? a proopos Wiary i Voodoo

pewnie twego 13 letniego zestwu Technics'a nie oplaca sie ochraniac zadną listwa no chyba ze tylko przypodlogową.....Amen

Trzeba panowie wziąść pod uwagę fakt że listwa veluma została zaprojektowana do współprzacy ze swoimi kablami za 6kzł, tak żeby nie mocno ingerowała z efekt tego kabla.

rady- Tak jest ,słusznie zwróciłeś mi uwagę.Nie cierpię wciskania głupot i stosowania cen niewspółmiernych do osiąganych wyników.Koleś Frank nie lubi jak się próbuje robić z niego durnia.Koleś Frank posiadał Technicsa masę lat temu i bardzo miło wspomina te urządzenie.

Nie za bardzo rozumiem odniesienia do "zielonej karty" i GreenPointu,czy uważasz się za kogoś z wyższego sortu.

Uważaj Frank - bo nigdy nie wiesz kto go z ciebie zrobi ? Nie uważam się za kogoś wyższego sortu. Na w/w przykładzie polskich firm z branży "power" mogę powiedziec że są u nas różne firmy i ok. Która jest jaka

oceni i tak zawsze klient czyli ja , ty i inni. Rynek szybko rozdzieli "ziarno od plew". Helion i Power Audio Labs

kierują sie inną jakością i filozofią oraz oferuja swoje produkty do innego rodzaju klienta.

Obserwując poczynania (moim prywatnym zdaniem dobrych) naszych firm tj: Ancient Audio, Kustagon, Amplifon, Baltlab, Minima Audio, Power Audio Labs, Audio Academy i paru nowych które od jakiegoś czasu obserwuje (zaznacze przy tym że w/g mnie patriotyzm to raczej idiotyzm) zauważam ile je musi kosztować wysiłku i starań by w tym pop...m naszym kraju nie zniknąc z poletka hi-fi !!! Brawo panowie za odwage i niezłomność !!!

Zaznacze że cholernie mnie wpienia jak ktoś z góry opluwa to co polskie a gloryfikuje bo to jest made in USA, Deutchland czy Japan. Mysle że jest pare osób na tym forum co podobnie jak ja myślą ( pozdrawiam ! )

Przykładowa Listwa PAL'a kosztująca 840pln z tego co wiem jest w stanie ochronić przed przepieciem i zakłóceniem często klocek Audio o wartośći 20 i więcej razy droższy niz ona. W/g Franka ten kto ją kupi

zrobi z siebie wała czy jakoś tak?

Kabel sieciowy firmy Velum kosztuje nawet ok 6-8 tys pln i ten kto go kupi to w/g niego upgreaduje tylko

swój system A/V.

GRATULUJE

no comments

Rady->

Co masz na myśli mówiąc:

"""Kabel sieciowy firmy Velum kosztuje nawet ok 6-8 tys pln i ten kto go kupi to w/g niego upgreaduje tylko

swój system A/V.

GRATULUJE

no comments""""

rady-Nie użyłem stwierdzenia" Velum jako forma tuningu".Listwa PAL nie jest warta tych pieniędzy. Za dużo mniejszą kasę można ochronić sprzęt równie skutecznie. Niczego nie gloryfikuję ani nie opluwam,a tylko wyrażam swoje zdanie.Aby nie zniknąć z "naszego poletka hi-fi" trzeba produkować porządnie i w przyzwoitej cenie.Dziwię się sobie ,że odpowiadam na tak pieniackie wpisy jak Twoje w dodatku przekręcające sens moich wypowiedzi.

Ps.-Jeśli sądzisz,żę rynek jest w stanie rozdzielić "ziarno od plew" to jesteś bardzo naiwny.Moja dygresja dotyczy oczywiście rynku audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.