Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner ? do Jamo S 606 Hcs 3 - POMOCY !

Albera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie.

Przyszło mi do głowy, że może warto wymienić amplituner na coś mocniejszego.

Niedawno kupiłem dość niedrogie kolumny Jamo S 606 Hcs 3 - (różne są na ich temat opinie ale już są :) )

+ sub JBL E250P

Amplituner na jakim teraz grają to Yamaha RX-V450 - sygnał z Sony PS3, komputer, Cyfra +.

Pokój do odsłuchu to 35-40 m2 zrobionych ze strychu same skosy.

Siedzę od paru dni i nie wiem co wybrać:

Nowe:

yamaha rx-v1065 za 1900 zł

yamaha rx-v767 za 1900 zł

Może coś używanego:

Arcam AVR 300 za 1700zł

lub Yamaha rx-v4600 za 1800 zł

Powiem tylko tyle ,że ja bym stawiał na jakiegoś wiekowego potwora ale nie wiem czy ma to sens do

tych kolumn. Lubię szybki kontrolowany bas, w większości oglądam filmy z kompa 60%, Muzyka 20% i Gra 20%.

Z drugiej strony bajery w nowym sprzęcie? - scalery itp.

Może ktoś zaproponuje coś innego do 2000zł

z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/84357-amplituner-do-jamo-s-606-hcs-3-pomocy/

Proporcje muzyki masz tylko 20 procent, wybierz amlituner ktory sprota Twoim oczekiwaniom funkcjonalnym. czy ma byc 3d miec lana druga strefe tryby gier, scalery itd? na to pytanie musisz sam odpowiedziec i wtedy dopiero wybierac miedzy konkretnymi modelami

Witam!

..., a może nowy Denon AVR1912 - pełne wyposażenie w bajery: ethernet, usb, świetne rescalery ma praktycznie wszystko co potrzeba, a brzmieniowo też daje radę.

Pozdrawiam

Radek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.