Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 3312 + wzmaczniacz, problem z głośnikami

dawid77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W niedalekiej przyszłości planuję zakup amplitunera Denon 3312 (+ blueray Denon DBP-1611UD), głównie ze względu na jego możliwości sieciowe. Nie jest to mój wybór marzeń, bo jak zobaczyłem w sklepie to plastikowe pudełko za blisko 5tyś. to lekko się zdołowałem ale nie ja jeden w domu podejmuję decyzję dlatego ten Denon chyba będzie ( z naciskiem na chyba!!!). Początkowo miała być Yamaha rx-v2067 ale tyle osób odwodzi mnie od tej marki, że nie będę ryzykował. Wiem, żeby to jakoś zagrało w stereo, będę musiał zasilić amplituner wzmacniaczem, myślałem o CA Azur 650A lub NAD 355 BEE lub coś w podobnym przedziale cenowym. Natomiast największy problem mam z kolumnami. Mój pokój to ok 16 m2 ale otwarty z jednej strony na kuchnię 20m2. Początkowo chciałem MA rx2 podstawkowe ale teraz myślę o podłogówkach. Moje typy to Monitor Audio RX6, B&W CM8 i główny faworyt Acoustic Energy Aelite 3. Nie wiem co myśleć o Acoustic-ach ponieważ nigdy ich nie odsłuchiwałem a czytałem wiele pochlebnych opinii, jednakże są mało popularne. Czy ktoś jest w stanie porównać te kolumny? Czy to co sobie poskładałem zagra ze sobą? A może można dokonać lepszego wyboru?

A może Nad T 747 cena podobna no może ma mniej bajerów ale jakościowo moim zdaniem w stereo będzie lepsza. Ja osobiście wybrałem Nad chociaż bardziej mi się podobał Denon 3312. A odsłuchiwałem na B&W CM8 miedzy innymi oba. Co prawda mam go na zupełnie innych kolumnach

A ja wolal bym Onkyo 809, albo wlasnie tego Nad'a. Glosniki dobry wybor

Masz na myśli NAD T747 i Acoustic Energy?

Ja osobiście wybrałem Nad chociaż bardziej mi się podobał Denon 3312

No właśnie mi funkcyjnie też lepiej leży Denon ale nie ma siły dźwiękowo to z pewnością nie 1 liga ale sieciowo bajka. Chciałem sobie w domu zrobić małe "centrum dowodzenia" bardzo mocno zsieciowane z moimi zasobami na HDD i sterowane z salonu ale widzę, że kompromis będzie ciężki do osiągnięcia

Kolego januszno swój sprzęt kupowałeś w Norwegii przez sieć czy byłeś akurat osobiście, bo różnica w cenie bardzo kusząca?

Masz na myśli NAD T747 i Acoustic Energy?

No właśnie mi funkcyjnie też lepiej leży Denon ale nie ma siły dźwiękowo to z pewnością nie 1 liga ale sieciowo bajka. Chciałem sobie w domu zrobić małe "centrum dowodzenia" bardzo mocno zsieciowane z moimi zasobami na HDD i sterowane z salonu ale widzę, że kompromis będzie ciężki do osiągnięcia

Kolego januszno swój sprzęt kupowałeś w Norwegii przez sieć czy byłeś akurat osobiście, bo różnica w cenie bardzo kusząca?

A może kup HDD Player tez ma funkcje sieciowe, odtwarza we wszystkich formatach, obsługuje SATA do 3T zresztą był tu opisywany gdzieś nazywa się Ferguson Arriva chyba. Ja wlasnie sie zastanawiam nad taka opcja no i ma tez radio internetowe a dzięki temu nie musisz tracić na jakości Amplitunera .

A co do Norge to tak się złożyło ze mieszkam tam na stale.

• 2 lata później...

Witam, Witam.

Podepne sie pod temat.

Posiadam denona avr-3312 juz od ponad roku, i wszystko było do tej pory ok.

Od paru dni napotkałem taką usterke, mianowicie gdy amplituner jest "zimny" po załączeniu np na wszystkie głośniki nasłuchu wyłączają sie centralny, oraz dwa surround.

Gra tylko wtedy sub, lewy i prawy.

Po "nagrzaniu " sie amplitunera, po okolo 10 min, gdy wyłącze i załącze raz jeszcze grają już wszystkie i sie nie wyłączają.

Czy kto kolwiek wie co może być tego przyczyną.

Nikt nie majstrował w ustawieniach dodam.

Zrobiłem update ale też problem ten sam sie pojawia?

Strasznie jest to denerwujące.

Prosze o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.