Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny okolo 10-12 tys. Co doradzacie?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Małe sprostowanie zanim ktoś powie za dużo.

Swich Usherów nie sprzedaję i nie mam najmniejszego zamiaru.Ogłoszenie rzeczywiście zamieściłem, ale zrobiłem to na prośbę mojego kolegi który ma takie same. Kolega pracuje w delegacji za granicą i niema z nim praktycznie żadnego kontaktu.

Pzdr.

> soso, wiesz dobrze ,iz w Danii najtansze /almost/ sa kolumny dunskie. Co zatem z nowym wypustem Dali z tweeterami pasmowymi / nazwa akurat uleciala hen ;) /. A gdziez twoje Ruarki. A moze zamiana na Ruark Prologue II z doplata ?. Dla mnie za duze do kubatury 13 m.kw., niestety . Pozdr.

>Z ceną B&W 603 trochę się chyba pomyliłeś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

xajas

ww.jaschiks.com

Ukryta Zawartość

Cezary,

Ruarki Prelude II trzymam w domu ale do mieszkania potrzebuje cos nowego. Ruarki uwielbiam i bedzie mi sie z nimi trudno rozstac kiedy taka chwila nastapi. Ale na razie szukam czegos do AA bo Jamo sa dobre ale nie lepsze ;-) Dobre w swej cenie.

Ile bys chcial ze swe Ruarki tak na marginesie. Wiem, ze kupiles ze swietna bonifikata ;-)

pzdrw

soso

-> xajas

Drogi sklep.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

==>soso

domyslam sie, ze sluchales 400, te z czarnym przodem, ale 400W maja jeszcze wiekszy WAF oczywiscie jesli chodzi o wyglad bo cena jest juz grubo za duzo. Mialem przyjemnosc sluchania tych kolumn z classe i rowniez bylem pod wrazniem, nawet w odniesieniu do ceny zestawu.

Harvi,

Nie, to nie byly z czarnym przodem ale zdecydowanie piekne drewno w lakierze :-)

Co do WAF to nie chodzi o wyglad czy to jak graja ale o cene. Moja zona chetnie wyda taka sume na kwiatki w ogrodzie ale nie na sprzet skoro przeciez to co jest tak ladnie gra :-(

Opinie o Dali Helicon bardziej szczegolowa podalem w dziale Opinie. Jak masz czas i chec to mozesz przeczytac.

Zaintrygowalo mnie cos innego. Przeczytalem O Tobie i az mnie oslabilo. Twoj system co by nie mowic ma potworne nachylenie w kierunku jasnego brzmienia. Czy to nie dokucza Ci aby? Kabelek Supry i te szwedzkie kolumny to przeciez bardzo rozjasniajace elementy. Osobiscie bym wymienil chocby kabelek na mniej rozjarzony.

pzdrw

soso

Niestety, wiele doradzanych tu kolumn ma zbyt wysokie oczekiwania co do wzmacniacza. AA Puccini ma faktor 53 a wiekszosc z podawanych tu: ProAc, Viena Acoustic czy Isophon to 60-kilka lub nawet ponad 70. Kolumny do AAP powinny mic co najwyzej wspolczynnik 55 - IMHO. Jedynie Cantony sie wyrozniaja bo maja nawet ponizej 50.

pzdrw

soso

A! Chodzi o duży pokój. Sorry, Furioso odpadają. Czy one nie są neutralne? Może da się doszukać czegoś na "górze", ale chyba nie jest to duże odstępstwo od neutralności. Wobec powyższego Zoller to rozsądna propozycja.

==>Soso

ja bym moj system okreslil jako wmiare neutralny. Moze to potwierdzic paru forumowiczow. Jedyne co jest jego slabsza strona to rodzilelczosc gory. Wlasnie mam zamiar cos pogrzebac w zwrotnicy no i w dalszej kolejnosci kable bo te co sa poniekad traktuje jako rozruchowe.

Jesli podana przez Ciebie cena dotyczy modelu 400W to jest calkiem, calkiem przyjazna.

>Drogi sklep.

to prawda, ale B&W jest necie w Niemczech prawie ze niedostepne (B&W tak wychowal sobie wszystkich sprzedawcow, ze zaden nie ma odwagi sprzedawac wysylkowo po nizszych cenach), a jesli cos znajdziesz to sa to niepowazne ceny/sprzedawcy..

xajas

www.jaschiks.com

• 1 rok później...
  • 2 lata później...

w wolnej chwili pogrzebie i sprobuje znalezc - moze podesle na priva bo to byl .pdf

Mozesz takze kupic niemieckie pisemko AUDIO bo tam jest to zestawienie - kiedys bylo w kazdym numerze.

pzdrw

soso

Ja mam do sprzedania roczne Elac 608-4PI - Solidna high-endowa konstrukcja. Kosztuja normalnie ok 6-7tys euro.Mysle ze gdybys byl zainteresowany to zmiescilbys sie w cenie,zwlaszcza ze odpowiadaja twoim preferencjom dzwiekowym

Na marginesie dodam ze (jak kolega BZ slusznie zauwazyl ze warto do reichu) ja mieszkam w reichu a sprzedaje bo mam model 609-XPI.Generalnie polecam firme Elac choc nie mam pojecia jak zagraja z twoimi klockami.Sam uzywam Denona - nic specjalnie wyrafinowanego i jest ok.

Jezeli ma byc neutralnie/naturalnie i bez efekciarstwa, to od razu przyszedł mi do glowy sprzęt studyjny :)

Do tego kolumny o efektywnoci ok. 90dB to nie pozostaje chyba nic innego w tej cenie jak Lipinski 707 :)

....suba dokupisz później ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.