Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 3000 Pln, Fronty do 3500 Pln

januszno

Rekomendowane odpowiedzi

Powinienes sam zdecydowac co jest dla Ciebie a co nie, Glosnikow posluchaj na roznego typu muzyce i stwierdzisz ktore sa lepsze w czym, ktorym czego brakuje i wypunktujesz to sobie ladnie. Wzmak zmienia bardzo jakosc dzwieku w stereo, jednych ktore wymieniles sluchalem w kinie pozniej przy wzmaku, rewelacja :) Ale nie bede ci sugerowal ktore, toz to sama przyjemnosc sprawdzic :)

Dzieki , kupie 708 bo ma wszystko, Internet,Pre-out, 3D, USB ,7*HDMI ,potem wezmę pod pachę pójdę do sklepu i tam wybiorę kolumny odsłuchując je wcześniej na moim nowym ampli. Tak będzie chyba najlepiej.

Powinienes sam zdecydowac co jest dla Ciebie a co nie, Glosnikow posluchaj na roznego typu muzyce i stwierdzisz ktore sa lepsze w czym, ktorym czego brakuje i wypunktujesz to sobie ladnie. Wzmak zmienia bardzo jakosc dzwieku w stereo, jednych ktore wymieniles sluchalem w kinie pozniej przy wzmaku, rewelacja :) Ale nie bede ci sugerowal ktore, toz to sama przyjemnosc sprawdzic :)

Tak ale odsłuch z amplitunerem niczego nie rozwiązuje bo wciąż nie będę wiedział jak kolumny zagrają ze wzmacniaczem .

Wiec jak możesz to mi napisz które grały najlepiej ze wzmacniaczem , tak mi sprawę trochę ułatwisz .

Swietny pomysl wez zakup do sklepu i przetestuj :) Generalnie kazde glosniki zagraja inaczej ze wzmakiem. Wlasnie nie wiem ktore graly najlepeij bo nie sluchalem wszystkich. Sluchalem referencow z ampli i wzmakami. Z dobrym wzmakiem graja swietnie. szkoda ze nie przesluchałem tych Dali na wzmaku. Majac juz kolumny i wybierajac pozniej wzmak tez bedziesz mogl w pewien sposob "edytowac" ich dzwiek. Dobre rozwiazanie na dzien dzisiejszy isc ze swoim sprzetem i plyta i spokojnie odsluchac. W tym wyborze nie ma zlego wyboru, wiec tutaj kieruj sie tylko tym co cie urzeknie. Przy ktorych kolumnach dostaniesz ciarki :P

Tu masz Klipsch RF-52 w bardzo dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu masz Klipsch RF-52 w bardzo dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Okazało się ze już mi poszedł Onkyo NR708 i teraz kosztuje niewiele mniej niż NR709 wiec padnie chyba na NR 709.

Ale w podobnej cenie mam Marantz SR 5005 znaczy sie troszkę nawet taniej niż Onkyo NR 709. Wiec odsłucham oba na klipsch RF52seria II,i zobaczę czy rzeczywiście jest tak porażająco wielka różnica w kinie . Bo puki co to dźwięk z Denona 1909 +Dali concept 8 zrobił na mnie ogromne wrażenie, Onkyo 608+ klipsh F2 tez wiec pewnie wychodzi na to ze nie mam zbyt wyrafinowanego ucha i dla tego takie budżetówki jak Onkyo czy Denon robią na mnie ogromne wrażenie. Wiec bardzo bym prosił w imieniu wszystkich nowicjuszy o więcej wyrozumiałości wytrawnych słuchaczy tego zacnego forum. I zrozumienie ze niektórym wiele do szczęścia nie trzeba , przynajmniej na początku tej drogi. Bo mętlik się taki zrobił ze głowa boli :).

Ukryta Zawartość

To są ceny przeliczone na PLN ta cena obowiązuje w Norwegii tam kosztuje 7000 Koron nówka prosto z salonu HiFi . A tak sie zastanawiam gdybym kupil tego Nada a koniecznie chce miec radio internetowe to moge wykorzystac do tego BD z Ethernetem , no i czy np Dali Concept 6 lub klipsh RF 52 seria II mogą być czy muszę szukać coś innego.

Swietny pomysl wez zakup do sklepu i przetestuj :) Generalnie kazde glosniki zagraja inaczej ze wzmakiem. Wlasnie nie wiem ktore graly najlepeij bo nie sluchalem wszystkich. Sluchalem referencow z ampli i wzmakami. Z dobrym wzmakiem graja swietnie. szkoda ze nie przesluchałem tych Dali na wzmaku. Majac juz kolumny i wybierajac pozniej wzmak tez bedziesz mogl w pewien sposob "edytowac" ich dzwiek. Dobre rozwiazanie na dzien dzisiejszy isc ze swoim sprzetem i plyta i spokojnie odsluchac. W tym wyborze nie ma zlego wyboru, wiec tutaj kieruj sie tylko tym co cie urzeknie. Przy ktorych kolumnach dostaniesz ciarki :P

W sobote umowie sie w sklepie HiFi na kiedy mi sciagna kolumny najpierw sprubuje Klipsh F2 a potem RF52II bo tam nie maja Dali , do tego podlacze najpierw Onkyo 609 potem Onkyo 709, potem Marantz 5005 a na koniec zostawie wisienke czyli Nad 747.Mysle ze moze dolozyc pare zl i moze wziasc Dali Lektor 6 czytalem ze ponoc dobrze w stereo i w kinie graja , to chyba pulka wyzej niz 6 czy Klipsh RF52II . Tylko czy do tych 25m2 to warto ?

W sobote umowie sie w sklepie HiFi na kiedy mi sciagna kolumny najpierw sprubuje Klipsh F2 a potem RF52II bo tam nie maja Dali , do tego podlacze najpierw Onkyo 609 potem Onkyo 709, potem Marantz 5005 a na koniec zostawie wisienke czyli Nad 747.Mysle ze moze dolozyc pare zl i moze wziasc Dali Lektor 6 czytalem ze ponoc dobrze w stereo i w kinie graja , to chyba pulka wyzej niz 6 czy Klipsh RF52II . Tylko czy do tych 25m2 to warto ?

zdaj relację koniecznie po odsłuchu

najlepiej w pure direct , a później po korekcji jeżeli będziesz potrzebował

Obiecałem napisać wiec pisze.

Wiec bylem na odsłuchu Nad T747 słuchałem na B&W i jeszcze jestem w szoku przepiękne stereo , wszystko było ustawione na 0 żadnych korekt dźwięku dwa kanały stereo i było pięknie .Generalnie się zakochałem w nim . W sumie miałem go brać ale stwierdziłem ze mimo wszystko jeszcze odsłucham Marantz 6005, Onkyo 609,709 wszystko na Klipsh RF52 MKII, ale to w sobote.Poza tym jeszcze będę odsłuchiwał jeszcze raz Nad T747 tym razem na Dali Koncept6 i Lektor6. Oprócz tego słuchałem Marantz 4003 Na kolumnach Boston Acustic Maestro czy jakoś tak ale kiepsko w stereo w kinie ok ale szczerze Denon czy Onkyo lepiej mi sie podobają.

Tak ze nie wiem czy dobrze robię ale więcej raczej nie będę sprzętu odsłuchiwał, zresztą jeżeli chodzi o jakość dźwięku to ta z Nad T747 dla mnie bajka i jestem w stanie zrezygnować z wszystkich bajerów i nowinek technicznych na rzecz tego ampli . No chyba że mnie zaskoczy Marantz6005 lub Onkyo 609,709 w co szczerze mówiąc nie wierze.

Ale wszystko się okaże w ta sobotę.Gosc proponował mi tez do odsłuchu Denon 3311 ale to tak na przystawkę posłucham i zobaczę czy odstaje od niego Nad, a może wręcz przeciwnie.

Nad T747 moge miec za 3000zl, natomiast Marantz 5005 3500zl, Marantz 6005 4000zl, Onkyo 609 2600zl, a 709 4000zl.

Onkyo 609 2600zl, a 709 4000zl.

pomijam fakt innych cen ale te Onkyo można mieć o kilka stów taniej

za 4.000 z groszem można mieć 809

prawdą też jest to ,że im droższy model wybierzesz bez wodotrysków ( USB , Radio internetowe ... ) pewnie zyskasz na jakości dźwięku

Maciejoss - Onkyo 609 kosztuje w detalu 2499 - ktoś nieźle sobie na tobie zarobił - jak kupiłeś za taką cenę.

Ja mogę mieć jeszcze taniej te amplitunery i się nie chwalę :p

Maciejoss - Onkyo 609 kosztuje w detalu 2499 - ktoś nieźle sobie na tobie zarobił - jak kupiłeś za taką cenę.

Ja mogę mieć jeszcze taniej te amplitunery i się nie chwalę :p

na mnie nie zarobili na szczęście , ale to po znajomości , a kupując komuś na f-rę kosztował mnie ~ 1720zł po odliczeniu Vat-u więc całkiem nieźle , ale niestety kto kombinuje ten ma

A powiedzcie do czego tak naprawdę jest potrzebny standard HDMI 1.4a oczywiście poza 3D i RCA , czy to wogole nie jest tak na zapas a tak naprawdę to tylko kolejny bajer bez którego można się obejść . Bo ja nie potrzebuje korzystać z tunera w TV bo od tego jest cyfrowka a 3D mogę puścić z BD.

Obiecałem napisać wiec pisze.

Wiec bylem na odsłuchu Nad T747 słuchałem na B&W i jeszcze jestem w szoku przepiękne stereo , wszystko było ustawione na 0 żadnych korekt dźwięku dwa kanały stereo i było pięknie .Generalnie się zakochałem w nim . W sumie miałem go brać ale stwierdziłem ze mimo wszystko jeszcze odsłucham Marantz 6005, Onkyo 609,709 wszystko na Klipsh RF52 MKII, ale to w sobote.Poza tym jeszcze będę odsłuchiwał jeszcze raz Nad T747 tym razem na Dali Koncept6 i Lektor6. Oprócz tego słuchałem Marantz 4003 Na kolumnach Boston Acustic Maestro czy jakoś tak ale kiepsko w stereo w kinie ok ale szczerze Denon czy Onkyo lepiej mi sie podobają.

Tak ze nie wiem czy dobrze robię ale więcej raczej nie będę sprzętu odsłuchiwał, zresztą jeżeli chodzi o jakość dźwięku to ta z Nad T747 dla mnie bajka i jestem w stanie zrezygnować z wszystkich bajerów i nowinek technicznych na rzecz tego ampli . No chyba że mnie zaskoczy Marantz6005 lub Onkyo 609,709 w co szczerze mówiąc nie wierze.

Ale wszystko się okaże w ta sobotę.Gosc proponował mi tez do odsłuchu Denon 3311 ale to tak na przystawkę posłucham i zobaczę czy odstaje od niego Nad, a może wręcz przeciwnie.

Nad T747 moge miec za 3000zl, natomiast Marantz 5005 3500zl, Marantz 6005 4000zl, Onkyo 609 2600zl, a 709 4000zl.

Marantz serii 4 (w tym przypadku sr4003) to nieporozumienie. Zabawa zaczyna sie dopiero od serii 6 wzwyz. IMO SR5005 wypadnie dobrze ale przy NAD szalu nie zrobi.

Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Amplituner został zamówiony tylko muszę poczekać bo nie maja na magazynie za 5 dni ma być podobno.

Wybrałem Nad T747 , w związku z czym temat kupna amplitunera i tego wątku uważam za zamknięty.Teraz czas na kolumny ale to już w nowym wątku.

Dziękuje jeszcze raz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.