Skocz do zawartości
IGNORED

Peerless Vifa NE315W-04 - czy warta zachodu?

olas1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Robię dla kolegi moduły basowe (aktywne, obudowa zamknięta) i poszukując 10...12-calowego przetwornika natknąłem się na NE315W-04. Pewien duży, zagraniczny serwis sprzedażowy, którego nazwa zaczyna się na literkę A... oferuje te przetworniki w dosyć atrakcyjnej cenie - $119, czyli jakieś 350 ... 400 PLN za sztukę. Cena jest bardzo atrakcyjna w porównaniu do oferowanych przez dystrybutorów dostępnych w Polsce. Powiedzmy, że udałoby się je zakupić na miejscu (USA) w wymienionej cenie, i przytaszczyć do Polski (bez ponoszenia dodatkowych kosztów, np. podczas podróży służbowej). Pytanie tylko, czy gra warta świeczki?

Głośnik IMO brzydki jak noc ale to nie ma (w tym przypadku chodzi wyłącznie o jako takie brzmienie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sieci można znaleźć prawie wyłącznie oferty sklepów, oraz karty katalogowe tego przetwornika. Natomiast wykonanych projektów DIY jakoś brak (a może źle szukam?).

Czy ktoś z Was miał może okazje wykonać, lub choć chwilę posłuchać kolumn, czy też subwooferów na w/w przetwornikach?

Czy bas jest szybki, jak brzmi w closed-box / BR, czy głośnik nadaje się wyłącznie w subów, czy też dobrze się spisuje w zestawie 3-droznym (jak wysoko go ciąć żeby jeszcze dało się słuchać )? Jak wypadają na tle przetworników 10”, 12” ze zbliżonej półki cenowej/jakościowej (np. XXLS, czy Scany Revelatory 26W, lub Discovery 30W)?

Parametry, wyniki symulacji, itp. znam. Chodzi mi o subiektywne opinie osób, które miały w praktyce do czynienia z tymi głośnikami. Wszelkie uwagi z Waszej strony będą bardzo cenne. Z góry dzięki.

post-16112-0-03326100-1316589838_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę kompletny bark odzewu. Czyżby nikt nie miał do czynienia z tym przetwornikiem?

Chyba pozostaje mi zaryzykować (zwłaszcza przy takiej cenie) i samemu sprawdzić w praktyce...

Ten "serwis" to PE ;)

To jest nowa linia glosnikow i dosc droga w Polsce, dlatego malo kto ma z nimi do czynienia. Na papierze glosnik wypada bardzo dobrze. Ciekawe osiagi dla budy zamknietej. Przy tej cenie jezeli mozesz miec bez podatku ja bym sie nie zastanawial ;)

Z dobrego źródła wiem że to jest prawie szerokopasmowiec, a jesli tak jest to na pewno da sięcosz tego wykrzesać. Cena niestety nieadekwatna... jak większość cen audio w pl.

Może Kisiel trochę Ci pomoże :-)

Ukryta Zawartość

Ja dołączam się z pytaniem czy może ktoś miał możliwość odsłuchu NE180W i aluminiowej wersji NE25VTS?

Ukryta Zawartość

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

Dziękuję Panowie za Wasze wpisy.

Zdecydowałem, że kupię parkę tych przetworników (w cenie $119 / sztukę (brutto), na odbiór muszę poczekać do najbliżej delegacji do USA, może za miesiąc)

Remal,

Nie jestem leniem, i na długo zanim dodałem ten watek, zapoznałem się z opisem Akustyka ale dzięki za linka :)

Gdy je wyposażę w budy, to postaram się zaprezentować rezultaty i zaprosić ewentualnych chętnych na odsłuch (Kraków i okolice)

• 11 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.