Skocz do zawartości
IGNORED

Radmor 5102-TE Cichy dźwięk.

vivro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio udało mi się zakupić w idealnym stanie amplituner Radmor 5102-TE wraz z korektorem Radmor 5470. Kupiłem jako sprawny, w każdym razie tak mnie zapewniano. Nie posiadam kabla Jack-DIN więc podłączyłem wzmacniacz tak jak kiedyś Tosce, czyli jack do dowolnego odtwarzacza i wg. tego schematu podłączyłem do wzmacniacza : 4990468000_1315318092.gif

Zrobiłem dokładnie tak, podłączyłem lewy, prawy do 3, 5 i masę złączyłem i do 2.

Kable wsadziłem tak po prostu do dziur w wzmacniaczu ( kiedyś gdy nie miałem kabla to w taki sposób podłączyłem Tosce ). Kable wsadziłem do wtyku Uniwersalnego. I nastawiłem na amplitunerze tak samo na Uniwer. I tu jest problem, dźwięk leci lecz bardzo cicho i słychać dźwięk dopiero gdy dam na skali na Max'a i dźwięk jest pełen szumów przez to że skala jest na maksimum głośności. Co może być nie tak z amplitunerem ? Lub może to ja coś źle robię. Zależało by mi aby amplituner działał gdyż czytałem więcej opinii na jego temat i na pewno zagra lepiej niż jakiś amplituner marki Take Me.

Amplituner ma grać pod kolumnami Alton 80. Sprawa kolumn odpada gdyż są sprawne w 100%.

Dodam że gdy przełącze na radio i uda mi się wyłapać jakąś stację to działa wszystko normalnie, dźwięk jest normalnej głośności bez zniekształcenia.

Dźwięk wychodzący z głośników jest zniekształcony bas tak dziwnie trzepocze oraz oraz buczy.

Zastanawiam się czy też jest coś z tą okrągłą zworką Din'a przy wejściu od korektora. Jest możliwe żeby to przez nią takie coś było ?

https://www.audiostereo.pl/topic/86348-radmor-5102-te-cichy-d%C5%BAwi%C4%99k/

Głowy nie daję, ale z tego co pamiętam, to wejście uniwersalne nie miało wyjścia do nagrywania i te właśnie nóżki funkcjonowały jako wejście. Spróbuj podłączyć tym samym kablem pod wejście magnetofonu.

to spróbuj podłączyć sygnał pod 4 i 1 ,jak wtykasz gołe kable bez wtyku(a tak to zrozumiałem) to chyba nie będzie stanowiło problemu powtykać do innych dziur

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Przy przełaczeniu na radio gra dobrze, więc to tylko problem z doprowadzeniem sygnału. To jest stareńki sprzęt, styki w gniazdach i w przełącznikach może mieć okrutnie zaśniedziałe. Użyj wtyczki przeznaczonej dla gniazda, włóż ją i wyjmij paredziesiąt razy i styki sie przetrą. Podobnie z przełacznikiem źródła, poprzełączaj go trochę. Możesz też użyć jakiegoś sprayu do kontaktów.

@Gondolierzy twoja wersja może być dobra gdyż był on przez bardzo bardzo długi czas nie używany. Kupię okablowanie w przyszłym tygodniu i zobaczę jak będzie. I mam pytanko jak się będzie spisywał pod Altonami 80 ? Warto wgl się tym zajmować ?

Jej ale sie meczycie jeśli nie ma dzwieku z gniazd a z radia jest to co za problem ?

Przecież tam przełacznik jest obrotowy (chyba) i to przecież az prymitywne :)

Moze po prostu trzeba rozebrać ( zdobyć schemat - których pełno w necie) i zobaczyć gdzie problem owszem trzeba miec trochę wiedzy .....

Zakładam że sygnał podajesz dobrze ...

Prawdopodobnie coś nie styka (lub zdechło z lat)

Zworka wygląda tak. Widać że coś było przy niej robione widać lity tak to ma być ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.