Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MS-6V6 plus budżetowe kolumny

Mikerbest

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem w trakcie kupna mojej pierwszej lampy -Yaqin MS-6V6.

Niestety boję się że moje aktualne kolumny - Tonsil Tango 150 (trzymam je tylko dla sentymentu) będą trochę za ciężkie (6 ohm, 87dB) dla tego wzmacniacza.

Na stronie McGyver'a znalazłem ciekawy sposób na przerobienie MAGNAT VECTOR 55 na nawet przyzwoite kolumny w prosty i nie drogi sposób.

Czy ten budżetowy zestaw będzie dobry na rozpoczęcie przygody ze świet(l)nym dźwiękiem?

Jeśli uważacie że można lepsze kolumny kupić - oczywiście używki - do 1000 PLN - to chętnie Was posłucham.

Pozdrawiam.

Michał

Cześć,

Spróbowałbym Pylon Pearl lub Koda Harmony K-2000B. Z używanych np. Usher S-520. Bez obawy, ten sympatyczny Yaqin napędzi wiele kolumn.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam,wlasnie czekam na przesylke z hong-kongu zawierajaca Yaqina ms-6v6,bedzie to grac z Mission 790 se,jak dojdzie i poslucham kilka dni to napisze czy te kolumny daja rade z tym wzmakiem,pozdrawiam.

• 2 miesiące później...

Czy on "da radę" w pokoju 22m2 z kolumnami tannoy m4? Lubie czasem trochę głośniej.

napewno sobie poradzi,w moim systemie zastapil wlasnie tranzystor Cec amp 3300 ktory mial 60w na kanal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.