Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do +/- 600zł

mikla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio nabyłem słuchawki Beyerdynamic DT990Pro i wzmacniacz LEHMANN BLACK CUBE KLON. mam również Arcam Delta 290 i Monitor Audio BR1. Aktualnie moim źródłem jest HD2. Szukam jednak lepszego źródła. Czy kupno takiego DACa będzie dobrym wyborem -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Słucham głównie rocka, choć i zaczynam "zabawę" z jazzem. Szukam raczej ciepłego, przestrzennego, szczegółowego, ale i dynamicznego grania. Mam nadzieję, że nie wymagam zbyt wiele. Jeśli będzie warto mogę parę złotych dopłacić. Prosiłbym jednak o podawanie DACów bez wbudowanego wzmacniacza słuchawkowego. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/86174-dac-do-600z%C5%82/
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Witam. Ostatnio nabyłem słuchawki Beyerdynamic DT990Pro i wzmacniacz LEHMANN BLACK CUBE KLON. mam również Arcam Delta 290 i Monitor Audio BR1. Aktualnie moim źródłem jest HD2. Szukam jednak lepszego źródła. Czy kupno takiego DACa będzie dobrym wyborem - KLIK ? Słucham głównie rocka, choć i zaczynam "zabawę" z jazzem. Szukam raczej ciepłego, przestrzennego, szczegółowego, ale i dynamicznego grania. Mam nadzieję, że nie wymagam zbyt wiele. Jeśli będzie warto mogę parę złotych dopłacić. Prosiłbym jednak o podawanie DACów bez wbudowanego wzmacniacza słuchawkowego. Pozdrawiam.

Wot postęp, szczególnie jeśli wleziesz na niego przez USB zrealizowane na tym CM102S. Zamienił stryjek...

Może słuchawki warto zmienić na początek, jeśli coś Ci nie pasuje w dźwięku teraz, że pragniesz zmiany. A jak nie masz kasy to może STXa na rynku wtórnym. Potrafi zagrać nieźle,jak na tyle co kosztuje. Szczególnie jak pominiesz jego wzmacniacz słuchawkowy i skorzystasz z tego co masz. Chociaż to też postęp nie jakiś kosmiczny, no ale jak kasa nie puszcza wyżej, to co zrobić. Albo inaczej, Behringera SRC2496 możesz kupić. A z czasem go zmodujesz. Będzie nieźle, a w tej kasie to rewelacyjnie wręcz.

https://www.audiostereo.pl/topic/86174-dac-do-600z%C5%82/#findComment-2264240
  • 2 tygodnie później...

Polecam wymianę opamp'ów jak tego jeszcze nie robiłeś. Poczytaj trochę np.: na temat np.: ad8066, ad8022, ad8599, lm4569. Kup kilka sztuk, zmieniaj, słuchaj i wybierz najlepiej grający. Mam trochę inną kartę (auzentach prelude, w sklepach po 890). Seryjnie gra strasznie gównianie. Mam Infinity Kappa 8.2i i pre Yamaha C-60 i końcówka Yamaha M-65. Po wymianie opamp'ów różnica kolosalna na plus oczywiście. W końcu wstęga gra poprawne wysokie tony :) . Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/86174-dac-do-600z%C5%82/#findComment-2274924

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.