Skocz do zawartości
IGNORED

Denon czy H/K i jakie głośniki ....

PL3821

Rekomendowane odpowiedzi

Mciej> nie drecz PL3821 lampami. Jest elektronikiem, wiec wie ze lampa nie ma fizycznego prawa grac lepiej od tranzystora, a cieplota brzmienia bierze sie z wpatrywania sie w nia po ciemku. PL3821 posiada rowniez zone, ktora mu te lampy wepchnie nie powiem gdzie. Ostatnio jak moja mnie zlapala na wpychaniu materacy za kolumny to musialem karnie skosic cala dzialke.

PL3821 powie swojej zonie, ze pod nazwami Rotel czy NAD to audiofilemony kupuja nawet radia Amator i im pieknie gra i zmieknie...

Najwazniejsze ze chyba wszyscy sa zgodni - w Twojej sytuacji, PL3821, piekny zestaw stereo i proponuje EOT.

Wątek to jest normalny, ale rozwinął się dziwnie :) dzięki wątkowiczom.

Co do propozycji rozszerzenia spektrum producentów - wymiękam.

Myślałem, że pójdędo sklepu, kupię jakieś pismo za 12 zł i znajdę ranking - Ampli, DVD, kolumn - i przeczytam, że funkcje to ma takie ale jalość/cena jest do kitu itd, itd.

Liczyłem, że tutaj ktoś mi powie, że za H/K to płacę za ciekawąnazwę, ze DENON to jak cię mogę, że jak chcę mieć sprzęt a nie markę, to trzeba brać to i to. A tymczasem, poza kierunkiem na czsyte audio, ilość opcji wzrosła a nie zmalała.

Marantz - fajny, ale jak nie z supermarketu, to drogi - ale fajny, taki lampowy z charakterystyką prostą jak drut i harmonicznymi poniżej poziomu błedu statystycznego

Onkyo - fajne do Redzymina albo do Pcimia - też stoi na pólkach w każdym markecie a to znaczy, że nie należy oczekiwać niczego specjalnego po jakości.

Te wszystkie Campbridge Audion, Kralle czy inne - poddaję się, podejrzewam, że poza metką inne różnice nie do wychwycenia dla mnie.

Tak więc - NAD i DENON; ampli i DVD, Wharfedale i B&W

Chociaż Trimex właśnie (2 godziny temu) wrzucił promocję - NAD ampli + NAD DVD + JMLabs = - 15%

w tym wszystkim to zapomniałem Ci powiedziec o Yamaszce,za 5 tys to był by niezły klocek,weż go tez pod uwage,yamaszka gra fajnie,jeśli lubisz neutralne brzmienie to Ci sie spodoba,i nie odrzycaj tak onkyo i H/K bo to też warte posłuchania klocki.

Czemu żona miała by wpychać lampę gdzie bądź. Misie wydaje żesie spodoba żonie taka lampa. Błyszczące toto, świeci, w święta można to ładnie wkomponować w choinkę :)) na pewno to ma wygląd bardziej pod żonę niż na przykład taki nad że o rotelu nie wspomnę ;-).

Elefan chłopaku

Przerobiłem ciut wyższy model ampli Yamahy od Ciebie i do stereo poniżej 15000 PLN ten sprzęt się nie nadaje, za to w motocyklach czy instrumentach muzycznych jest ok.

Z góry wiem że mnie zjadą bo mam Onkyo..ale to mnie rozbawiło "Onkyo - fajne do Redzymina albo do Pcimia - też stoi na pólkach w każdym markecie a to znaczy, że nie należy oczekiwać niczego specjalnego po jakości." ...pytanie...to gdzie ty chcesz kupić swoje audio?...Kurde..w Monte Carlo w salonie Fiata obok Punto stoi Ferrari Enzo do sprzedania....wiesz nie kupój bo to salon Fiata więc Enzo to padaka..I jeszcze jedno...w tym markecie nie było przypatkiem HK i Denona?!..Pozdr

Robert,a to że Tobie sie nie podoba to już wszystko tłumaczy??? moze powiesz że denon jest wyższa klasą tak jak kiedyś ktos tu powiedział??,poprostu Ci yamaha nie odpowiadała,a to nie znaczy że sie nie nadaje!! bez przesady.... masz denona i sie ciesz,ja mam yamahe i denona słuchałem i nie kupiłem wiec cos w tym musi być co nie.POZDRO

"Z góry wiem że mnie zjadą bo mam Onkyo..ale to mnie rozbawiło "Onkyo - fajne do Redzymina albo do Pcimia - też stoi na pólkach w każdym markecie a to znaczy, że nie należy oczekiwać niczego specjalnego po jakości." ...pytanie...to gdzie ty chcesz kupić swoje audio?...Kurde..w Monte Carlo w salonie Fiata obok Punto stoi Ferrari Enzo do sprzedania....wiesz nie kupój bo to salon Fiata więc Enzo to padaka..I jeszcze jedno...w tym markecie nie było przypatkiem HK i Denona?!.."

Mikołaj,klawy tekst heheh:D

PL3821>

Odnosnie kombinacji Denona z B&W. Musisz tej kombinacji posluchac (i to nie dlatego, ze jest taka boska ;o) ) tylko dlatego, ze mozesz jej nie polubic.

B&W z Denonem gra dosc ostro i niektorzy narzekaja na meczace wysokie tony. Mnie akurat to nie meczy, ale moze ze wzgledu na to, ze slucham muzyki dosc cicho (głownie w pure direct - czyli wylaczony tor audio).

W twoim przypadku do muzyki, której słuchasz spróbowałbym AVR-3805 (amplituner do kina) lub ewentualnie wzmacniacz PMA-2000MkIV R. Oba z DVD-2900 (bardzo ładnie odgrywa stereo z CD).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli spodoba sie tobie brzmienie B&W to albo wspomniane wyzej podlogowce 604S3 lub mozesz rozwazyc monitory 602 S3 z subwooferem. Bas w 602 jest dla mnie wyrazny, ale spodobal mi sie jazz z subem.

Propozycja NADa tez jest bardzo sensowna i jego brzmienie tez moze byc interesujace dla ciebie.

Nie za bardzo przypadl mi HK z BW, ale to kwestia gustu - a moze i teraz odpustowego wygladu. Jakos nie lubie zbyt duzej liczby migajacych swiatelek na wyswietlaczu, a to niebieskie podswietlenie galki jest jeszcze bardziej badziewne. Ale jak sie komus podoba to co tam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do tego yamaha 1400,jesli juz chcesz ampli do KD,i jakis cd do tego ale to juz mniej wazne,według mnie paradigm i na dodatek ten model zagra z yamaha super,bardzo warto posłuchac tego zestawienia.POZDRO

Ukryta Zawartość

Witam

Potwierdzam to, co Robert napisał, w Denonie do stereo moim zdaniem tylko pure direct. i tu jest myk wszystko zależy od słuchającego.Ja zawsze chciciałem mieć klocki szczegółowe tak żeby talerz czy werbel w perkusji oddawał swój dźwięk

trąbka w utworze Michaela Buble Feler dała tyle ognia żeby włosy na ciele stanęły dęba a glos Rebecci Pidgeon w utworze Spanish Harlem napędził lepiej niż poranna kawa.Denon plus B&W Przynajmniej w przypadku 603 S3 to szczegóły i jeszcze raz szczegóły.Robert jaki sub w muzyce, po co? wystarczy ustawić dobrze kolumny

Luudzie,

jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Nie obrażajcie się na supermarketowe modele - w Media Markt rzeczywiście było i H/K i Denon i Onkyo i coś jeszcze i nawet kolumny po kilkanaście tysięcy PLN - i co z tego?

Przypominam, że to mój wątek i w związku z wyczerpaniem temamtu zostaje ZAMKNIĘTY.

Dzięki Wam panowie mciej i MariuszJ - Wasze porady coś wniosły.

troszke mnie nie było. Miałem spotkanie w Wawie. Przy okazji pozdrawiam wszystkich Warszawiaków- podziwiam że potraficie tam wytrzymać, mnie to miasto wykończyło a byłem tam zaledwie jeden dzień :D

dwie sprawy rozbawiły mnie bardzo a mianowicie wypowiedz właściciela wątku-

Onkyo - fajne do Redzymina albo do Pcimia - też stoi na pólkach w każdym markecie a to znaczy, że nie należy oczekiwać niczego specjalnego po jako¶ci"

Naprawdę ciekawa klasyfikacja :D

spójż sobie w te linki! dalej twierdzisz że Onkyo jest dobre na wioskę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to wcale nie jest ich ostatnie słowo :D

i mariuszaJ

-Jesko, piwo jest moje! Paradigmy won!

piwo oddam sam nie pije, ale dlaczego paradigmy won? przecież to kinowy klasyk :)

Pozdrawiam

ps. rzeczywiscie jakiś dziwny ten wątek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, troszeczkę mnie nie było :)

PL - i jak tam Twoje wybory??? :) Sądząc po tym co piszesz o sobie w 100% polecam stereo, z tymi 5% w kinie sobie poradzi.

Mała dygresja do kolumn - jeśli chodzi o B&W (mam 602,5) to mam wrażenie że wymagają większego odstępu od ściany, jakieś 1m - 1,5, inaczej bas się robi kluska, niestety :(((( Dlatego też zamierzam się tego pozbyć ponieważ nie mogę mieć tak kolumn - żona. W tej chwili jestem na etapie dłuższych odsłuchów nad 352 i paradigm phantom - tylko że najpierw zamierzam przytargać to do siebie i spróbować na miejscu, żeby znowu nie było...........W sklepie było super, tylko co z tego?

Aha - potem dojrzejesz jeszcze do tego żeby jednak mieć CD osobno - polecam rotela rcd-02, tu również się przymieżam.

Życzę Tobie spokojnego procesu doboru - zaprocentuje w przyszłości. Nie przeczytałem w biegu wszystkiego co napisali szanowni przedmówcy, więc jak się w czymś powtórzyłem - wielkie sorry.

Pozdrawiam.

The odd get even.

a tak w ogóle to takie trzy zestawy:

1. Cambridge Audio Azur 640 (wzmak i CD)

2. Nad 352, 542

3. Rotel seria 02

posłuchaj sobie - róznice między nimi to już kwestia gustu. A potem na to wszystko - Creek A50. I wybieraj! :))

Już nie truję i spadam. Pozdrowionka.

The odd get even.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.