Skocz do zawartości
IGNORED

apel - nie kupuj podłogowców, jeśli...

vorpane

Rekomendowane odpowiedzi

a tak off-topic:

w tym temacie jestem zielony, ale z gramofonu nie wychodzi chyba 2xRCA? Jeśli nie, to czy są przejściówki? A jeśli nie, to - któtko mówiąc - jak podpiąć gramofon do mojego pionka?

Do 512 gramofonu bezposrednio nie podlaczysz. Sam widzisz, ze phono-in dorobili dopiero w 514. Wchodzi w gre tylko zewnetrzny przedwzmacniacz gramofonowy. Cinche nie graja tu roli. Oto jedna z PRAWDZIWYCH wad 512.

>> MariuszJ - w przypadku vorpane miałbym jednak troche wątpliwości co do mocy 512-ki - astry 4 to całkiem spore pudełka do poruszenia, BTW - zakładam, że nie musisz się męczyć słuchaniem muzyki na kinie ale jeżeli masz jakieś doświadczenia napisz coś o kodzie z pionkiem - szukam jakichś sensownych frontów

Ferdek, Vorpane> Caly czas sugeruje wlasnie to - nisko schodzaca impedancja kolumn (4Ohm wg strony Diory), stosunkowo niska efektywnosc i mala moc amplitunera to nie jest szczesliwe polaczenie. Pytanie co wymienic. Moja propozycja - kolumny, tymbardziej ze chodzi tu tylko o fronty jak mniemam. Koda z Pionkiem gra dobrze, wedlug moich pomiarow impedancja spada tylko do ok. 5.5Ohm, efektywnosci nie mierzylem (bo nie wiem dobrze jak :-). Co prawda w moim Bowersach impedancja spada katastrofalnie nisko (ja wylapalem 3Ohmy!!!), ale problemow zadnych z 512 nie ma. Niemniej nie polecalbym nikomu ani tych Bowersow ani zadnych o podobnej charakterystyce do slabych wzmakow.

rozumiem, że coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) rozwiąże problemy kompatybilności? Watro to kupić (nie mam dużych wymagań, bo i gramofon będzie słabiutki)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.