Skocz do zawartości
IGNORED

Zewnętrzna karta dźwiękowa do 300 zł

Berith

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiem, że mój problem, czy też zapytanie się powtarza. Wiem, bo wiele już postów i artykułów przeczytałem. Byłem nawet gotów do kupna kilku już produktów (xonar u1 i diabli wiedzą co jeszcze), ale po prostu nie mogę ich nigdzie dostać (poza ebayem, na którym jeszcze nigdy się nie bawiłem i gdzie koszty przesyłki bywają przerażające). Tak więc ponawiam to jakże rutynowe pytanie - jaka zewnętrzna karta dźwiękowa do 300 złotych? Przeznaczenie to słuchanie muzyki (głównie rock), tak więc nie potrzebuję jakichś niewiarygodnych wynalazków. Jako, że jestem jedynie biednym studentem, to słuchawki dokupię pewnie po kilku tygodniach głodówki, a do tego czasu będę używał starych, wysłużonych i przeciętnych słuchaweczek Sony (tak, będę słuchał na słuchawkach, nie na głośnikach). Oczywiście chętnie wysłucham już teraz sugestii co do kompletu (słuchawki pewnie też nie powinny przekroczyć 300 zł - lubię muzykę, ale nie posiadam słuchu Mozarta, ani majątku Billa Gatesa). W głównej jednak mierze interesuje mnie sensowna zewnętrzna karta, którą uda mi się dostać na terenie Polski.

Chętnie udzielę wszelkich potrzebnych informacji, jeśli ktoś zdecyduje się mi pomóc i będzie ich potrzebował.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

PS: Posiadam 64-bitowy Windows 7; byłoby miło, gdyby polecana karta działała pod nim.

Polecam Audiotrak Maya U5, gra porównywalnie do Audinsta, a jest sporo tańsza.

Możesz kupić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej cenie raczej nie dostaniesz niczego lepszego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Własnie czegos takiego szukam.... który byłby lepszy CUBE czy MAYAU5? Ale niestety widze ze cube nie 5.1....i jakie słuchawy do nich?

i czy moze ktos sie orientuje odnosnie dodatkowej opłaty po przybyciu zamówienia do Polski? Jakis podatek trzeba do tego doliczyc?

Mogą Ci doliczyć Vat

Słuchawki proponuję HD438 bardzo dobre w swojej cenie.

jak to cacko Maya U5 się sprawuje? jak z dżwiekiem? moze lepiwj wziąć cube-a, ale czy on na pewno nie ma 5.1? Teraz to juz mam powazny dylemat..., który z tych dwóch?

pomocy!!!

U5 jest jasny/neutralny, ma szeroką scenę, znakomite wysokie, gorzej z basem, jest dobry, ale nie schodzi tak nisko jak w uDAC'u. Dźwięk jest wyraźnie czystszy, przejrzysty, lepsza separacja. Bez problemu wyłapiesz i zlokalizujesz każdy instrument.

Nie mam porównania do Cube.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.