Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z komputerem AMD/Gigabyte

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

AMD to najlepsze procesory. Gigabyte to najsolidniejsze płyty główne.

Płyta główna jednak zdaje się posiadać stary chipset ze zintegrowanym mało wydajnym układem graficznym nVidii. Jest to sprzęt nie multimedialny, lecz biurowy.

Sugeruję wypsażyć komputer w wyżej wspomnianego radeona X600 (o ile nadal jest na stanie). Karta staruchna ale znacznie wydajniejsza. Bynajmniej na początek. Komputer multimedialny potrzebuje dobrej karty graficznej, integra tego typu to już nawet do divxa mało komu starcza (dużo postprocessingu).

Kolega niedawno mi mówił, że mu cięły filmy w fHD, użył KMplayera i wszystko śmiga, osobiście tego nie sprawdzałem, ani też nie chcę robić reklamy, ale może warto spróbować.

To na pewno nie kwestia softu. Spróbuję z inną grafiką na pci-e, ale tak naprawdę pewnie ten komputer pójdzie do ludzi. Daleki jestem od tego, żeby uwierzyć że coś co się tak grzeje jest najlepszym procesorem i najsolidniejszą płytą :) Ale tak jak mówię, jeszcze spróbuję z grafiką. W każdym razie dzięki wszystkim za pomocną dłoń.

PS. Polećcie jakieś grafili na PCI-E w normalnych cenach 100 - 150 zł używki. Coś co na pewno pociągnie HD, moze być z wyjściem HDMI. Mile widziany tzw. Low Profile.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To na pewno nie kwestia softu. Spróbuję z inną grafiką na pci-e, ale tak naprawdę pewnie ten komputer pójdzie do ludzi. Daleki jestem od tego, żeby uwierzyć że coś co się tak grzeje jest najlepszym procesorem i najsolidniejszą płytą :) Ale tak jak mówię, jeszcze spróbuję z grafiką. W każdym razie dzięki wszystkim za pomocną dłoń.

PS. Polećcie jakieś grafili na PCI-E w normalnych cenach 100 - 150 zł używki. Coś co na pewno pociągnie HD, moze być z wyjściem HDMI. Mile widziany tzw. Low Profile.

Najpierw sprawdź czy radiatory procesora i płyty głównej są zamocowane prawidłowo. Wystarczy, że nie przylegają prawidłowo i temperatura idzie gwałtownie w górę. Sprawdź też, czy zastosowano pastę pod te elementy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.