Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do kompa w przystępnej cenie.

cappu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otóż niebawem chcę zakupić sobie głośniki do komputera. Przeglądając fora co rusz spotykam się z opinią, że najlepsze do muzyki będą głośniki 2.0. Jednak problem polega na tym, że w przypadku tak dużych monitorów nie mam chyba miejsca na ich ustawienie. Biurko na szerokość ma 60 cm, co wyklucza ustawienie ich w dobrej odległości od ściany (BR z tyłu), a także dobrej odległości od słuchacza.

Znalazłem w sieci głośniki Bose Companion 3, które na wielu stronach zgarniają pochlebne opinie i recenzje. Nie jestem pewien, czy ponad 1000 zł które trzeba wydać na nie jest opłacalna.

Kolejnym wyborem są Logitechy Z623. Wydają się być dobre, cena jest jak najbardziej przystępna.

Ciekawą ofertą zdają się być również Cambridge SoundWorks Extreme 2.1, brakuje w nich tylko wyjścia słuchawkowego, które jest mi potrzebne.

Teraz pytanie: Czy te Bose naprawdę "urywają d..." jakością dźwięku, i warto je brać za tę cenę, czy różnica pomiędzy innymi jest raczej mała.

ja nie jestem za bose przeplacac za ta jakosc wykonania i za te zuzyte materialy to nic dla mnie.

Zobacz sobie teufel lub edifier ja jestem nawet za edifierem maja bardzo dobra jakosc wykonania, ceny podobne do teufel ale dzwiek jest naprawde rewelacyjny.

S2000 lub S2000V jak chcesz 2.0 ja mam 2.1 moge zaproponowac S730 lub S530D graja do wszystkiego i dzwiek jak na takie zestawy komputerowe jest naprawde dobry.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Witam

Otóż niebawem chcę zakupić sobie głośniki do komputera. Przeglądając fora co rusz spotykam się z opinią, że najlepsze do muzyki będą głośniki 2.0. Jednak problem polega na tym, że w przypadku tak dużych monitorów nie mam chyba miejsca na ich ustawienie. Biurko na szerokość ma 60 cm, co wyklucza ustawienie ich w dobrej odległości od ściany (BR z tyłu), a także dobrej odległości od słuchacza.

Znalazłem w sieci głośniki Bose Companion 3, które na wielu stronach zgarniają pochlebne opinie i recenzje. Nie jestem pewien, czy ponad 1000 zł które trzeba wydać na nie jest opłacalna.

Kolejnym wyborem są Logitechy Z623. Wydają się być dobre, cena jest jak najbardziej przystępna.

Ciekawą ofertą zdają się być również Cambridge SoundWorks Extreme 2.1, brakuje w nich tylko wyjścia słuchawkowego, które jest mi potrzebne.

Teraz pytanie: Czy te Bose naprawdę "urywają d..." jakością dźwięku, i warto je brać za tę cenę, czy różnica pomiędzy innymi jest raczej mała.

Skoro masz mało miejsca i zastanawiałeś się nad zestawem 2.0, to może Companiony 2? Nie mają suba, ale każdy znajomy który przychodzi do mnie, pyta gdzie go schowałem. Te małe pierdziawki, jak na swój rozmiar grają tak, że szczęka opada do samej ziemi. A i cena nie jest aż tak z kosmosu. Z małych 2.0, takich typowych na biurko, to polecam je bez zastrzeżeń, nawet w cenie jaką kosztują, jak za takie maleństwa. Na biurko nic lepszego i MAŁEGO o podobnym brzmieniu nie kupisz.

Nawet jeśli nie brałeś ich pod uwagę i nie masz przekonania do ich rozmiaru, to radzę ich gdzieś posłuchać, żebyś potencjalnie wiedział co tracisz, nie kupując ich :-).

... nie urywa... . Poczytaj forum, jest tu trochę więcej propozycji. Bose jest specyficzny, drogi i dobry do grania w tle w hałaśliwym biurze. Dla mnie nieakceptowalny i nie rozumiem jak można polecać to na audiofilskim forum. Propozycje fedy78 są prawdopodobnie ok (nie słyszałem ale sam bym się zastanawiał). To jest prawdopodobnie bardzo dobre:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) I to bym wziął na twoim miejscu. Niestety nie słyszałem, ale mam ich "jajka" S3W i są ok, a te M10 są od nich prawdopodobnie 5 razy lepsze biorąc pod uwagę ich konstrukcję, profil firmy i entuzjastyczne opinie w sieci. Tu jakaś polska:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Na audiostereo jest też kilka bardzo pochlebnych opinii:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Bose, JBL, itp omijaj szerokim łuuuukiem :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

... nie urywa... . Poczytaj forum, jest tu trochę więcej propozycji. Bose jest specyficzny, drogi i dobry do grania w tle w hałaśliwym biurze. Dla mnie nieakceptowalny i nie rozumiem jak można polecać to na audiofilskim forum....

No znowu nie popadajmy w przesadę. Kolega szuka głośników do komputera, które chce ustawić na biurku o szerokości 60cm. Zapoznałem się z opisem dokładnie i z targetem w który celuje, zanim zaproponowałem Bose. Więc nie przesadzajmy z tą audiofilskością. Jakoś nie widzę opcji żeby naszaleć przy takich założeniach wstępnych, szczególnie w kwestii rozmiarów biurka :-P. Companiony 2, czy też 3, będą idealne przy podanych założeniach wstępnych. Dla Ciebie to nieakceptowalny poziom jakości, dla kogoś innego być może w sam raz. Szczególnie na takie biurko, a raczej biureczko.

Zresztą niech sam sobie gdzieś posłucha, przynajmniej będzie miął pojęcie "z czym to się je". Zawsze to łatwiej będzie podjąć decyzję, posłuchać na pewno nie zaszkodzi.

Zgadzam się z tobą. Dlatego napisałem że DLA MNIE jest to nieakceptowalny poziom dźwięku. A przede wszystkim są lepsze opcje w tej cenie i to dużo. A kolega nie przypadkiem zadaje pytanie na Audiostereo a nie na pclab albo gry-online.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Zgadzam się z tobą. Dlatego napisałem że DLA MNIE jest to nieakceptowalny poziom dźwięku. A przede wszystkim są lepsze opcje w tej cenie i to dużo.

W sumie to chętnie bym poznał Twoje typy w cenie Companionów 2, czyli od 250 do 450zł. Tylko koniecznie przy założeniu ograniczenia do biurka 60cm.

A kolega nie przypadkiem zadaje pytanie na Audiostereo a nie na pclab albo gry-online.

Tutaj to nie byłbym tak w 100% przekonany, zważywszy że autor wątku rozważał czy nie kupić Logitechów Z623. Hmm, mimo całego szacunku dla tej marki, akurat ten model trudno nazwać wyżynami "audiofilizmu". To ja już wolę Companiony z dwojga złego. Przynajmniej nie będą mnie tak drażnić. Kurcze, już bym chyba nawet wolał Harmany Soundsticki II i to pomimo, że ich sub wygląda jak kosz na śmieci albo kibel i że grają dość metaliczną górą.

Dzięki za rady panowie, jednak wziąłem w końcu te BC 3. Być może nie jest to idealny wybór, ale jak na takie małe gówienka grają bardzo fajnie, a na prawdę - na większe kolumny nie ma miejsca. Myślę, że będą mi służyć, przecież zawsze można je sprzedać gdyby coś było nie halo :)

Pozdrawiam i dziękuję.

ja jestem nawet za edifierem maja bardzo dobra jakosc wykonania, ceny podobne do teufel ale dzwiek jest naprawde rewelacyjny.

S2000 lub S2000V jak chcesz 2.0 ja mam 2.1 moge zaproponowac S730 lub S530D graja do wszystkiego i dzwiek jak na takie zestawy komputerowe jest naprawde dobry.

Ja mogę polecić EDIFIER S330D - są stosunkowo niedrogie, a naprawdę wymiatają jakościowo. Są tańsze od polecanych wyżej (niecałe 600 PLN), a nie ma szumów, dźwięk jest czysty i jak na warunki domowe i z założeniem, że mają być głośnikami do kompa - IMO warto... Do tego instalacja jak dla przysłowiowej małpy, a także estetyczny wyglad. Jak na moje wymagania jest ciut za duży (mam zestaw mini - AURORĘ, który miejsca prawie wcale nie zajmuje), ale w zależności czego kto oczekuje - tutaj wielkość ma znaczenie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.