Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli + 2.0 ---> a w przyszłości 5.1

luckyls

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wymiary pokoju ok 23 m3 w kwadracie, mam rozprowadzone kable w ścianach.

Żółty TV,

Czerwone punkty - kolumny

Zielona Kanapa.

Proszę o pomoc w zakupie zestawu grającego Ampli 5.1 + 2 kolumny (podłogowe lub podstawkowe) za kwotę ok 2000-2500. W przyszłości planuję rozbudowę do 5.1, ale na razie budżet na to nie pozwala.

Wszystko nowe lub nowe rzeczy muszą kosztować co najmniej 1500 (np sam ampli lub kolumny) a reszta używana.

Na razie 2.0 kolumny będą stały z przodu, ale później dokupię resztę i będą zawieszone przy ścianie na ok 180 cm.

Jeżeli teraz kupię podstawkowe to jest szansa że później je będę chciał wieszać.

Potrzebuję sprzęt głównie do filmów, aczkolwiek lubię też posłuchać muzyki blues, jazz, trochę pop i rock, więc mamy dużą rozpiętość.

Moje preferencje to bas powinien być ciepły i nie nachalny, dobra średnica i przyjemne wysokie tony. (ogólnie nie przepadam za dużą ilością basu)

Nie mam możliwości odsłuchu ponieważ muszę podjąć decyzję w ciągu 2 dni.

Mój pierwszy typ był taki:

Jamo 606 5.0 + Ampli 578 (budżetowo bym się zmieścił prawie za całość)

Następnie poczytałem trochę o takim zestawie i stwierdziłem że może dać mi za dużo basu.

W chwili obecnej zastanawiam się nad Monitor Audio bx2 (2.0) + jakiś lepszy ampli np Onkyo 509 (wielkim plusem jest radio internetowe) - ale niestety przekroczony budżet. Zestaw następnie chciałbym rozbudować o bx5 i center.

Być może macie inne lepsze propozycje dla mnie, jeżeli chodzi o sam ampli, jak również o cały zestaw.

Na razie źródłem będzie laptop asus g73jw z BlueRay i dość dobrą kartą dźwiękową, oraz TV (głównie radio z dekodera, chyba że ampli będzie miał radio internetowe). Później pomyślę o jakimś Odtwarzaczu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/83981-ampli-20-a-w-przysz%C5%82o%C5%9Bci-51/

Jestem w stanie zaproponować, Tobie kompletne inne rozwiązanie co do wyboru marek. Oczywiście proponowane przez mnie produkty zostaną wymienione z prostego powodu. Cieszą się dużym uznaniem wśród kupujących przy odsłuchu. W miejsce amplitunera proponuję, sprawdzony już produkt przez wielu forumowiczów jak i klientów z salonu, mianowicie Denon 1611.

Co do głośników, bardzo dobrze brzmieniowo pasujące do Twoich preferencji, jak i elektroniki, to proponuję dwa rozwiązania, którymi odpowiednio są dwa modele marki Roth tj.: Oli 3 oraz Oli 4, gdzie te drugie były testowane przez forumowiczów oficjalnie. Recenzje pod tym linkiem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Opcja MA BX2 z planem przejścia na fronty BX5 to dobry pomysł w tym budżecie. Ale ... zdecydowanie popracuj nad ustawieniem

Pierwiastek żeński w domu zadecydował że czarne nie mogą być, w związku z tym z braku innych porad dzisiaj wyjdzie zamówienie do rms.pl na MA BX2 Walnut oraz kabelek

Interkonekt 2xRCA - 2xRCA AC110 (GY107) LaGrange RMS.pl - 1,5m. (W związku z obecnością RMS na tym forum liczę na jakiś mały prezent od sklepu np. HDMI 1m.)

Pytanie pozostaje nadal otwarte co do ampli.

W cenie do 1000 zł ciężko znaleźć coś nowego więc zdecyduję się chyba na coś używanego.

Proszę forumowiczów o polecenie jakiejś marki za jaką mam się rozglądać co dobrze zagra z tymi głośnikami mając na uwadze rozbudowę o bx5, a najlepiej jakieś konkretne modele i linki.

Szczytem marzeń w obecnej sytuacji byłby gdyby ampli miał radio internetowe.

z ciekawości przejrzałem, co można dostać aktualnie do 1k i wybrałbym coś z tego (bez radia internetowego, za to z przyzwoitą jakością dźwięku jak za tą cenę) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.