Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy - co o tym sądzić

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem na Allegro taki wzmacniacz słuchawkowy. Jest dośc tani, ale czy warty zaprzątania sobie głowy. co o tym sądzicie?

Przedmiotem aukcji jest nowy, własnej konstrukcji wzmacniacz słuchawkowy zbudowany na mosfetach. Układ pracuje w klasie A bez sprzężenia zwrotnego. Wzmacniacz dedykowany jest dla słuchawek o impedancji 32-300 ohm. Wewnątrz dobrej jakości podzespoły i srebrne okablowanie sygnałowe. W zasilaczu transformator 50W. Wymiary to ok. 15x15x4 cm (wersja całkowicie aluminiowa jak na zdjęciu). Możliwość wyboru rodzaju obudowy:

- ze szczotkowanego aluminium i górna pokrywa lakierowana (lub całość lakierowana),

- aluminium + pleksi,

- drewno + aluminium.

Mogę przesłać mailem dodatkowe zdjęcia wzmacniaczy w różnych wersjach wykończenia.

A jak gra? Oczywiście zero szumów i przydźwięków, piękna detaliczna scena, brak wyostrzeń, otwarta średnica. Bas mocny, krótki i nisko schodzący. Dźwięk bardzo naturalny. Możliwość odsłuchu lub kontakt mailowy z posiadaczami moich konstrukcji w celu wymiany opinii. Zresztą jak nie będziesz zadowolony z dźwięku to możesz go zwrócić w terminie 7 dni - szczegóły do uzgodnienia. Proszę w takiej sytuacji o kontakt mailowy przed zalicytowaniem.

Polecam również wersję dla słuchawek wysokoomowych 300-600 ohm (np. HD-580 i HD-600). Konstrukcja jest oparta na wzmacniaczu opeacyjnym Burr-Brown OPA2134.

Przedmiotem aukcji jest nowy, własnej konstrukcji wzmacniacz słuchawkowy zbudowany na mosfetach. Układ pracuje w klasie A bez sprzężenia zwrotnego. Wzmacniacz dedykowany jest dla słuchawek o impedancji 32-300 ohm. Wewnątrz dobrej jakości podzespoły i srebrne okablowanie sygnałowe. W zasilaczu transformator 50W. Wymiary to ok. 15x15x4 cm (wersja całkowicie aluminiowa jak na zdjęciu). Możliwość wyboru rodzaju obudowy:

- ze szczotkowanego aluminium i górna pokrywa lakierowana (lub całość lakierowana),

- aluminium + pleksi,

- drewno + aluminium.

Mogę przesłać mailem dodatkowe zdjęcia wzmacniaczy w różnych wersjach wykończenia.

A jak gra? Oczywiście zero szumów i przydźwięków, piękna detaliczna scena, brak wyostrzeń, otwarta średnica. Bas mocny, krótki i nisko schodzący. Dźwięk bardzo naturalny. Możliwość odsłuchu lub kontakt mailowy z posiadaczami moich konstrukcji w celu wymiany opinii. Zresztą jak nie będziesz zadowolony z dźwięku to możesz go zwrócić w terminie 7 dni - szczegóły do uzgodnienia. Proszę w takiej sytuacji o kontakt mailowy przed zalicytowaniem.

Polecam również wersję dla słuchawek wysokoomowych 300-600 ohm (np. HD-580 i HD-600). Konstrukcja jest oparta na wzmacniaczu opeacyjnym Burr-Brown OPA2134.

[obrazekLUKASZ-125471_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Niestety, chciałbym umieć wyprodukować coś takiego, ale moje umiejetności kończą się na przylutowaniu kabelka, a i to z trudem. Jest to oferta z Allegro, z uwagi na cene rzecz wydaje mi się godna rozważenia...

Witam wszystkich,

Widze, ze moja konstrukcja dotarla na lamy forum pl.rec.audio. Jestem dumny.

Jest to jedna z trzech wersji wykonczenia obudowy. Moge chyba juz powiedziec troche nieskromnie, ze obie wersje elektryczne (mosfety i opampy) graja przynajmniej dobrze bo jeszcze zwrotow po odsluchach nie bylo. Klientami sa w 99% uzytkownicy dobrych sluchawek (HD-580/600, Ergo,...), wiec sadze, ze ludzie wiedza jak co powinno grac.

Zdjecie jest slabej jakosci, jakby ktos chcial lepsze lub inne obudowy to prosze o kontakt.

Pozdrawiam serdecznie

Rafal

Dostalem mailem kilka dodatkowych informacji od producenta i zdjęcia. Może ktoś na podstawie tych danych będzie potrafił ocenić tę konstrukcję. Cena wygląda atrakcyjnie - 350 złotych.

[obrazekLUKASZ-125850_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... trzeba bylo zalaczyc ten w drewnie, jest bardziej hi-endowy:-)

Dla sprecyzowania, to byla wersja do CD z reg. poziomem sygnalu dlatego nie ma potencjometru. Ostatnio zostal ten wzmak przebudowany, jest potencjometr i ma tylko jedna pare gniazd RCA. Zmienilem tez troche uklad elektryczny i okablowanie. Ale koncepcja obudowy pozostala nietknieta. Pozdr.

Rafal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.