Skocz do zawartości
IGNORED

AsRock N68C-S UCC - zestaw głośników

krzychu441

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co masz dokładnie na myśli pisząc o "uciągnięciu", ale sprzęt będzie grał. Pozostaje tylko pytanie - jak to będzie grało?

Podaj jakie to będą kolumny i wzmacniacz oraz głośniki komputerowe.

jeśli pytasz czy będzie słychać dźwięk, to tak, bedzie słychać ;) Jeśli liczysz na "audiofilskie" doznania, to nie... Jeśli wzmacniacz ma wejście cyfrowe, to bedzie ok, ale po analogu jest słabo. Nie słuchałem konkretnie tej płyty, ale słuchałem płyt z tym samym chipem audio, było płasko i brakowało basu. DAC i tor analogowy były raczej kiepskie.

Jeśli masz 20-30zł na zbyciu to kup SB Live! 24-bit, Audigy SE albo X-Fi Xtreme Audio PCI - po zainstalowaniu modowanych sterowników do dwóch pierwszych kart otrzymujemy funkcjonalny odpowiednik X-Fi Xtreme Audio. Wszystkie wymienione przeze mnie karty oparte są na tym samym chipie (CA0106), różnią się tylko PCB, zastosowanymi DAC'ami (w Audigy SE zastosowano Wolfsona, a w SB Live! 24-bit Cirrus Logic CSA4382, który de facto siedzi także w dużo droższych modelach tej firmy) i oczywiście ceną. Brzmienie teoretycznie powinno się różnić i np. Audigy SE powinno grać nieco gorzej, ale w praktyce wszystkie te karty brzmią niemal identycznie. Subtelne różnice można dopiero wyłapać na naprawdę porządnym systemie audio. Tak czy inaczej w Twoim przypadku nie ma jakiejkolwiek różnicy, którą z tych kart kupisz. Bierz najtańszą, a taką z reguły jest SB Live! 24-bit.

A poleciłbyś coś z zewnętrznych?

No właśnie podłączyłem ten wzmacniacz Diora WS 502 i chcę jeszcze Creative SBS 380. I właśnie jak to podłączyć żeby nie stosować rozdzielacza na 2x jack. Przypominam że mam płytę główną AsRock N68C-S UCC ze zintegrowaną kartą dźwiękową

• 2 tygodnie później...

Nie znam się zbyt dobrze na zewnętrznych kartach dźwiękowych. Jedyne co mi przychodzi do głowy to Creative XMOD i Xonar U1 z tych tańszych. A tak w ogóle to dlaczego nie chcesz karty wewnętrznej - brak wolnych slotów?

Po co chcesz podłączać dwa zestawy naraz? Mam nadzieję, że nie po to, aby oba grały równocześnie. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.