Skocz do zawartości
IGNORED

Lekkie brumy po podkrecenou przedwzmacniacza

Tom Butcher

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie mam pewien problem. Posiadam fabrycznie nowego Denona X1600. Jest to wysokiej klasy DJ mikser. Do tego posiadam 2 techniscy w bardzo nienagannym stanie praktycznie jak nowe. I teraz sprawa wygląda tak że jak mam wszystko spięte razem do siebie gramofony uziemione z mikserem. Mikser jest uziemiony z siecią elektryczna. Jest 3 przewód PE a nie tylko zerowanie. Wzmocnienie przedwzmacniacza jest w przedziale od 0 do +20. i teraz jak chce wysterować sygnał do zera na wskaźnikach miksera to trima muszę podkręcić tak gdzieś w okolicach 4 kropki. Myślę ze będzie to gdzieś +7. Jak podniosę igle z talerza a tumik mam otwarty to zbiera mi jakieś zakłócenia (bzyczenie). nie mialem tego na mikserze Ecler NUO2 jak i podlaczalem gramofony do wierzy z pre i tez tego nie ma.

Moje przemyślenia to:

-kiepskie kable sygnałowe (orginalne) które zbierają coś z przewodów sieci elektrycznej.

-zbyt wysokie wysterowanie przedwzmacniacza bo jak troszeczkę obniżę to bzyczenie ustępuje ale sygnał nie jest wysterowany do 0 tylko cichszy.

- zbiera igła coś z otoczenia po wzmocnieni przedwzmacniacza.

Raczej to nie winna pętli masowej ani uziemienia od strony elektrycznej.

Dodam ze jak odłączę kable od przedwzmacniacza i założę zaślepki RCA to mogę przedwzmacniacz bardzo mocno wysterować i problem praktycznie nie występuje. Wiec musi to być gdzie na drodze gramofon - pre z miksera. Problem występuje na słuchawkach jak i na monitorach studyjnych KRK podłączanych kablami zbalansowanymi XLR do miksera. Dacie może jakieś wskazówki co jeszcze pomierzyć sprawdzić. Igly mam Ortofon Silver PRO wyjście 5 mv przedwzmacniacz ma impedancje 47 komów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.