Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe 2500

transporter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, wiem że temat jest dość popularny ale ja osobiście choć przeczytałem kilka podobnych tematów nie zostałem że tak powiem szczególnie oświecony. Ok ale przejdźmy do rzeczy, na wstępie chciałbym powiedzieć że w ogóle nie znam się na sprzęcie audio a chciałbym nabyć zestaw kina domowego a właściwie to nie zestaw tylko same kolumny 5,1 i amplituner który by został podpięty pod tv 32" xbox'a i komp. Zestaw byłby przeznaczony do filmów i muzyki i stałby w moim pokoju 4m x 6m. Osobiście patrzyłem na kolumny marki Koda AV-707v3 + SW-1000 i amplituner Yamaha RX-V365. I teraz pytania:

1. Czy byłoby to dobre połączenie?

2. Na jakie parametry zwracać uwagę przy kupowaniu takiego sprzętu?

3. I najważniejsze, jak już wcześniej pisałem amplituner zostanie podłączony do kompa do którego dokupię kartę dźwiękową np.(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Czy takie coś godnie by zastąpiło odtwarzacz dvd/blu ray?

Taka jeszcze mała prośba nie piszcie mi pierdół typu za 2500zł nie kupisz dobrego kina domowego itp. Za to bardzo mile widziane będą wasze propozycje złożenia zestawu w tej cenie, z racji tego że 2500 to założenia a ja niestety rzadko kiedy mieszczę się w założeniach to mogę jeśli będzie oczywiście jakaś konkretna różnica dołożyć te dwie czy trzy stówki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/

Witam wszystkich, wiem że temat jest dość popularny ale ja osobiście choć przeczytałem kilka podobnych tematów nie zostałem że tak powiem szczególnie oświecony. Ok ale przejdźmy do rzeczy, na wstępie chciałbym powiedzieć że w ogóle nie znam się na sprzęcie audio a chciałbym nabyć zestaw kina domowego a właściwie to nie zestaw tylko same kolumny 5,1 i amplituner który by został podpięty pod tv 32" xbox'a i komp. Zestaw byłby przeznaczony do filmów i muzyki i stałby w moim pokoju 4m x 6m. Osobiście patrzyłem na kolumny marki Koda AV-707v3 + SW-1000 i amplituner Yamaha RX-V365. I teraz pytania:

3. I najważniejsze, jak już wcześniej pisałem amplituner zostanie podłączony do kompa do którego dokupię kartę dźwiękową np.(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Czy takie coś godnie by zastąpiło odtwarzacz dvd/blu ray?

Taka jeszcze mała prośba nie piszcie mi pierdół typu za 2500zł nie kupisz dobrego kina domowego itp. Za to bardzo mile widziane będą wasze propozycje złożenia zestawu w tej cenie, z racji tego że 2500 to założenia a ja niestety rzadko kiedy mieszczę się w założeniach to mogę jeśli będzie oczywiście jakaś konkretna różnica dołożyć te dwie czy trzy stówki.

Wątków takich jest setki kino do 3000 pln wystarczy poczytać.Napiszę po raz kolejny ludzie nie kupujcie najniższych modeli amplitunerów nie ważne jaka to jest firma ,często model wyższy to tylko 150-250 pln,i warto dołożyć ze względu na moc i wyposażenie.Potem jest rozczarowanie bże to nie gra,radze zawsze dołożyć do amplitunera nie jakieś kable ,interconekty Hdmi najtańsze i tu oszczędzicie tą róznice.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2294169

Ukryta Zawartość

ow karta dzwiekowa nie zastapi godnie zintegrowanej karty dzwiekowej ktora masz w pc a co dopiero dvd nie mowiac o blu ray

kup prosty dvd lepiej niz podlaczac amplituner pod pc

do odtwarzacza dvd plyty z filmami na dvd i jakos moze to zagra ale o takiej karcie zapomnij nawet

Ukryta Zawartość

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2294172

stałby w moim pokoju 4m x 6m. Osobiście patrzyłem na kolumny marki Koda AV-707v3 + SW-1000 i amplituner Yamaha RX-V365. I teraz pytania:

jak już napisał kolega , ten amplituner to najniższy model , o ile w kinie się sprawdzi przede wszystkim za pomocą suba , to jednak w stereo będzie już bardzo słabo

wyższy model to troszkę lepsza moc , jednak w przypadku Yamahy dobre modele zaczynają się z 6.. z przodu

podobnie u konkurencji Denon 13.. , Onkyo 3.. , też będzie słabo

modele Onkyo 5.. ( 509 , 578 - starszy ale udany model )jak i Denon 16.. , będą zdecydowanie lepszym wyborem a kosztują niewiele więcej

o ile marne kolumny przy dobrym amplitunerze zagrają w miarę dobrze , to jednak najlepsze kolumny przy słabym "zasilaczu" zagrają już marnie

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2294459

Dzięki wszystkim za odpowiedź,

Jeśli chodzi o amplitunery to który z tych Onkyo będzie lepszy 508 czy 578? I czy te kolumny które zaproponowałem były by dobre? I jeszcze pytanie do DJ_Achmed mianowicie ile by kosztowała dobra karta dźwiękowa i czy warto w nią inwestować? Bo zależało by mi na ominięciu kupowania dvd.

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2295196

o ile marne kolumny przy dobrym amplitunerze zagrają w miarę dobrze , to jednak najlepsze kolumny przy słabym "zasilaczu" zagrają już marnie

chyba na odwrót...

transporter@

jeżeli masz wyjście cyfrowe dźwięku z komputera to zakup karty dźwiękowej możesz sobie darować

123... test

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2295234

Nie zgadzam się z tym fragmentem.

Za 2500zł kupiłbym jakiś zadbany egzemplarze ampli 5.1 z końcówkami na tranzystorach, radzący sobie z 4 ohmowymi kolumnami (choćby oknyo 50x) za ok 600 zł.

Ukryta Zawartość

Do tego np taki komplet głośników:

Ukryta Zawartość

(zaproponuj 2 tysiące za zestaw + podstawki)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2295271

chyba na odwrót...

masz rację , myśli były dobre ale głowa już zmęczona

Nie zgadzam się z tym fragmentem.

Za 2500zł kupiłbym jakiś zadbany egzemplarze ampli 5.1 z końcówkami na tranzystorach, radzący sobie z 4 ohmowymi kolumnami (choćby oknyo 50x) za ok 600 zł.

Ukryta Zawartość

Do tego np taki komplet głośników:

Ukryta Zawartość

(zaproponuj 2 tysiące za zestaw + podstawki)

jak już napisałem to samo miałem na myśli , zmęczenie robi swoje

oczywiście to dobry zakup pod warunkiem używki

z nowych będzie już ciężko bo za ~1.000zł to podstawowe modele są , ale można też wyrwać nowe Onkyo 578 na ok. 1.000zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2295304

Amplituner wezmę prawdopodobnie przez wasze doradztwo Onkyo 578 ale jeszcze chciałbym podjechać do poznania trochę posłuchać innych sprzętów. A co z kolumnami? Bo te które zaproponował bmiara nie wchodzą w grę bo wolałbym jednak nowy sprzęt.

transporter@

jeżeli masz wyjście cyfrowe dźwięku z komputera to zakup karty dźwiękowej możesz sobie darować

No właśnie nie mam takiego wyjścia i dlatego właśnie chciałbym kupić jakąś inną, mógłbyś mi coś zaproponować?

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2295590

Amplituner wezmę prawdopodobnie przez wasze doradztwo Onkyo 578 ale jeszcze chciałbym podjechać do poznania trochę posłuchać innych sprzętów. A co z kolumnami? Bo te które zaproponował bmiara nie wchodzą w grę bo wolałbym jednak nowy sprzęt.

No właśnie nie mam takiego wyjścia i dlatego właśnie chciałbym kupić jakąś inną, mógłbyś mi coś zaproponować?

kolumny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do karty dźwiękowej, wystarczy najtańsza z możliwością wysłania dźwięku cyfrowo

np coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2295769

A co myślisz o takich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) będą pasować do Onkyo 578 i czy w ogóle ktoś może coś bliżej powiedzieć na temat kolumn firmy Koda w moim przedziale cenowym (1000-1500zł)?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87187-kino-domowe-2500/#findComment-2295877

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.