Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacje CD

Audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam starego philipsa CD 303, byłem z nim w serwisie ale powiedziano mi ,że padł laser [ponoć spalony] Zastanawiam się czy jest szansa go naprawić, może ktoś się orientuje czy można dostać taki laser i czy warto zawracać sobie tym głowe.

tuning ma sens ale zależy czego i za ile, przecież nie bede kupował nowego cd za 3000 zł jak moge praktycznie niewielkim kosztem polepszyc brzmienie posiadanego który niema żadnych fanaberi z odczytem a ponadto jak cos zdechnie to bez problemu i tanio jest do kupienia

> makas

W środku tego Philipsa powinienes mieć CDM1. Tego napędu od dawna nie produkują i pozostaje znaleźć "dawcę", jakiś inny cedek z takim napędem i przemontować. Wbrew pozorom nie jest to wcale takie trudne. Całkiem sporo ich na Allegro. Sam niedawno kupiłem Philipsa CD-304 z takim napędem za 61 złotych. Poszukaj, a znajdziesz. Kosztować to będzie około stówy, a na pewno nie powinno więcej niż dwieście złotych.

CD Marantz 6000 lub jego lepsza wersja 6000 ose, mozna kupic tu i owdzie za 750-850 zł .

Po wlozeniu w niego 50-700 zł zaden CD do 5000 pln mu nie podskoczy!!!!!!!! A gdy walnie

nawet naped to za 110-140pln kupujemy nowy ktory goli 4-7 latek spokojnie...i to jak?ech!!!!

Newbeat, CD6000 w dowolnej wersji nawet tuningowany nie ma szans z dowolnym CD z wbudowanym przetwornikiem Andrzeja Stelmacha. Koszt to 50-300zł za używane CD plus 630zł za przetwornik wraz z montażem. Trzeba znakomitego CD za 4000-6000 w sklepie żeby grał naprawdę lepiej.

Co nie znaczy że CD6000 jest zły, ale to tylko jedna z możliwości, nie wykluczająca innych.

Troche czarno to widze ,nawet najlepszy DAC nic nie da jak pozostała czesc CD to padaka ... ?

A za 50-350 zł tylko tak to widze. Natomiast w swoj Mz 6000 wrzucilem pare zlotoweczek i mam

bajke dźwiek i wyglad niczego sobie. A o A.Stelmachu wiele slyszalem ale gdzie namiar na niego?

Newbeat, DAC to mało powiedziane. Andrzej Stelmach z oryginalnego CD wykorzystuje tylko napęd wraz z serwem i sterowaniem. Reszta to już cały nowy tor, również część analogowa, oraz własne autonomiczne zasilanie z dodatkowym całkiem sporym trafolem toroidalnym. Też nie wierzyłem, ale po odsłuchu sam zamówiłem taki sprzęcik, a mój gruntownie zmodyfikowany Marantz CD63SE pójdzie na sprzedaż. Zeby nie było niedomówień, CD6000 też modyfikowałem, i uważam nadal, że DAC Stelmacha jest lepszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.