Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam śmałków do testu filtrów gł

Tomek Skura

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem, hehe, wypracowanie :-)))

W Ełku będę chyba pojutrze, czyli w środę. Uprzedzę tf. i przywiozę audiofilską strawę.

To do wstrieczy.

PS. Muszę też odpowiedzieć na jeszcze starszą korespondencję, bo długo już leży odłogiem.

Z czasem nadal u mnie cienko.

Czy istnieje jeszcze szansa na kolejny zapis na filtr? Tym razem do Opola. Mam kilka uwag do swojego zestawu, miam nadzieje, ze uda sie cos poprawic. Prosze o informacje na mejliczka: [email protected]

Witam,

Jezeli to mozliwe, to prosze o uwzglednienie, ze 18. wrzesnia mozemy dokonac eksperymentow w wiekszym gronie.

W zwiazku z tym najbezpieczniej by bylo abym filtry dostal do 15. wrzesnia (dla bezpieczenstwa). Przy okazji - m4c zapraszam na spotkanie z AA a po nim moglbys zabrac filtry (jezeli taka mialaby byc kolejnosc).

Jezeli ten termin nie jest mozliwy - to zorganizujemy sie w terminie, w ktorym otrzymam filtry.

Pozdrawiam

Aktualnie kolejnośc jest taka:

mood

andios

fadover

javo

tomecz

Teo

pal55

...

Ze względu na gremialność testowania w DeltaStudio, myślę że wszyscy oczekujący sa skłonni poczekać te kilka dni dłużej, ale m4c proszę o poczekanie na swoją kolej.

Proszę DeltaStudio o przekazanie filtrów po spotkaniu 18 września do andios'a.

-> Tomek Skura: A jak to jest z tą brakującą nalepką/plombą, na jednym z filtrów, jak wysyłałeś pierwszemu z nas, była ? Jestem ciekaw.

Pozdr.

PS. Kolegom, którzy będą pisać opinie, podpowiadam, by wpierw przygotowali ją sobie w Wordzie i potem tylko wkleili. Chodzi o to, że ja tak nie zrobiłem (z lenistwa) i później pisałem 2x, tzn., poświęciłem dodatkowo ponad 2h cennego czasu na to samo.

Cieszę się, że za 2. razem się udało :-)))

Witam,jestem po odsłuchu filtrów.Dostałem maila od p.Jarosława który jest nastepny w kolejce ,ale zaznaczył przy tym ,że narazie może zrezygnowac z z odsłuchów na rzecz Dela Studio.Prosze o decyzję komu przesłać .P.S. Przepraszam za przetrzymanie,ale urokliwe puszki.

>> Andrea29

W sprawie plomby/naklejki, to jesli dobrze pamietam to były na obu, z tym ze na jednym chyba faktycznie gorzej sie trzymała, może się odkleiła w którejś kopercie.

>> Delta Studio

Czy prześlecie filtry po weekendzie 18 wrzesnia do następnego z listy mood'a?

Jeśli Delta Studio potwierdzi to faktycznie robtango mógłby przesłac do Delta Studio.

Tylko prosiłbym o nie przetrzymywanie. Niech te filtry krążą, i niech jak więcej osób ma szanse z nimi się zapoznać i opisać wrażenia na forum w dziale opinie.

Witam,

W poniedziałek 20. września mogę wysłać filtry pod wskazany adres.

Proszę o namiary.

A ja spodziewam się przesyłki do mnie w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam

Już po teście.

Filtry testowane były w systemach:

Źródło - odtwarzacz cd AMC CD6 poprzez interkonemt Kontech "biały" (srebrny) współdziałał z lampowymi wzmacniaczami na lampach 6s33s produkcji Delta Studio,

monobloczkami po 15 W, Delta Studio 6s33s SET

oraz monoblokami po 80 W, Delta Studio 6s33s mono.

Przewody głośnikowe to Kontech srebrny wielożyłowy i miedziany jednożyłowy.

Tak więc sygnał doprowadzany do kolumn był wysokiej jakości.

Kolumny GLD Dedykacje PR2N/04 zapewniały szczegółowość a także muzykalność w całym paśmie.

Płyty wykorzystane do testu:

Marcus Miller "Tales", 1995, Dreyfus Jazz, wydanie francuskie (utwory "The Blues" i " Strange Fruit")

George Benson "Absolute Benson", 2000, Verve, wydanie EU (utwory "The Getto" i "Come Back Baby")

Gene Ammons "Boss Tenor", 1987, xrcd JVC Music, wydanie USA (utwór "Hittin' The Jug")

The Canadian Brass "Plays George Gershwin", 1987, RCA Victor, wydanie niemieckie (utwór "Strike Up The Band")

Efekty słyszalne po włączeniu w tor filtrów:

skrócenie basu, ale także jego wyciszenie,

zmatowienie i podniesienie średnicy słyszalne szczególnie w sekcji fortepianu akustycznego i elektrycznego, a także w "zasłonięciu" saksofonu" i to od tenorowego w górę, natomiast w dzwięku gitary efekt jakby struny nylonowe zastąpiono stalowymi choć bez charakterystycznej dłuzszej wibracji,

nadanie szorstkości wysokim tonom - dźwięk tamburynu przypominał bardziej kołatkę, a talerze perkusji przygasły.

W sumie nie odczułem potrzeby dłuższego używania tych filtrów, a tym bardziej posiadania ich na stałe.

Opis usłyszanych efektów odnosi się tylko do tego systemu, nie jest to więc test wszechstronny bo nie brał w nim udziału system ciemny, zamulony, w którym możliwe, że efekt byłby pozytywny.

Mam chwilę i mogę podzielić się wrażeniami po odsluchu filtrów Audio Grade.Nie będę opisywał elektroniki na której testowałem,jednak moje odczucia są całkowicie odmienne od Delty Studio.Bardzo pozytywne wrażenia odniosłem jeśli chodzi o średnicę dźwięku (piękna barwa)Dźwięk bardzo płynny i mniej nerwowy.Wysokie tony dostały swoistego blasku ,jeszcze wyraźniej zaznaczone szczegóły i precyzja dźwięku.(nie we wszystkich zestawieniach).Jak to bywa z takimi polepszaczami, było by wszystko dobrze ,gdyby nie przysłowiowa łyżka dziekciu w beczce miodu "bas."Przy kolumnach o głebokim basie dało się odzczuć poluzowanie i pogrubienie tego pasma, co w następstwie spowodowao osłabienie dynamiki i ograniczenie czytelnośći lini basu.Po zmianie kolumn na hiper szybkie efekt ten jakby ustąpił i nie zwracał na siebie uwagi.Po całym dniu słuchania zmieniając to i owo w poszczególnych konfiguracjach,doszedłem do ciekawego wniosku.Filtry tego typu maja swój dźwięk i charakter!Zauważylem to podczas zmiany kolumn.Dało się odczuć zatracenie charakteru na średnich i wysokich tonach .Miałem wrażenie, że słucham tych samych paczek.Wnisek :Modyfikacja dźwieku po przez filtry będzie należala do każdego indywidualnie ,od posiadanej elektroniki i gustu. Jednakże każdy dodatkowy element to ingerencja w dźwięk.Niektórzy mówią :Dążenie do prostoty ,to jedyna droga do prawdy.Pzdro wszystkich

Witam czcigodnych "śmiałków";-)

Filtry dotarły do mnie wczoraj (dziękuję Delta Studio), a przed chwilą opisałem wrażenia, które zamieściłem w dziale opinii. Kto jest następny w kolejce? Proszę o mail z adresem (moje namiary w "o mnie").

Pozdrawiam

-> Tomek Skura

Niestety, andios nie daje znaków istnienia, wobec tego proponuję, by fitry przesłać następnej w kolejności osobie. Czy, jako właściciel filtrów i pomysłodawca, akceptujesz ten pomysł? Do kogo mam wysłać filtry?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.