Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do lampy?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie chcę zakładać nowego zupełnie niepotrzebnego wątku...

Czy ktoś ma Monitor Audio Silver RX 8, podłączone do lampy..? Lub czy słyszał te kolumny z lampą..? Zastanawiam się nad zakupem, stąd moje pytanie. Wzmak na lampach EL 84. Żródło główne - winyl.

Pzdr. Wojtek

Witam

Nie chcę zakładać nowego zupełnie niepotrzebnego wątku...

Czy ktoś ma Monitor Audio Silver RX 8, podłączone do lampy..? Lub czy słyszał te kolumny z lampą..? Zastanawiam się nad zakupem, stąd moje pytanie. Wzmak na lampach EL 84. Żródło główne - winyl.

Pzdr. Wojtek

do jakiej muzyki chcesz te MA kupić?

Pewnie zaraz mnie ktoś skrytykuje ale słuchałem kilka modeli MA i jest to proste granie bez emocji, do metalu i elektronicznego łubudubu z mocnym tranzystorem mogą być ale do lampy i muzyki która ma angażować raczej się nie nadają.

Obecnie mam MA R 652, podstawkowe. To są dość "stare" kolumny - chyba z 20 lat... Grają ładnie muzykę która angażuje...Zwiększył się pokój do 30 metrów, dlatego zastanawiam się na podłogowymi.

koniecznie posłuchaj ich zanim kupisz 20 lat uwierzę, że takie zrobili zresztą też mam kolumny ponad 20letnie i nie bez powodu. dzisiejsze konstrukcje grają po prostu inaczej (z kopyta ma być a nie muzykalnie). I tak właśnie grają dzisiejsze MA

Bez odsłuchu na pewno nie kupię -) Stare grają ładnie, dlatego zainteresowały mnie nowe...

reference 3a to bardzo fajne kolumny do lampy, jedne z lepszych jeśli chodzi o świeże konstrukcje.

A może by tak lampową zwrotnicę zrobić? :) A tak poważnie, z lampą, jak ze wszystkim, trzeba posłuchać, pozmieniać lampy i wybrać odpowiednie pod cały zestaw. Z audio właśnie to jest denerwujące, jak ktoś nie ma jak nawet czegoś posłuchać, bo same opinie nie wystarczą i dość często wprowadzają zamęt.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.