Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana jrc w cd`ku

Szarak

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie chodzi o NJM4565, tutaj masz linka do pdf-a:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/8366-wymiana-jrc-w-cdku/#findComment-122479

w 'o mnie' nie pisalem o tym na czym slucham bo to dosc obciachowy sprzet.

jest to kompletna wieza onkyo (deck K-WA7+cd C-A7+av R-A5+kol PS-A5) kupiona, wedlug gwarancji, 5 lat temu za niecale 3000zeta.

poszczegolne elementy polaczone tasma (rowniez zasilanie - wszystko idzie jedna tasma od/do ampli :(((( )

opa 2134:

ale jesli chodzi o wrazenia to nawet w takim sprzecie daje sie uslyszec roznica - przede wszystkim w basie! jest go wiecej i jest bardziej precyzyjny. wydaje sie tez glebszy i bardziej miękki. co do wysokich - te rowniez staly sie precyzyjniejsze. srednica wydaje sie bez zmian. na temat sceny sie nie wypowiem, gdyz ustawienie kolumn uniemozliwia wydanie w miare obiektywnej opinii.

ogolnie rzecz biorac - gitarki, ktore wczesniej wydawaly sie grac jedno i to samo teraz wyszly z szarej monotonii.

daja sie uslyszec roznej masci popiskiwania, ktorych wczesniej nie bylo. mnie brzmienie opów 2134 zdecydowanie bardziej przypada do gustu niz oryginalnych njm`ow.

do odsluchu posluzyli: KoRn - Take A Look In The Mirror oraz Roger Waters - Amused To Death (dzieki Fr@ntz ;))

pod reka mam jeszcze opa2604, 627, 637, 551, 552. kompletny brak przejsciowek pozwala mi tylko na test 2604. ale najpierw dam 2134 sie troche wygrzac a moim uszom oswoic z nowym brzmieniem. łatwiej bedzie mi pozniej ocenic 2604. moze w miedzyczasie zmaterializuje jakies przejsciowki, porobie normalne gniazda w segmentach i oddzielne zasilanie w cd`ku.

https://www.audiostereo.pl/topic/8366-wymiana-jrc-w-cdku/#findComment-122634

Jeśli JRC jest w obudowie dwurzędowej to można zastosować dowolny podwójny wzmacniacz operacyjny np. OPA2604, OPA2132, itp pod warunkiem, że układ nie będzie się wzbudzał, napięcia zasilające będą odpowiednie, polecam poprzeglądać noty aplikacyjne układów.

BTW OPA637 nie będzie dobrze pracował w CD (bufor).

https://www.audiostereo.pl/topic/8366-wymiana-jrc-w-cdku/#findComment-122847

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.