Skocz do zawartości
IGNORED

Baltlab w nowej szacie

Piotr38

Rekomendowane odpowiedzi

a_men

mogę Ci powiedzieć jakie źródło:)

Kupujesz z drugiej reki jakis dobry przetwornik DAC np Theta Basic do tego jakiś CD jako transport i bdb coaxial wydajesz na to ok 4000 pln i masz źródło

pozdr

a_men

mogę Ci powiedzieć jakie źródło:)

Kupujesz z drugiej reki jakis dobry przetwornik DAC np Theta Basic do tego jakiś CD jako transport i bdb coaxial wydajesz na to ok 4000 pln i masz źródło

pozdr

rmg

Wstaw do Baltlaba XLR-y (koszt takiej modernizacji 450zł plus koszt wysyłki, kontakt firma Baltlab). Kup z drugiej ręki używanego NADa S500 lub inny podobnej klasy z XLRami i przyzwoity kabel XLRowy. Masz źródło. ALternatywnie najtańszy CEC 3300 (ma XLRy, gra przyzwoicie).

Kolumny: każde w miarę niezmulone i nieocieplające, dobrze gra z brytyjczykami. Ze względu na moc nie polecam trudnych i dużych podłogowców.

Kable: maksymalnie niemulące i przejrzyste, mogą być Nordosty Goldy z drugiej ręki. Spróbuj też może polskiego Argentum :-) Unikać Resonów, VDH, Cable Talk, Black Rhodium itp. ocieplaczy brzmienia.

Kup wszystko z drugiej ręki ;-)

Pzdr w szukaniu

dzieki broy,

na pewno powoli bede szedl w ta strone, narazie sie splukalem :) W pierwszej kolejnosci musze chyba wymienic interkonekt, wydaje mi sie ze zamula. Cd musi troche poczekac, chyba ze trafi sie okazja.

pozdrawiam

rmg

Przede wszystkim gratuluję udanego zakupu! To urządzenie warte jest każdej wydanej złotówki i przynosi wiele satysfakcji, pod warunkiem, że poświęcisz trochę czasu, pracy i - niestety - środków finansowych. W zamian otrzymasz dźwięk warty sporo więcej. Także radzę Tobie: nic na siłę, wszystko na spoko i szukaj tak długo, aż przypasujesz sobie elementy dobre i spójne.

Rynek wtórny jest kompletnie zatkany i warto się mocno targować - sam wiem, bo sprzedałem dziś wzmak lampowy po roku czekania! Ale to był akurat specyficzny sprzęt...

W razie gdybym mógł podpowiedzieć - jestem do dyspozycji na mejla.

Pzdr ;-)

• 3 miesiące później...

Witam posiadaczy Baltlaba. Mam Epocę 2 od kilku dni. Zauważylem, że położenie otwartej dloni na górną płytę wzmacniacza ( rozgrzanego ) powoduje zadziałanie zabezpieczeń - zapalają się czerwone LEDy. Czy to możliwe, że zabezpieczenie od wysokiej temperatury jest tak czułe, że reaguje na zminę jej rozkładu na powierzchni górnej płyty. Temperatura dłoni jest oczywiście dużo niższa niż obudowy. Włączony wzmacniacz nie zachowuje się bardzo cicho - słychać to z bliska przy ściszonej muzyce. Jest to chyba cecha wszystkich egzemplarzy. Proszę o spostrzeżenia i uwagi.

Hmmmm......U mnie póki co nic takiego niema...Wzmak nie jest cichy, transformatory buczą dość głośno, ale da się znieść. Zresztą ja swojego w ogóle nie wyłączam - co polecam robić. Gra lepiej i jest od razu rozgrzany, a to jest w Baltlabie kluczowe. Na zimno gra strasznie syfiasto.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.