Skocz do zawartości
IGNORED

Ponownie Wrocław....odsłuchy Minima Audi

MinimaAudio

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko - przynajmniej masz na czym słuchać - co więcej z takich połączeń dźwięk tez może dac sporo frajdy. Wpadłem do Minimy po drodze do Gdańska i leciała akurat muzyczka z Ultim, starego Sansuia i CD Pioneer PDS904 całkiem fajnie to pogrywało - taki "non disturbing sound". A co do kabli - ostatnio zrobiłem eksperyment łącząc Fadelem, który swietnie sprawdza sie pomiędzy CD i wzmakiem - phonostage i wzmak - efekt na poziomie (albo i gorzej) od tymczasowo uzywanego interkonektu od CD Marantza 17 (!!!)

Czy MA przyjedzie w najbliższym czasie, czy nie? Prosimy o odpowiedź. Jeśli z jakiś powodów jest to niemożliwe, prosimy dać znać. Ustalimy inny termin. Ja już mam w zanadrzu pomysł na program zastępczy :-))

Witam

Serdecznie przepraszam za to że długo się nie odzywaliśmy- problemy z kompem i z siecią.

Padła propozycja zorganizowania spotkania w pierwszy week-end czerwca- nam tem termin odpowiada i proponuję sie go trzymać . Jeśli są jakieś inne propozycje -proszę o wpisy

Przy okazji -uaktualniliśmy zdjęcia serii Prestige na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja też się chętnie pojawię w Delta Studio . Może tym razem z małżonką . W końcu nasz lepsze połowy mają niebagatelny wpływ na nasze audiofilskie udręki ;) .

>Zegarmistrz . Creek już dawno popłynął . Teraz "robi się" nowy wzmak . Powinien być gotowy za jakieś 2-3 tygodnie . Słuchałem u siebie w domu prototyp . Kilka klas wyżej , może tym razem twoja muza zagra na moim zestawie zadowalająco ;) . Jakby nie było jak tylko będę miał to cudo już u siebie czuj się zaproszony ;) .

A póki co mam u siebie na kilka dni lamke skrzypka - abraxas na el34 . Ten wzmak ma to co miał creek + tę słodkość i wypełnienie średnicy której mi u creeka brakowało . Słucha się tego naprawdę przyjemnie .

Cortazar - zdecydowanie z zaproszenia skorzystam jak wzmacniacz będzie gotów i rozgrzany. Lampki Skrzypka też jestem ciekaw - może przyniósłby ją na następne spotkanie? Ty i tak byłeś w tej dobrej sytuacji - nawet z Creekiem mozna było z łatwością wskazać gdzie w dźwięku leży problem, a co jest OK. Po słuchaniu u Ciebie miałem nawet podejrzenia co do CECa, że coś tam wyostrza - rozwiały się one na ostatnim spotkaniu w Delcie, gdzie podobny CEC grał z KT88 i moimi kolumnami. Podobna historia jak z moim CD17 - widać niewielkie tranzystorowe wzmaki miewją problemy z przełknięciem i wzmocnieniem takiej ilosci informacji. Pozdrowienia dla Ciebie i Małżonki:)))

Piterski - może jakiś załącznik próbujesz przesłać? Przez cały tydzien byłem w delegacji i miałem problemy z replikacją baz - moze jakieś kłopoty z naszym serwerem. Spróbuj jeszcze raz wysłać coś krótkiego, jak się nie uda to wymyslę jakąś alternatywę.

Witam Wszystkich,

Ciesze sie, ze macie ochote na dalsze spotkania.

W Delta Studio, na Jaworowej bedziecie jak zawsze oczekiwani.

Piatek?

Sobota?

Niedziela?

Piatek - to najwczesniej od 17.00 az "do oporu" - zalezy tylko od kondycji po calym tygodniu.

Sobota - juz od wczesnych godzin i takze "do oporu".

Niedziela - jeszcze nie przetrenowana i wydaje sie najmniej pewnym rozwiazaniem.

pomieszcenie mozna uzywac "w poprzek" i "po przekatnej".

Zapewniam kawe i herbate (z woda goraca i zimna), dozwolone sa napoje wlasne o roznej zawartosci.

W pierwszej kolejnosci prosze Waldka z Minima Audio o zaopiniowanie terminu i godziny spotkania, a jezeli pozostawi nam wybor - to szybko wpisujcie swoje sugestie.

Jednoczesnie informuje, ze na to spotkanie owinien byc gotow prototyp monobloczkow na lampie 6s33s SET.

Na koniec proponuje przeniesc dalsze rozwazania do watku o tytule "IV Wroclawskie Spotkanie w Delta Studio".

Pozdrawiam

Witold Jaskulowski

Jak tam Witku? Poszedł ten Hul? Chyba wdepnę jutro - trochę mi się mój repertuar LP osłuchał - tego co dobre nie za wiele. To czego wiele strasznie zajeżdżone:))) Zerknij do wątku 8830. Co ty na to? Co Waldek na to?

Pozdrowienia

Waldku - z Minima Audio oczywiscie.

Spotykamy sie w sobote od godz. 16.00-tej - chyba ze Sluchacze postanowia inaczej.

We Wroclawiu, w Delta Studio, na al. Jaworowej 6A.

Sprawdzaj termin w zalozonym do tego watku. To tuz obok.

Zapraszam

Witold Jaskulowski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.