Skocz do zawartości
IGNORED

listwa sieciowa VELUM czy filtry lepsze?

rolf001

Rekomendowane odpowiedzi

->Andrea

dzięki, chętnie posłucham dłuższą chwilę. Ale odsłuch wolałbym zacząć w obecności świadka ;-). Gdyby okazało się, że jest znacznie lepiej, byłoby łatwiej przekonać kablowych niedowiarków. Wszystko do ustalenia.

Pozdrawiam

analog-

Ale ja chciałem na to wydać 500 a nie 2000, licząc najtańszegi valuma używanego 1500 + dobra listwa 600 to gdzieś tak wyjdzie, Jak się zdecyduje na dobrą listwę to kondycjonerka już chyba nigdy nie nabede bo po co,

ale wtedy potrzebne velumy....zresztą taką kombinacje wszyscy mi odradzają bo do tego co mam + kiedyś tam

amplifikator to nie ma sensu podobno, chyba dozbieram na klocek albo kondycjonerek + kable vanaudio do 200 pln. Wiesz coś może kondycjonerach ENERR ?

najlepiej gdybyś spróbował, a nie pytał, bardzo dobrym kablem jest PJ-B, lepszym jest PJ-C ale tylko w zestawieniu ze sprzętem wysokiej klasy, testuję od tygodnia B, od wczoraj dodatkowo C i doszukuję się zmian, ale wiem, że juz nie usłyszę takiego skoku jak przy wymianie z normalnego kabla sieciowego na PJ-B, dodatkowych dobrodziejstw można się doszukiwać przy sprzęcie wysokiej klasy, już gdzieś pisałem, ze u mnie zmiana w dźwięku była natychmiastowa - zasadniczo poprawiła się przejrzystość w każdym zakresie brzmienia - od samego dołu do góry, teraz jestem na etapie decyzji co w moim sprzęcie lepiej gra B czy C, niestety tutaj mam trochę dylemat, nie tylko ja pisałem o tym kablu w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zapytaj producenta, tego nie wiem, myślę, że jest to autorski projekt, więc te informacje niekoniecznie będą podane, solidne wtyki i gniazda są firmowo zaplombowane przed ciekawskimi

Skrzypek nie oczekuję odpowiedzi od producenta,bo jej nie otrzymam!Jest to tzw.myśl techniczna czy know-how czy jak to tam zwał! :O)Kupujesz przewody w firmie X za kwotę x, składasz zgodnie ze swoją wiedzą-wyceniasz na kwotę y i wychodzi kwota ostateczna xy.Założenie x=y?Nie! x

Kupiłem kondycjoner NELLA 1800k , szlak mnie trafił gdy podłączyłem swój sprzęt pod gniazdko z bolcem uziemiającym, totalna poprawa dżwięku, mam stare budownictwo i przez cztery lata nieświadomy konsekwencji słuchałem sprzęty na gniazdkach bez bolca uziemiającego, gdyby nie zakup nella który nie działa jak trzeba bez bolca to chyba nigdy bym nie sprawdził różnicy.......musze teraz instalacje zrobić u siebie prądową bo dobre gniazdko ma trzy pokoje dalej od popmieszczenia ze stereo, kabel mi się wije pod nogami porzez całą chatę....

rolf001-> Najlepszym rozwiązaniem jest połączenie dobrym kablem sieciowym prosto od licznika np bezpośrednio do listwy sieciowej , lub kondycjonera . Ja mam takie połączenie i jest super .

Najprosciej!

Bezposrednio z licznika grube druty!I co najwyzej transformator separujacy 1:1 duzej mocy tzw.bezpieczenstwa rodzimej produkcji[bo sa naprawde swietne i stos.tanie].A przy sprzecie pasywne filtry Schaffnera lub Timonty[obie f-my made in Swiss].Takie rozwiazania sa w radio,studio i w poprawnych instalacjach domowych.

zobacz tutaj koniecznie :

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.