Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Classik - opinie

tarant

Rekomendowane odpowiedzi

W LK140 jest tak samo jak w Classiku, na kazdym kanale sa cztery gniazda, czerwony gora i czarny gora

oraz czerwony dol i czarny dol.

Czyli w obydwu klockach zapne sie np w gorne dziury, dobrze mowie?

Przepraszam, żle sie wyslowilem powyzej. Chodzi mi o to czy wykorzystujac kable pojedyncze umieszczam

je obojetnie, w dolnych badz gornych gniazdach(koncowki mocy) analogicznie jak w Classiku?

Dzieki i sorry, ze Ciebie wymęczyłem. Teraz juz wszystko wiem. Klocki bede miał po 28 grudnia razem z interkonektem. Glosnikowe na razie mam Klotz Twinax 2,5mm i mysle, ze na okolo 2 miesiace musi tak zostac. Potem postaram sie o k20. W przyszlosci pomysle jeszcze nad przyzwoitymi sieciowkami.

potem warto postarać się o k400, czyli bi-wiringową wersję k20. podłączysz za jednym zamachem classika i lk w bi-amp. kabelek kosztuje coś koło 70 zł za metr. sieciówki zostaw takie jakie były w komplecie, chyba że nie są oryginalne.

Mam problem ze swoim Classikiem Music poprzedniej wersji - na pierwszych kawałkach CD przeskakiwał. Wyczyściłem laser oraz prowadnice, jednak problem jeszcze czasem się powtarza.

Czy ktoś z Was miał taki problem?

Witam

Ha, ha, ha, przed chwila przywiozlem swojego Classika, rozpakowalem i na razie

ociepla sie w chałupie, piekny, bez ryski, pilot jak nowka....no i przy tej okazji

mialem przejazdzke Warszawa - Radom - Warszawa. Pozdrawiam

Po wlaczeniu Classika(samego, koncowka i kable kolumnowe dopiero za tydzien)odnioslem wrazenie lekkiego nalotu cyfrowego(w odniesieniu do NADa).

Po kilku chwilach ucho przywyklo. Dzwiek kulturalniejszy z ladniejsza barwą, mniej nerwowy, ladna przestrzen. Srodek jakis taki naturalniejszy, na duzy plus - elementy perkusyjne, wokal duzy, ale o aksamitnej barwie, wczesniej byl wrecz swidrujacy. Slysze wiecej niuansow zawartych na plycje niz na NADzie. Szybkosc porownywalna z NADem, ale wg mojej oceny te szybkie wybrzmienia sa dokladniejsze, pelniejsze. Ogonie jest mniej krzykliwosci i wczesniej wspomnianej nerwowosci. Przy cichym sluchaniu

dzwiek jest rownie barwny i nasycony, na NADzie tego nie bylo. Gdybym mial jednoznacznie porownac NADa z Classkiem, to musze stwierdzic, ze po prostu jest inaczej, ale chyba o "oczko" wyzej.

Zobaczymy jak bedzie z koncowka i kablami Linna(IC Black i k20). I jeszcze jedno, tuner bardzo czuly,

i bardzo przyjemnie sie go slucha. Ufff.......:)

Jezu jak sie ciesze!!! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17348-100005708 1263068047_thumb.jpg

post-17348-100005709 1263068047_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...to tylko pogratulować zadowolenia. Ja też, im dłużej słucham obecnego zestawienia, tym bardziej dochodzę do wniosku, że udało mi się utrafić w moje oczekiwania i w związku z tym jest tak, że i budżetowy sprzęt też może dać dużo radości z odsłuchu muzyki...

pzdr

Dzieki, fajnie gra i zadowolenie odnioslo epogeum. Przynajmniej na razie przestalem gonic krolika.

Slucham Linna, plytek........i juz.

Aha jakby niedrogo, to kupie Linn Silver(IC)

Pozdrawiam.

Dlatego każdemu kto tu wchodzi i szuka pierwszego stereo za nieduże pieniądze polecam classica - unika się niepotrzebnego błądzenia, złych zestawień i oszczędza kupę kasy. Gdybym ja to wiedział od początku...

Obecnie też mam all in one - chociaż z trochę wyższej kategorii wagowej:)

• 2 tygodnie później...

>słuchałem z eposami i potwierdzam - grało dobrze i uniwersalnie co ważne!<

Wlasnie Seba78 trafnie ujął, ze gra to uniwersalnie, nie za ciemno, nie za jasno, przyjemnie, kulturalnie, nie męcząco, bardzo ladna barwa, jedwabiste wokale.

Nie jest za jasno, a slychac duzo szczegolow.

Mam problem, kupilem kabelki K20 i mam problem z okresleniem kierunkowosci. Ktos mi kiedys mowil, ze jak na kablu jest logo i napis LINN K2O CABLE, to strzalka w logo powinna byc skierowana grotem

w kierunku kolumny. Mozna tez inaczej, ze napisy łapią poczatek od kolumny w kierunku wzmaka.

Dla mnie, to troche nielogiczne, gdyz kierunek napisu zwykle powinien biec od wzmaka w kierunku kolumny.

• 2 miesiące później...

Jak tam Panowie wasze Linny Classik, szczególnie starsze modele (toster :D).Jakieś nowe synergiczne połączenia z kolumnami? Odświeżam wątek bo może już niedługo dołączę do szczęśliwych posiadaczy.

zajrzyj do wątku "spotkania w sudetach" - nie wiem, który numer:) ale na ostatnim spotkaniu linn grał z zabytkowymi JBLami - i grał dobrze z nimi. Porządne, wielkie kolumniszcza dające spory dźwięk.

Poczytałem. Optymistyczne informacje :)

Mam pytanie jakie bananki pasują do tych linnowskich śmiesznych wejść. Super jakby ktoś podał linki z allegro, bądź jakichś sklepów internetowych. Żadnych super drogich zwyczajne :) Po prostu wolę mieć już gotowe kable do podłączenia a nie gapić się na sprzęt jak dotrze.

może warto kupić od razu kable linn'a? kosztują niewiele, a spokój i wtyki zapewnione. wtyki to bfa, można kupić zwykłe bfy - wtyk schowany w plastiku lub banan pasujący do normalnych otworów i bfa...

Mam już kable, które chciałbym posprawdzać, więc chętnie bym przyjął same wtyki BFA, najlepiej na śrubki zamiast zaciskane/lutowane. Ale w sieci marnie z towarem :) Trzeba będzie ruszyć tyłek ;)

Wtyki zakupiłem, mam nadzieję ,że będą pasować.

Czy któryś z użytkowników tej niepozornej skrzyneczki próbował kiedyś zgłębić rozwój tego modelu?

Wiem ,że pierwsze Classiki nie miały tunera, potem pojawił się tuner (Classik T) ale wygląd klocka się nie zmienił. Nowsze wersje mają już system KNEKT (Classik K, swoją drogą ciekawe czy ktokolwiek tego systemu użył) i różnią się napisem na panelu przednim bo jest albo LINN CLASSIK albo CLASSIK MUSIK

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.