Skocz do zawartości
IGNORED

PYTANIE DO TOMADVD ODNOŚNIE PIONEERA

KingKong

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Skąd wziąłeś dane techniczne dotyczące tego Pioneera DVD 575A którego opisałeś jako nowość (DAC Video 108MHz/12Bit itp.itd.) Obecnie DAC-i o tych parametrach w markowych produktach stosuje tylko Yamaha i Philips w swoich odtwarzaczach dvd. Jeśli nowy Pioneer stosuje ten sam DAC to musi brac go od Philipsa bo nie wydaje mi się aby produkował identyczny. Wczesniejszy DAC video Pionnera to 54Mhz/10Bit. Może sie mylę, albo podałeś dane techniczne z kosmosu bo ja ich nie mogę znaleźć na żadnej z tych stron:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ani tej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

[a może Pionner teraz zaczął uzywać czytników Philipsa - okazyjna cena i tyle bajerów DiVX, SACD itd. :)))))))))]

Na koniec dla zainteresowanych jakie czytniki siedzą w poszczególnych odtwarzaczach firm takich jak Yamaha, Denon, Marantz itd. polecam dokładne parametrów technicznych użytych w nich DAC-ów Video,przyjrzenie się wyglądowi pilotów i porównanie tego wszystkiego z playerami Sony, Philipsa, Panasonica.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie jestem co prawda Tom, ale rowniez umiem sie poslugiwac Googlami i:

po francusku:

Ukryta Zawartość

po hiszpansku:

Ukryta Zawartość

po wlosku:

Ukryta Zawartość

Moze biora videodac'i od Philipsa, choc smiem watpic. Robi im je raczej wykupiony przez Pioneera NEC. Nie sprawdzimy, jak ktos nie kupi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mariusz] nie musisz szukać po całym świecie masz tu nasz polski adres:http://www.maxaudio.pl/serwisy/aktualnosc/id/434,

choć wciąż są to dane nieoficjalne.

Co do odtwarzaczy dvd i użytych w nich układów scalonych jak na razie tylko Philips z markowych firm robil czytniki potrafiące obsłużyć format Divix-a, ale może faktycznie Pioneer opracował swój oryginalny projekt chociaż smiem w to wątpić ( koszty!!!!!).

I jeszcze jedno pytanie do Ciebie skąd masz informację ze Pionner wykupił dział scalaków Nec-a ???, bo ja słyszałem że wykupił ale tylko dział ekranów plazmowych [ale może mało wiem ;)))]

Gdzies czytalem o silnych powiazaniach technologicznych Pioneera i NEC-a, nie tylko w dziedzinie plazmy. A oprocz powiazan technologicznych istnieja miedzy tymi korporacjami silne zwiazki kapitalowe. Taki Denono-Marantzo-Philizm :-)

Widze ze Cie to niezmiernie interesuje. Mnie bardziej zajmuje jakosc konkretnego sprzetu, a nie integracyjne ruchy kapitalowe. Za stary jestem na antyglobalistyczne protesty...

I daj sobie na wstrzymanie, bo to nic nie wnosi w interesujacej tu wszystkich dziedzinie.

>MariuszJ zapewne twoje posty duzo wnosza:)) hehe moim zdaniem to ciekawe spostrzezenie wkrotce to tego dojdzie ze sprzet konsumencki bedzie posiadal takie same bebechy tylko pod innym szyldami....taka globalizacja:)

Witam forumowiczów a szczególnie KING-KONGA.

Wszelkie dane wpisałem na podstawie areadvd: " Pioneer rüstet zum Kampf: SACD, DVD Audio, DVD Video, Progressive Scan und DivX für unter 200,-- EUR. Das 55mm hohe Gerät, wahlweise in silberner oder schwarzer Version erhältlich, verfügt auch über einen internen Dolby Digital- und DTS-Decoder sowie über 192 kHz/24-Bit Audio-D/A-Konverter und einen hochwertigen 108 MHz/12-Bit Video-DAC."

Ale i tak nieco lepiej wypada stary, wciąż trudny do pobicia Philips 963SA - 108 MHz/13 Bit! Model z przed 2 lat! za jakieś 1700 zł w sklepach wciąż w sprzedaży.

Pozdr,

dystrybutor Pioneera na Polske - DSV - zapewnił że nowy model 575A będzie w sprzedaży czerwiec-lipiec, do tego czasy juz "fachowe gazetki" opisza kazda jego srubke - wiec bedziemy wiedzieli co jest wart - co do philipsa - jest ok ale to mimo wszystko 2 lata technoligii do tyłu a w dodatku cena prawie 2x wieksza ...

jak dotad polowalem na 656A (wiem, wiem że to starszy model nawet od philipsa) ale ten model wydaje mi sie ciekawszy ... poczekam jeszcze na testy profesjonalistów a potem - chop ! do sklepu ... :)))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.