Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio RX1

summitsvift

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem , ja wyraznie słyszę róznice ale nie to jest najgorsze ... najgorsze ze najdejchał Rotel i razem z Monitor Audio RX1 gra gorzej niż ten stary Technics w drewnie + Tonsil Meastro.

Nie gra źle ale jak pujde do drugiego pokoju i odpale sobie tam sprzęt to jest lepiej , bez porównania, po prostu te Monitorki są naprawde średnie..

Monitorki nie są średnie...tylko wymagają troche wysiłku przy ustawieniu. Widzę że u ciebie kolumny stoją na komodzie niestety takie ustawienie sprawdza się w Kole Gospodyń Wiejskich a nie w prawdziwym pokoju odsłuchowym.RX1 to bardzo dobre kolumny pięknie i solidnie wykonane ale to monitory pełną gębą i muszą stać na standach odsunięte od ścian. Ja mam je od dwóch lat, od paru miesięcy grają podłączone do Music Halla 25.2 kabelkami VdH Cs-122 i nie powiem złego słowa.

Stoja na komodach, bo to podstawkowe głośniki , jakbym miał miejsce na standy w sypialni to bym kupił sobie podłogowe głośniki albo zostawił te Maestro .. w kazdym razie sypialnia to nie pokój odłuchowy tylko miejsce do spania i róznych innych przyjemnych rzeczy ... :-)

Nie pisze że są tragiczne, jakoś brzęczą, w koncu sa małe i to je ogranicza ale żeby się nimi zachwycać to nie powiem.

Kupno Rotela sam sobie doradziłem bo mi sie podobał i miał niezłe recenzje na tym forum, ale jeszcze podłącze pod inne głośniki i wtedy się wypowiem ....

miałem rx1 i grają ok, nie polecam zestawiania z chłodną agresywną elektroniką, mi grały z arcamem solo mini,

są detaliczne na średnicy ale nie ostre , bas lekko poluzowany schodzi nisko jak na jego wielkość nie buczy nie dudni,

kupiłem je za 1400 i uważam że są w tej cenie dobrym zakupem,

Focal + Naim

miałem rx1 i grają ok, nie polecam zestawiania z chłodną agresywną elektroniką, mi grały z arcamem solo mini,

są detaliczne na średnicy ale nie ostre , bas lekko poluzowany schodzi nisko jak na jego wielkość nie buczy nie dudni,

kupiłem je za 1400 i uważam że są w tej cenie dobrym zakupem,

Zgadzam sie z Tobą w 100 % fajne monitorki , jednak nie można od nich wymagać tego że zastąpią porządny zestaw kolumienek. Niczym specjalnie nie drażnią ale też niczym nie oczarowują, są po prostu przeciętne. Za dobrą cene mozna je śmiało polecic, nowe są moim zdaniem za drogie , mimo że ładnie wykonane przez chińczyków.

Niedługo będę w ramach experymentu robił sobie sam skrzyneczki z dębu różaniego :-)

Potwierdzam że te głośniki z serii rx są wymagające ale mogą dużo zaoferować jak się człowiek postara.Ja posiadam MA rx2 i na 20m mam je ustawione na dobrych metalowych standach, daleko od ścian.Poprzednio pomęczyłem się przez chwilę z Yamahą jako wzmacniacz i miałem chyba podobne obiekcje co do dźwięku jak z tym Rotelem! Jednak po zmianie wzmacniacza na Marantza, jak ręką odjął, zupełnie inne kolumny się objawiły! Grają pięknie, aż chce się siedzieć i słuchać, nie przypadkiem dostały nagrodę chyba w 2010r. Oczywiście pięknie tylko z płytą CD i plikami Flac.Polecam zmienić wzmacniacz i dać jeszcze szansę tym rx1. Nie ma się co oszukiwać, bez wzmacniacza w cenie 2000/3000 nie da się odkryć pełni możliwości tych kolumienek.Chyba że dobre używki się trafią.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

• 2 miesiące później...

Moźe ktoś zasugeruje mi jakieś dobre kable głośnikowe w miarę przystępnej cenie ? jeśli to zrobi jakąś rózniece w odsł

uchu ? bo kabel sieciowy zaskoczył mnie bardzo na plus

Moźe ktoś zasugeruje mi jakieś dobre kable głośnikowe w miarę przystępnej cenie ? jeśli to zrobi jakąś rózniece w odsł

uchu ? bo kabel sieciowy zaskoczył mnie bardzo na plus

swiat sie konczy:)

• 3 lata później...

Przepraszam za mała dygresję...

Skoro tyle piszecie że te rx1 powinny stać daleko od ściany to jako wiszące monitorki do 5.1 się raczej nie nadają?

Czyli zamiast przepłacać (w przypadku 5.1!) lepiej zbudować w oparciu o bx1?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.