Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana cewki w zwrotnicy

slasz11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym wymienić cewkę szeregową na basie na powietrzną nawiniętą drutem o średnicy 1,6mm.Oryginalna to rdzeniówka o wartości: 1,06mH.

Problem polega na tym ,że nie mogę nigdzie znalezdz cewki o tej wartości,jedyna najbliższa wartość dostępna to 1,07mH.

Moje pytanie do Was brzmi;czy błędem będzie ,jeżeli wstawię cewkę 1,07mH zamiast oryginalnej 1,06mH,co się zmieni ,czy raczej powinienem

postarać się o cewkę o oryginalnej wartości?

https://www.audiostereo.pl/topic/87207-wymiana-cewki-w-zwrotnicy/
Oryginalna to rdzeniówka o wartości: 1,06mH. Problem polega na tym ,że nie mogę nigdzie znalezdz cewki o tej wartości,jedyna najbliższa wartość dostępna to 1,07mH. Moje pytanie do Was brzmi;czy błędem będzie ,jeżeli wstawię cewkę 1,07mH zamiast oryginalnej 1,06mH,co się zmieni ,czy raczej powinienem postarać się o cewkę o oryginalnej wartości?

Często dystrybutorzy/producenci podają tolerancje wartosci cewek. Np. podaje 2% tolerancji. Wylicz ile mH to jest 2 % z 1,07mH i poznasz odpowiedź.

El sueño de la razón produce monstruos.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

możesz zamówić cewkę zrobię ci o dowolnej wartości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moje pytanie do Was brzmi;czy błędem będzie ,jeżeli wstawię cewkę 1,07mH zamiast oryginalnej 1,06mH,co się zmieni ,czy raczej powinienem

postarać się o cewkę o oryginalnej wartości?

Możesz wstawić 1,07 bez problemu. Nie będziesz w stanie usłyszeć różnicy pomiędzy tymi wartościami, nawet zmierzyć nie byłoby tak łatwo bez naprawdę profesjonalnego sprzętu.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Ciekaw jestem, nawet gdybyś ją zamówił, czy wykonali by ją w tolerancji poniżej 1%, a tyle - nawet mniej różni się ta możliwa do zastosowania. A jeśli mowa o pomiarze, to ciekawe, gdzie i jak często ( a powinni najczęściej co rok)legalizują przyrządy, którymi to różne cwaniaki mierzą zamawiane elementy, czy czasem nawet charakterystyki. AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.