Skocz do zawartości
IGNORED

dobre lampy ecc82 (12au7)

lolo989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam przedwzmacniacz VELLEMAN K8020 po modyfikacjach. orginalne lampy to electro harmonixy ale jakis czas temu kupilem Sylvanie Baldwin z 61r z tym ze slyszalem ze nie sa to rewelacyjne lampy tylko takie podstawowe :) moje pytanie jakie sa najlepsze lampki do 300zl tego typu szczegolnie mi zalezy na dobrym oddaniu perkusji wiec mysle ze musza byc z jak najlepsza srednica i basem.jakie lampki byscie polecili?? polecano mi RCA badz Rythona. co tym myslicie.

https://www.audiostereo.pl/topic/85704-dobre-lampy-ecc82-12au7/

Cze

Przepraszam że piszę jak profesor lampowy ale też kiedyś tak pytałem. Od tego czasu kilkaset 12au7 przerobiłem i mogę powiedzieć jedno.

1. masz wątek o tych lampach

2. perkusja to niestety bębny i blachy a to wiele zmienia bo czasem ktoś lubi stopę szybką jak Kubica ( przed rajdami )i ma blachy daleko w d....A inny delektuje się wybrzmieniem blach a resztą nie interesuje.

3. Każdy inaczej te preferencje odbiera

4. RCA, Raytheon --- osobiście dla mnie super ale nie za bębny tylko za gitary.

A co do lamp to Sylvanie Gold których jestem szczęśliwym posiadaczem mają najpiękniejszego kopa na basie. Sprawdź sobie całą resztę. A co do cen to już inna bajka

Pozdr

PS nareszcie ktoś się trafił z 12au7:)))

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Cze

to ciężko oceniać , każdy ma swoje zdanie słuchać słuchać i jeszcze raz słuchać.A to w kwestii 300pln

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja tłukłem na siostrzanych 6189. Zależy na jakich kolumnach , jakich płytach itd .Nie da się tak z palca strzelić i powiedzieć.Mase osób do tego grania wybrałoby np. Siemensa czy TFki. To trzeba posłuchać.

Z 12au7 masz rewelacyjny wybór bo możesz zapodawać właśnie 5963,6189,5814 a jak wzmak wytrzyma to e80cc,12BH7 i pewnie kilka

Pozdr

Ukryta Zawartość

Ja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a tego moze sluchales ?? ogolnie chcialbym lampy lepsze niz te moje sylvanie :)

Ukryta Zawartość

Cze

Cytuję --- używane sprawne selekcjonowane!!!!!!!!!!!!W tłumaczeniu -- grały 5 lat,świecą,tak mi powiedział poprzedni właściciel.Poprosimy pomiary. A tak na prawdę Mullard to świetna lampowa marka ( tylko jak dla mnie to jednak nie do bębnów tylko do śpiewania )ale nie dla Cię.Lepsze???? po prostu inne!Słuchaj i wybieraj.Nie wiemy na czym ciupiesz i z jaką resztą. Jaka muza????. Jest dużo kolegów co doradzą.

Pozdr

Ja

Sylvanie sa naprawde super i bardzo uniwersalne. Swietna separacja, super bas, i bardzo dobra srednica. Ja uzywalem Sylvanii z czeronym oraz z zoltym nadrukiem. Mam jeszcze troche takich zapasow NOS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.