Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Classik - opinie

tarant

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem ostatnia wersje Classika. To świetne urządzenie , ale ma dość skromna moc , więc łączenie ich z Dynaudio to raczej niezbyt dobry pomysł . Jazz, klasyka, w tym swietnie sprawdzalo sie to urzadzenie. W metalu , rocku, grało to niezle, ale brakowało przyslowioego pier...., pewnie ze względu na brak wystarczającej mocy

there are no answers, only choices ....

Macie Panowie rację, przemyślałem raz jeszcze temat w te i wewte i odpuszczam sobie Classika. Mimo wszystko w skali bezwzględnej, to fajne i udane urządzenie. Jakby nie patrzeć gościł u mnie przez 10 miesięcy.

• 1 miesiąc później...

Witam, tak na fali lektury ostatnich forumowych wpisów o wymieraniu cedeków naszło mnie pytanie, jaki też rodzaj lasera siedzi w moim classiku z 2008 roku, czyli ostatni model. Jeżeli ktoś posiada na ten temat wiedzę, będę wdzięczny jak się nią tutaj podzieli, jak również wiedzę na temat dostępności mechanizmu. Polubiłem to urządzenie za dźwięk i chyba wolałbym się zabezpieczyć w postaci zakupu "na wszelki wypadek" zapasowego napędu.

Witam, tak na fali lektury ostatnich forumowych wpisów o wymieraniu cedeków naszło mnie pytanie, jaki też rodzaj lasera siedzi w moim classiku z 2008 roku, czyli ostatni model. Jeżeli ktoś posiada na ten temat wiedzę, będę wdzięczny jak się nią tutaj podzieli, jak również wiedzę na temat dostępności mechanizmu. Polubiłem to urządzenie za dźwięk i chyba wolałbym się zabezpieczyć w postaci zakupu "na wszelki wypadek" zapasowego napędu.

Z tego co koledzy pisali wcześniej powinien siedzieć tam ten sam laser co w

LINN MIMIK

CS4328-KP / CS4328-KS

Hitachi HOP-M3A / Sanyo SF-91 skoro linn classik to połączenie mimik i linn majik ale głowy za to nie dam.

Sam zastanawiam się nad linn classik więc jak byś potwierdził moje domniemania to będę wdzieczny za info. Pozdr. Zibi

Miałem mimika i tam raczej był inny napęd niż w nowym classiku (2008), bo o taki pytałem. W tym nowym jest chyba jakiś "komputerowy" napęd CDR. A ty pytasz chyba o starsza wersję classika, tam był typowy napęd od cedeka.

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

Mam od miesiaca linn Majik-I (jego pierwsze wcielenie).

Mam do was pytanie czy jest on porownywalny klasą z linn classik?

Obecnie funkcjonuje z ae aegis one na kablach van den hula i jestem z tego polaczenia zadowolony. Ale rozpiera mnie ciekawosc co osiągnę przy zmianie kolumn na np. Eposy 12.2 czy ew. B&W 705 czy starenkie linn index. Nie mam parcia na rychla wymiane co tlumacze kondycja portfela ale tez faktem, ze uklad jest ok.

Zrodlo stanowi cd pioneera 605, ale tez dekoder pace 500.

Dzieki za jakiekolwiek informacje

mialem linna classika z 12.2 i bylo to bardzo zacne polaczenie,aksamitna gora,zywa i muzykalna srednica,basu niewiele ale bylo to chyba jedyne polaczenie ktore zrobilo na mnie wow.

gosc ktory odkupil od mnie te oposy tez do classika mial identyczne wrazenia.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Mam od miesiaca linn Majik-I (jego pierwsze wcielenie).

Mam do was pytanie czy jest on porownywalny klasą z linn classik?

Obecnie funkcjonuje z ae aegis one na kablach van den hula i jestem z tego polaczenia zadowolony. Ale rozpiera mnie ciekawosc co osiągnę przy zmianie kolumn na np. Eposy 12.2 czy ew. B&W 705 czy starenkie linn index. Nie mam parcia na rychla wymiane co tlumacze kondycja portfela ale tez faktem, ze uklad jest ok.

Zrodlo stanowi cd pioneera 605, ale tez dekoder pace 500.

Dzieki za jakiekolwiek informacje

mialem linna classika z 12.2 i bylo to bardzo zacne polaczenie,aksamitna gora,zywa i muzykalna srednica,basu niewiele ale bylo to chyba jedyne polaczenie ktore zrobilo na mnie wow.

Dzieki. Wybaczcie te omylkowe wpisy.

mam tez pytanie czy mieliscie okazje sluchac linna z herberth-ami. Maja one pewna magię. Tylko czy to juz nie lekka przesada gdy sie mysli o hl5?

• 3 tygodnie później...

Szukam ostatnio dobrego wzmacniacza lampowego, który napędzi moje Dynaudio. Ostatnią przygodę miałem z Baltlabem Epoca 3, który jednak sprzedałem, mimo dobrego toru audio, przeszkadzała mi trochę jego mechaniczność w brzmieniu. Z braku dobrego wzmocnenia podpiąłem swojego leciwego, szarego Classik'a, jako źródło pracował Trigon. Zdziwiło mnie ponownie niedocenione, mało atrakcyjne maleństwo jak potrafi brzmieniem wciągnąć w swój muzykalny charakter. Poprzedni wzmacniacz w wielu aspektach był lepszy od Classik'a, ale do tak nieskrępowanej muzykalności i przyjemności z długiego słuchania sporo brakowało. Linn z dobrym źródłem potrafi zaczarować, ma też coś tajemniczego w brzmieniu, niedopowiedzenia, co przykuwa na dłużej, nie obnażając nagrań. Najbardziej jednak cieszy mnie to, że na jakiś czas wróciła przyjemność z słuchania muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.